ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙΤΕ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ – Όταν οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν λόγω ‘’πλάνης’’ 

«Έχω χάσει ασθενείς από όλες αυτές τις εναλλακτικές θεραπείες» γράφει στον Guardian η ογκολόγος και συγγραφέας Ρανιάνα Σριβάσταβα, σχολιάζοντας την περίπτωση της νεαρής βρετανίδας που πέθανε από καρκίνο επειδή προτίμησε τις βιταμίνες από τη χημειοθεραπεία.

Η 29χρονη Τζέσικα Έινσκοου δεν είναι η μόνη καρκινοπαθής που πεθαίνει λόγω πλάνης: έρευνες έχουν δείξει ότι το 70% των ασθενών με καρκίνο χρησιμοποιούν εναλλακτικές θεραπείες, επισημαίνει η Σριβάσταβα. Και έχει πολλά παραδείγματα να παραθέσει.

Όπως μια ασθενής με καρκίνο του μαστού σε τελικό στάδιο, η οποία πέθανε από βλάβες στη σπονδυλική στήλη όταν ένας εναλλακτικός θεραπευτής της σακάτεψε την πλάτη με απρόσεκτους χειρισμούς.

Ή ο ασθενής που είδε τις οικονομίες του να εξανεμίζονται, και τον καρκίνο του προστάτη να φουντώνει, έπειτα από δαπάνες 50.000 δολαρίων για ενδοφλέβιες ενέσεις βιταμινών. Τελικά μετάνιωσε που δεν ακολούθησε τη σύσταση των γιατρών για χημειοθεραπεία.

Υπάρχει ακόμα η περίπτωση της γυναίκας που αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι της όταν ήρθε ο λογαριασμός για τη «φυσική θεραπεία» που είχε ακολουθήσει ο καρκινοπαθής σύζυγός της, πριν τελικά πεθάνει.

Η Τζέσικα Έινσκοου ήταν μια από τους πολλούς οπαδούς της «θεραπείας Γκέρσον», η οποία προωθείται ως «η φυσική θεραπεία που ενεργοποιεί την εξαιρετική ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται».

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο της βρετανικής οργάνωσης Cancer Research UK, η θεραπεία περιλαμβάνει εννέα κιλά φρούτα και τρία με τέσσερα κλύσματα με καφέ την ημέρα. Η οργάνωση προειδοποιεί ότι «σε ορισμένες καταστάσεις η θεραπεία Γκέρσον μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία».

Η Έινσκοου είχε πιθανότητα επιβίωσης της τάξης του 61% αν ξεκινούσε άμεσα χημειοθεραπεία. Αρνήθηκε όμως τη βοήθεια των γιατρών ακόμα και όταν το σάρκωμα από το οποίο έπασχε επεκτάθηκε. Αρνήθηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό και χημειοθεραπεία και συνέχισε τη θεραπεία Γκέρσον.

Υπάρχουν όμως κι άλλες «εναλλακτικές θεραπείες» -με ηλεκτρόνια, με μαγνητική ενέργεια, με ειδικές λάμπες, όλες τους θεραπείες που έχουν απορριφθεί από τους επίσημους φορείς, ανάμεσά τους η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου.

Άλλες θεραπείες βασίζονται σε βιταμίνες και μαντζούνια κάθε είδους, τα οποία, όπως προειδοποιεί η Σριβάσταβα, μπορούν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείες.

Πολλές φορές, εξάλλου, αυτά τα συμπληρώματα διατροφής δεν περιέχουν αυτό που αναγράφουν. Καναδική μελέτη που εξέτασε 44 συσκευασίες βοτάνων διαπίστωνε ότι το ένα τρίτο περιείχε άσχετες ουσίες. Άλλες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι δημοφιλή συμπληρώματα περιέχουν στην πραγματικότητα αλεσμένο ρύζι και ζιζάνια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει αυτές τις απάτες απειλή για την ασφάλεια των καταναλωτών. Δεδομένου όμως ότι πρόκειται για διατροφικά συμπληρώματα και όχι για φάρμακα, οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι έως ανύπαρκτοι.

Η Σριβάσταβα επισημαίνει ακόμα ότι οι εναλλακτικοί θεραπευτές ποτέ δεν έρχονται σε επαφή με τους ογκολόγους των ασθενών τους. Παραδέχεται εξάλλου ότι ούτε οι ογκολόγοι δεν έρχονται σε επαφή με τους εναλλακτικούς θεραπευτές.

Πώς θα μπορούσαν εξάλλου να συνεννοηθούν με υποστηρικτές θεραπειών για τις οποίες δεν υπάρχει καμία μελέτη, με ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την απελπισία των πελατών τους;

Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά, οι θεραπευτές αυτοί σχεδόν ποτέ δεν αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις που θα επιβάλλονταν σε έναν αμελή ογκολόγο.

