ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ

 

Συνέχεια του άρθρου ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ;

 

Στο επόμενο στάδιο πρέπει να επιτευχθεί η ολοκλήρωση από το φυσικοαιθερικό και αστρικό, αφού έχουν ολοκληρωθεί σε κάποιο βαθμό, με το νοητικό και τότε, η ενέργεια που εδράζεται σε κάποιο σημείο της κεφαλής, θα έρθει σ’ επαφή με τα πέταλα της Γνώσης του Εγωϊκού Λωτού με μία πράξη θέλησης. Ο άνθρωπος σ’ αυτό το σημείο χρησιμοποιεί τη θέληση για να εκφραστεί δημιουργικά.

Κατά την περίοδο της Άριας φυλής ,πριν 5.000 χρόνια, ξεκίνησε να λειτουργεί το δημιουργικό νήμα κι αυτό έγινε διότι ο άνθρωπος άρχισε να εστιάζεται στο νοητικό. Η ανθρώπινη προσωπικότητα άρχισε να γίνεται δημιουργική και να  ολοκληρώνεται, σαν αποτέλεσμα της νοητικής ανάπτυξης.

Η σημασία της δόμησης της γέφυρας της Ανταχκάρανα είναι κεφαλαιώδης. Συχνά ονομάζεται «φωτισμένος δρόμος» ή «φωτισμένη γέφυρα» ή «ουράνιο τόξο». Οικοδομείται μέσω διαλογισμού, αποκρυφιστικής υπακοής και διάθεσης του εαυτού μας στην υπηρεσία του Σχεδίου καθώς και συνεχούς προσπάθειας να εφελκύσουμε την ενόραση, μέσω συνειδητής συνεργασίας στην ομάδα μας, για υπηρεσία και για σκοπούς φροντίδας και εξυπηρέτησης του γενικού συνόλου.

Όλες αυτές οι ποιότητες και δραστηριότητες στηρίζονται πάνω στα θεμέλια ενός πολύ καλού χαρακτήρα και των ποιοτήτων εκείνων που απαιτούνται από τον εισερχόμενο στη δοκιμαστική Ατραπό. Εάν δεν υφίστανται οι αναγκαίες ποιότητες, που ανευρίσκονται στο φως της ψυχής του και δεν έχουν τεθεί τα θεμέλια ενός καλού χαρακτήρα, δεν μπορεί κανείς να ξεκινήσει τη δόμηση της Ανταχκάρανα.

Η προσπάθεια να εφελκύσουμε τη διαίσθηση ή ενόραση απαιτεί κατευθυνόμενο αποκρυφιστικό διαλογισμό. Ζητά μία εκπαιδευμένη νοημοσύνη, ούτως ώστε η γραμμή που βρίσκεται ανάμεσα στη διαισθητική κατανόηση και τις μορφές κατανόησης που προέρχονται από τα ανώτερα πνευματικά πεδία, να μπορεί να γίνει εύκολα διακριτή.

Ζητά μία διαρκή πειθαρχία του νου, ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να διατηρεί τον εαυτό του σταθερά στο φως της ψυχής. Απαιτεί την ανάπτυξη μίας καλώς καλλιεργημένης μορφής και ερμηνευτικής δυνατότητας, ώστε η διαισθητική γνώση που έχει επιτευχθεί, να μπορεί να ντύσει τον εαυτό της με την παρουσιαζόμενη νέα σκεπτομορφή.

Συνεχίζεται …..

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.