ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 

ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 

Δελτίο Τύπου

Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν

Ένα διαγαλαξιακό, γραφειοκρατικό, σουρεαλιστικό παραμύθι

 

Επιτυχής η πρεμιέρα της παράστασης «Άλφα εις την ν (αν), Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν»

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο ιστορικό θέατρο «Μαίρη Αρώνη» και νυν «ΣΤΑΘΜΟΣ», η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης, «Άλφα εις την ν (αν), Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν» της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη. Η καλλιτεχνική ομάδα Μεταμόρφωση σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, αναλαμβάνει την παραγωγή του θεατρικού έργου.

Η παράσταση έχει διπλό στόχο: Πρώτον ο θεατής να μάθει πράγματα για τη Φυσική και την Αστρονομία που θα παρουσιαστούν με τη μέθοδο επαυξημένης πραγματικότητας Projection Mapping (χαρτογραφημένη προβολή) και χρήση προηγμένων γραφικών κινηματογραφικής ποιότητας. Δεύτερον, ο θεατής να κατανοήσει τη σύνδεση του ανθρώπου με όλο το σύμπαν και να αισθανθεί ότι αποτελεί μέρος του μεγάλου θαύματος της ζωής. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει γίνει η σκηνοθεσία της Μαρίας Τσαρούχα (με τη νέα θεωρία και μέθοδο Perceptual Acting and Directing) και της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.

Με αφορμή το έργο, πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα κάνουν μικρές, ουσιαστικές εισαγωγές με θέμα την απαραίτητη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Στην πρεμιέρα την παρουσίαση ανέλαβε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ξενοφών Μουσάς ο οποίος και τόνισε την πρωτοτυπία της παράστασης που έγκειται στη σύζευξη των θεατρικών επιστημών με την τέχνη του θεάτρου, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποίησε η Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη χωρίς ωστόσο να αγνοήσει την παράδοση.

Μέσα στο ίδιο πλαίσιο της σύνδεσης του αρχαίου κόσμου και του σύγχρονου, η ομάδα Μεταμόρφωση θεωρεί χρέος της να τιμήσει ξεχωριστά τον Μέγα Χορηγό της παράστασης που είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου, Ν. Κορινθίας (ΕΑΣ), καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Insurance Daily, Marketing Ασφαλιστικό, Κάβα Τέχνης  και το  σύνολο των μικρότερων χορηγών και υποστηρικτών της παράστασης που είναι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Λεόντειος Πατησίων, Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, Γιώτα Βενιέρη Boutique, V&I Doxopoulos Coiffures, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουλκίου, Σύλλογος Γυναικών Μουλκίου και η Εταιρεία Δημιουργίας Τέχνης Pitaso που είχε την ιδέα να ενσωματωθεί η τεχνολογία Projection Mapping στην παράσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο θεσμός της χορηγίας επινοήθηκε στην χρυσή περίοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και ότι οι χορηγοί θεωρούνταν πρόσωπα Ιερά. Η Μεταμόρφωση θεωρεί τη χορηγία ύψιστη και απαραίτητη προσφορά στην κοινωνία. «Τον πλούτο τον έχουμε για να τον χρησιμοποιούμε σε έργα και όχι για να καυχιόμαστε» (Θουκυδίδης, Περικλέους Επιτάφιος).

Το έργο

O Άγγελος, η Eιρήνη, η Αγάπη και ο Πάρης είναι τέσσερις οντότητες με εξωγήινη νοημοσύνη που έρχονται στη Γη για να μας αποκαλύψουν αλήθειες που κρύβει η καρδιά του σύμπαντος και έχουν να κάνουν με τη δύναμη της ψυχής που εξυψώνει τον άνθρωπο πάνω από τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις που τον εμποδίζουν να εκφράσει την πραγματική του φύση. Tο σκηνικό στήνεται σε ένα λογιστικό γραφείο στον εξωπλανήτη Άρπα Γη. Οι κυβερνήτες του πλανήτη ήταν επιστήμονες που οραματίζονταν ένα φωτεινό μέλλον και αποτελούσαν την ενθ-ουσία και όχι την εξ-ουσία. Όλα όμως θα ανατραπούν όταν φτάσουν κάποια όντα από τη Σελήνη και θα πάρουν το νόμο της φυσικής Ε=mc2 για να τον εφαρμόσουν στην πολιτική.

