ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

TUINA – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Joseph Lucier, επίσημος εκπαιδευτής του Tam Healing System, συνεργάτης του Tom Tam, ιδρυτή του θεραπευτικού συστήματος, θα διδάξει το Tam Healing System Level 2 που αφορά την εκπαίδευση του Tuina και της διατροφής μέσα από τη φιλοσοφία του Tam Healing System.

Στο σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν:

TUINA

Πώς να εφαρμόζουν ειδικές μαλάξεις στο σώμα που αφορούν το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα καθώς και τον εγκέφαλο.
Μέσα από τη θεραπεία ο εκπαιδευόμενος θα μάθει πως ο ίδιος να εντοπίζει το μπλοκάρισμα και να καταλαβαίνει ποια όργανα και συστήματα του οργανισμού αφορά.

Ο Tom Tam με τις γνώσεις του στην χειροπρακτική θεραπεία ιατρικού μασάζ Tui Na, στον βελονισμό και στην Δυτική Ανατομία άρχισε να διακρίνει συγκεκριμένα μπλοκαρισμένα ενεργειακά κέντρα για κάθε ασθένεια.

Με την εμπειρία του παρατήρησε ότι η θεραπεία ήταν πολύ πιο αποτελεσματική όταν ακολουθούσε στρατηγική πιο επικεντρωμένη στο άνοιγμα των μπλοκαρισμάτων που αφορούν το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, εστιάζοντας δηλ στο Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα σε σημεία της σπονδυλικής στήλης και στο Παρασυμπαθητικό Νευρικό Σύστημα.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχθούν ώστε να προσφέρουν συμβουλές – προτάσεις που αφορούν την υγιεινή διατροφή αλλά και διατροφή για την αντιμετώπιση νόσων.
Θα μάθει επιστημονικά πώς μπορεί να θρέψει το σώμα με τροφές που ενισχύουν και επιτρέπουν στον οργανισμό να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα, να αυτοθεραπευτεί και να διατηρεί σε τέλεια λειτουργεία αυτόν τον υπέροχο μηχανισμό που ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελεί.

CASE STUDIES

Ο Joe Lucier θα μοιραστεί με τους εκπαιδευόμενους τις γνώσεις του, τρόπους αντιμετώπισης συγκεκριμένων νόσων, που μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του έχει κατακτήσει εφαρμόζοντας θεραπείες στην κλινική που διατηρεί.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει πρακτική των εφαρμογών, ομαδικές θεραπείες και συνδυασμοί θεραπευτικών μεθόδων που αφορούν το Tam Healing System.

Λίγα λόγια για τον Joseph Lucier :

Ο Joseph Lucier ήταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα φοιτητής στην Ασία, με πτυχίο στις κινέζικες σπουδές από το Boston College, στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.
Ο ίδιος έζησε στην Ασία για πάνω από 15 χρόνια. Εκεί ακολούθησε το πάθος του για την Ασία και ειδικότερα, το πάθος του για την κινεζική τέχνη, κινεζική γλώσσα, κινεζική φιλοσοφία, τον Ταοϊσμό, τον Βουδισμό, τις Θεραπευτικές και πολεμικές τέχνες.

Μετά την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Joe σπούδασε μηχανικός λογισμικού στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και του Πανεπιστημίου Κλαρκ, ενώ εξακολουθούσε να διατηρεί την εστίαση του στις ασιατικές πολεμικές τέχνες, τις Θεραπευτικές Τέχνες και φιλοσοφίες.

Σπούδασε πολεμικές τέχνες με πολλούς δασκάλους και μετά τη συνάντησή του με τον δάσκαλο Tom Tam, Taijiquan master καθώς και Θεραπευτή, βελονιστή, Δάσκαλο και Συγγραφέα, διέπρεψε και επικεντρώθηκε στις σπουδές του με αυτόν.

Εμπνευσμένος από την προσέγγιση του Tom Tam στη θεραπεία, από το ιδιαίτερα επιτυχημένο σύστημα θεραπείας του, και την αφοσίωση του στο να βοηθά τους ανθρώπους, ο Joe αγκάλιασε τις θεραπευτικές τέχνες και έγινε μαθητής του Tom Tam.