Η Δρ Σριβάσταβα θεωρεί ότι οι αρχές θα πρέπει να ρυθμίσουν αυτή την αγορά εναλλακτικών θεραπειών, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Ίσως αυτό θα ήταν το μόνο αποτελεσματικό μέτρο για την προστασία απελπισμένων καρκινοπαθών, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν και τα χρήματα και τη ζωή τους.

Η καλύτερη ενημέρωση των ασθενών για τους κινδύνους πιθανώς δεν θα είχε αποτέλεσμα, αφού το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους απληροφόρητους, τους αφελείς και τους αδαείς.

Το γνωρίζουμε από την περίπτωση του μεγιστάνα της Apple Στιβ Τζομπς, o οποίος ανέβαλε το χειρουργείο για τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε, προτιμώντας να ακολουθήσει θεραπεία με βιταμίνες. Ακόμα και ο ιδιοφυής Στιβ Τζομπς δεν αποκλείεται να συντόμευσε τη ζωή του λόγω πλάνης.

Οι Εναλλακτικές Θεραπείες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι:

-Η ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνη C, αλλά και από του στόματος, που είναι είδος θεραπείας με οξειδοαναγωγή

-Φαρμακευτικά μανιτάρια (π.χ. γανόδερμα)

-Σελήνιο (σεληνομεθειονίνη και σεληνοκυστεϊνη)

-Εκχυλίσματα γκι, όπως το Iscador που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του ασθενούς

-Δεοξυχολικό οξύ

-Διχλωροξικό οξύ

-Κουρκουμίνη

-Γαϊδουράγκαθο

-Proton θεραπεία

-Οι τοξίνες του Coley

-Χλωριούχο καίσιο

-Η διατροφή Budwig, μια διατροφή με βάση το λινέλαιο, το γάλα, τα φρούτα, τα λαχανικά και τις φυτικές ίνες που είναι χρήσιμη και για την πρόληψη του καρκίνου

-Όξινο ανθρακικό νάτριο

-Χημικές ουσίες (Gonzalez)

-Ομοιοπαθητική με χορήγηση μικρών ποσοτήτων ουσιών

-Laetrile, γνωστό ως Β-17, που είναι ένα κυανιούχο εκχύλισμα θρυμματισμένων κουκουτσιών βερίκοκου (Αμυγδαλίνη)

-Di Bella πολυθεραπεία με ένα μείγμα βιταμινών, μελατονίνη, και άλλες χημικές ουσίες

-Emanuel Revici θεραπεία με αναβολικά και καταβολικά

-Hoxsey μέθοδος με βότανα και αρσενικό

-714X, με βάση το νερό

-Protocel

-Θειική υδραζίνη

-Πρωτεολυτικά θεραπευτικά ένζυμα

-«Αντιτοξίνη glyoxide William Koch», που ονομάζεται επίσης «ανακρυσταλλοποιημένη συνθετική τοξίνη», η οποία είναι αποσταγμένο νερό

-Ένα κατάπλασμα από τυρί Limburger

-Επιθέματα φτιαγμένα από τα ούρα του ασθενούς

-Ανοσοενισχυτική θεραπεία Λόρενς Μπάρτον, για ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος

-Chaparral

-Χόνδρος καρχαρία

-Cansema ή «μαύρη αλοιφή»

-Essiac τσάι

Δίαιτες

Gerson θεραπεία, ένας συνδυασμός δίαιτας με κλύσματα
«Θεραπεία σταφυλιών» Johanna Brandt, μια διατροφή με νερό και σταφύλια
Δίαιτα Beverly Hills με φρούτα
Μακροβιοτική διατροφή με χόρτα που βοηθά και στην πρόληψη του καρκίνου
Δίαιτα με χυμούς

Ηλεκτρικές ή φυσικές μέθοδοι

Θεραπεία με μαγνήτες
Σωλήνας με ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων «δέσμη ακτίνων»
Υπερθερμία κ.α.

Ενέργεια και ψυχολογικές θεραπείες

Aντικαρκινική ψυχοθεραπεία που υποστηρίζει την «προσωπικότητα του καρκίνου» που θα μπορούσε να θεραπευτεί μέσω της λογοθεραπείας, π.χ., ότι από το Simonton Cancer Center, και άλλα κέντρα
Θεραπευτικό άγγιγμα ένα είδος θεραπείας με ενέργεια
Ψυχική χειρουργική επέμβαση

Παραδείγματα συμπληρωματικών εναλλακτικών θεραπειών

Ο βελονισμός: Χρήσιμος για τον έλεγχο ορισμένων συμπτωμάτων, αλλά δεν σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Η ψυχοθεραπεία: Μπορεί να μειώσει το άγχος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής

Η θεραπεία μασάζ: Μπορεί να μειώσει τον πόνο

Ορισμένα κανναβινοειδή: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τον πόνο, να τονώσουν την όρεξη, καθώς και να μειώσουν τη ναυτία που σχετίζεται με τη χημειοθεραπεία και τη χρήση άλλων φαρμακευτικών ουσιών

Πηγές : egolpion, Bioathens

Επιμέλεια

 

LIFEHUB TEAM

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.