Το έργο γράφτηκε το 1992 και είναι  αφιερωμένο στο λογιστικό γραφείο του κ. Σπούλου Σπύρου στο Κιάτο Κορινθίας όπου εργαζόταν η συγγραφέας του έργου Κων/να  Γιαμπουράνη και  εκεί εμπνεύστηκε το έργο.

Πληροφορίες παράστασης

 

Τοποθεσία Θέατρο Σταθμός

Διεύθυνση Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, Αθήνα

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων Κάθε Σάββατο,  18:15 έως  10 Ιουνίου

Για σχολεία τις  καθημερινές πρωί

Διάρκεια Παράστασης75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων12€ (γενική είσοδος), 8€ παιδικό

Προπώληση Εισιτηρίων Ταμείο θεάτρου Σταθμός

Τηλέφωνο Θεάτρου Σταθμός 211 40 36 322

Links www.facebook.com/metamorfosi.productioncompany

www.facebook.com/stathmostheatro

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ Βίκυ Λιακοπούλου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μαρία Τσαρούχα, Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με σειρά εμφάνισης) Νίκος Τουλιάτος, James Konstantinidis, Κατερίνα Μπουζάνη, Γιάννης Χαντέλης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου

ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ  Μαρία Μπούρα, Ελένη Μπόκου, Λίζα Ανανγωστοπούλου, Αντρέας Ζυγογιάννης

ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕTH Βασίλης Θελούρας, Αντρέας Ζυγογιάννης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Γιώργος Αντωνίου

ΣΥΝΘΕΣΗ ΛΥΡΑΣ Νίκος Ξανθούλης  

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ Βασιλική Μπίσκα, Άλκηστις Καφετζή

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΝΤΑΖ VIDEO MAPPING ΥΛΙΚΟΥ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

ΙΔΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ VIDEO MAPPING Τάσος Παπαγεωργίου

VIDEO MAPPING SPECIALISTS VMS44 (www.vms44.com)

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Μαρία Τσαρούχα

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ Γιάννης  Ξηρογιαννόπουλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ Art Makers

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ  Μάκης Γραβάνης

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Odeon

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ Μανώλης Μπράτσης

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ (ΦΩΤΑ-ΗΧΟΣ) Βασίλης Κίτσος

MAKE UP ARTIST Ζωή Καλαμάκη

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Optimistic

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Κατερίνα Καλέντζη, OCPpro

 

Για τα βίντεο χρησιμοποιήθηκε υλικό από τα  sites European Space Agency (ESA) και Διαστημικού Τηλεσκοπίου http://www.spacetelescope.org

Για το ΑΦΜ μοιρολόι μελετήθηκε το βιβλίο Μοιρολόγια της Γορτυνίας του Απόστολου  Γιαννόπουλου   

 

ΤΡΕÏΛΕΡ Γιώργος Δημητρόπουλος – Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

ΦΩΝΕΣ ΗΧΗΤΙΚΟΥ SPOT Ελένη Μερσίνη – Γιώργος Δημητρόπουλος

ΜΟΝΤΑΖ ΗΧΗΤΙΚΟΥ SPOT Γιώργος Δημητρόπουλος

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΥΛΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ  Στράτος Θεοδοσίου, Διονύσης Σιμόπουλος   

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Μανώλης Μαραγκάκης

ΒΟΗΘΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Βασιλική Ζαχαριά

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Νεκταρία Φιλντίση

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.