Για να υποστηρίξει το σύστημα του Tam Healing System και για να έχει μια βαθύτερη κατανόηση της φιλοσοφίας της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, ο Joe είναι μέλος της AOBTA (Αμερικανική Οργάνωση για Θεραπείες Σώματος της Ασίας) και έκανε την επίσημη εκπαίδευση στα εξής:

Acupressure Therapy Institute, Quincy MA
The Charles River School of Shiatsu, Cambridge MA
The Boston Bodyworks School, Cambridge MA

Επίσης ο Joe Lucier είναι επίσης πιστοποιημένος Vegan Chef και Εκπαιδευτής της Vegan Διατροφής και βοτανολόγος,

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν σημειώσεις που αφορούν το Tuina και τη διατροφή από το βιβλίο Tam Healing System του Joseph Lucier καθώς και πιστοποίηση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο Tam Healing System Level 2, μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν παρακαλουθήσει και το Level 1.

Έκπτωση 20% για όσους κάνουν και τα δύο σεμινάρια εκπαίδευσης Level 1 και Level 2 μέσα στον Ιανουάριο

 

Pyrinoskosmos

ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 16, Athens, Greece

 

Για πληροφορίες που αφορούν το κόστος του σεμιναρίου μπορείτε να καλέσετε στο:

22990 49556
6972944137
ή να στείλετε μήνυμα στο tongren.greece@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:

www.tongren.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ονομάζομαι Δήμητρα Μακρυγιάννη γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.Είμαι παντρεμένη με τον Γαβριήλ Φωτόπουλο και έχουμε δύο παιδιά, το γιο μας και την κόρη μας.

Σπούδασα δημοσιογραφία αλλά οι εσωτερικές μου αναζητήσεις από μικρή με έβρισκαν να ξεφυλλίζω βιβλία ψυχολογίας . Καθώς αντίκριζα τον πόνο, τη δυστυχία, την αδικία γύρω μου αναρωτιόμουν γιατί οι άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και μένα δεν ψάχνουμε να βρούμε νέους τρόπους σκέψης ώστε ο κόσμος να αλλάξει. Πάντα πίστευα ότι κάτι βαθύτερο φταίει στο εκδηλωμένο αποτέλεσμα.

Αυτό το κάτι βαθύτερο προσπάθησα να βιώσω με την πρώτη εμπειρία του reiki usui ερχόμενη σε επαφή με την ενέργεια που διέπει τα πάντα και για πρώτη φορά ένιωσα το άνοιγμα σε ναι μεν νέους άγνωστους κόσμους αλλά και σε συνάμα τόσο γνώριμους. Στη διαδρομή της επιστροφής εκεί όπου το σπίτι μου βρίσκεται , εκεί όπου ψυχή μου ενώνεται με τα πάντα…στην απόλυτη αγάπη ….όπου όλα καθίστανται δυνατά, οι άγγελοι ήταν δίπλα μου προσφέροντάς μου τη βοήθειά τους με την παρουσία τους. To angelic reiki μου επέτρεψε να αφεθώ στα φτερά των αγγέλων και μαζί να προσφέρουμε θεραπείες μέσα από την αίσθηση της γαλήνης, της εμπιστοσύνης, της μαγείας.

Σπούδασα στη συνέχεια ηλεκτροβελονισμό και η μελέτη των μεσημβρινών του σώματος με έκαναν να ανακαλύψω νέες οδούς θεραπείας και επαναφοράς της ισορροπίας και της ζωτικότητας στο σώμα. Στη συνέχεια το pranic healing με βοήθησε να μπορώ να αποκρυπτογραφώ τα συμπτώματα που το σώμα παρουσιάζει ώστε να ακολουθώ θεραπευτικές τεχνικές προς την αποκατάστασή του. Το SRT (Spiritual Response Therapy) μου αποκάλυψε έναν καινούργιο κόσμο, παρουσιάζοντας μου την ύπαρξη του ανθρώπου, της ψυχής του και του πνεύματός του, στην ιστορία του χρόνου και του απείρου. Μου έκανε σαφές ότι αφού τα πάντα είναι ενέργεια, όλα όσα βιώσαμε από όλες μας τις ενσαρκώσεις, από όλα μας τα περάσματα σε όλες τις διαστάσεις , παίζουν κάποιο ρόλο στον τρόπο που σήμερα σκεπτόμαστε και νιώθουμε και στις αντίστοιχες καταστάσεις και ανθρώπους που έλκουμε.

