ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 

Όροι και Ορισμοί

Υγεία

Πρόκειται για τη φυσιολογική και αρμονική δόνηση των στοιχείων και των δυνάμεων που συνιστούν την ανθρώπινη οντότητα στο σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο (κατά την Πλατωνική Θεώρηση). Η δόνηση αυτή είναι σε συμφωνία με τη Δημιουργική Αρχή της Φύσης όπως εφαρμόζεται στην ατομική ζωή.

Δημιουργική Αρχή της Φύσης

Είναι η Αρχή που Δομεί, Βελτιώνει και Επιδιορθώνει. Αποσκοπεί στην Τελειότητα.

Ασθένεια

Πρόκειται για την ανώμαλη δόνηση των στοιχείων και των δυνάμεων που συνιστούν την ανθρώπινη οντότητα στο σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο (κατά την Πλατωνική Θεώρηση). Η δόνηση αυτή είναι σε συμφωνία με την Καταστροφική Αρχή της Φύσης όπως εφαρμόζεται στην ατομική ζωή.

Καταστροφική Αρχή της Φύσης

Είναι η Αρχή που αποσυνθέτει, εκφυλίζει και καταστρέφει τις υπάρχουσες δομές, μορφές και είδη.

Οξεία ασθένεια (κατά σύνολο συμπτωμάτων)

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών της Φύσης (του οργανισμού) να αποβάλλει τα δηλητήρια, τα απόβλητα και να επιδιορθώσει τους κατεστραμμένους ιστούς μέσω της οδού των φλεγμονών.

Χρόνια ασθένεια

Το άσχημο με αυτή την κλάση “ασθενειών” είναι ότι δεν εμφανίζουν φανερά συμπτώματα. Είναι καταστάσεις “χαμηλοκραδασμικές” οι οποίες χτίζονται σε βάθος ετών και συντηρούνται μέχρι το “ανεξήγητο” ξέσπασμα ενός “αυτοάνοσου” ή μιας “αγνώστου αιτιολογίας” κλινική εικόνα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια κατάσταση του οργανισμού κατά την οποία οι ελαττωμένες δονήσεις των κυττάρων (μειωμένη ζωτικότητα) λόγω συνεχούς συσσώρευσης τοξινών και δηλητηρίων (μολυσμένο περιβάλλον, αγχωτικός τρόπος ζωής, αρνητική νοοτροπία, υποβαθμισμένη διατροφή κλπ) σε καθημερινή βάση για εύρος χρόνου άνω των 6 μηνών. Αυτή η υπερσυσσώρευση ξεπερνά τις αντοχές των οργάνων αποβολής καθώς και του ανοσοποιητικού συστήματος και πλέον ο οργανισμός δεν μπορεί να κάνει flush out τις τοξίνες με οξεία “ασθένεια”. Οι φλεγμονές πλέον χρονίζουν με αποτέλεσμα είτε το ανοσοποιητικό να “βραχυκυκλώσει” (αυτοάνοσα), είτε ο επιδιορθωτικός μηχανισμός των κυττάρων να “ξεφύγει” με αποτέλεσμα τον ανεξέλεγκτο διπλασιασμό κυττάρων (υπερπλασία – νεοπλασία).

Θεραπεία

Η επαναφορά των υποστάσεων του ανθρώπινου οργανισμού από τις αφύσικες, στις φυσιολογικές συνθήκες και λειτουργίες.

Θεραπευτική Κρίση

Οξεία αντίδραση που λαμβάνει χώρα όταν οι δυνάμεις αυτοΐασης του οργανισμού κυριαρχήσουν στις συνθήκες της ασθένειας. Η τάση της είναι προς την ανάρρωση.

Κρίση Ασθενείας

Οξεία αντίδραση που λαμβάνει χώρα όταν οι συνθήκες της ασθένειας κυριαρχήσουν στις δυνάμεις αυτοΐασης του οργανισμού. Η τάση της είναι προς το μοιραίο.

Στη Βιολογία και την Ιατρική κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν υπάρχουν βεβαιότητες και “quick fix solution”. Ο λόγος είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει πολλές υποστάσεις (σώμα, πνεύμα, ψυχή) και είναι ανοικτό σύστημα δηλαδή επηρεάζεται από το περιβάλλον που ζει (το οποίο αποφασίζει για το ποια γονίδια θα “εκφράζονται” – επιγενετική). Αν σε αυτό βάλουμε και την ενδογενή κατασκευαστική πολυπλοκότητά του (10 τρις κύτταρα, 5000 διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσεις ανά δευτερόλεπτο κ.ο.κ.) τότε φτάνουμε σε χαοτικά επίπεδα.

Ευτυχώς οι νόμοι στους οποίους “υπακούει” αυτή η θαυμάσια κατασκευή είναι σχετικά απλοί και μπορεί ο καθένας να τους εφαρμόσει στο μέτρο που μπορεί: Καθαρός αέρας, ήλιος, επαφή με τη γη και το νερό, διατροφή με ζωντανές τροφές.

Από εκεί και πέρα, για καταστάσεις ανάγκης υπάρχουν πολλά “εργαλεία” στα χέρια της Ολιστικής Φυσικής Αυτοΐασης: Μαλάξεις, ρεφλεξολογία, χυμοί φρούτων & λαχανικών, βοτανικά αφεψήματα, βιοσυντονισμός, βελονισμός, διορθωτική γυμναστική, ενεργειακές θεραπείες κλπ.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.