Στη συνέχεια το EFT (Emotional Freedom Techniques) και η υπνοθεραπεία με δίδαξαν υπέροχες, γρήγορες και αποτελεσματικές τεχνικές που μπορούν να ξεγελάσουν τα παιχνίδια του μυαλού μας και να μας λυτρώσουν από πεποιθήσεις του υποσυνειδήτου που εμποδίζουν την εξέλιξή μας σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Συνοδοιπόροι σε όλες τις προαναφερθείσες θεραπείες πάντα λάμβαναν χώρα οι ενέργειες των κρυστάλλων είτε παίζοντας το ρόλο του θεραπευτή είτε με τη σιωπηλή τους παρουσία στο χώρο, να παίζουν το δικό τους διακριτικό αλλά υποστηρικτικό ρόλο. Άλλες θεραπείες που εφαρμόζονται στο Έσωφως είναι το ηχομασάζ όπου οι ήχοι των ηχογαβαθών προσφέρουν δονήσεις απόλυτης εναρμόνισης στο σώμα κάνοντας την βίωμα της θεραπείας μοναδική εμπειρία. Το Theta Healing έκανε το αδύνατο δυνατό, προσφέροντας θεραπείες άμεσες , θα τολμούσα να πω θαυματουργές σε σωματικά, ψυχικά θέματα με τη δύναμη του Δημιουργού.

Η πεποίθηση ότι η πίστη κάνει θαύματα αγκυροβολήθηκε μέσα μου αντικρίζοντας ραγδαίες αλλαγές σε συναισθήματα και τρόπους σκέψης. Παρατηρώντας την έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων σε πολλούς θεραπευόμενους που επισκέπτονταν το Έσωφως, άρχισα τις αναζητήσεις μου ερευνώντας για τεχνικές που ίσως δεν είχαν ακόμα πέσει στην αντίληψή μου και ίσως να μπορούσαν να δώσουν νέα ελπίδα και οπτική. Όταν διάβασα για το Tong Ren ενθουσιάστηκα με την ευκολία του, τη φιλοσοφία του αλλά πάνω από όλα με την αποτελεσματικότητά του. Το εύρος των εφαρμογών του είναι τεράστιο και Βλέποντας σε πολλές περιπτώσεις ασθενειών σημαντικά θετικά αποτελέσματα, αποφασίσαμε με το σύζυγό μου να το διαδώσουμε στην Ελλάδα. Εύχομαι να το αγαπήσετε όσο εμείς ώστε το μήνυμα, ότι η θεραπεία δεν έχει όρια, να διαδοθεί παντού.

Γαβριήλ Φωτόπουλος

Ονομάζομαι Γαβριήλ Φωτόπουλος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος με τη Δήμητρα Μακρυγιάννη και έχουμε μαζί δύο υπέροχα παιδιά. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου με μεταπτυχιακό στον ίδιο τομέα. Επί σειρά ετών εργάστηκα σε διάφορες εταιρίες στα πεδία της επικοινωνίας, του marketing και του εμπορίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής ανακάλυψα ότι ήθελα να ασχοληθώ με αντικείμενα που θα είχαν επίκεντρο τον άνθρωπο και ταυτόχρονα θα είχα την ευκαιρία μέσα από αυτή η διαδρομή να γνωρίσω πραγματικά τον εαυτό μου, την ψυχή μου ανοίγοντας όλα τα παράθυρα της εσωτερικής μου ύπαρξης.

Ξεκίνησα τη διαδρομή αυτή με το αγγελικό ρέικι που με τη βοήθεια της αγγελικής ενέργειας άρχισε η οπτική μου να διευρύνεται, τα διαισθητικά μου κέντρα να ανοίγουν και θέματα που είχα να δουλέψω στον εαυτό μου να αποκαλύπτονται. Για πρώτη φορά ως άνθρωπος της λογικής επέτρεψα στον εαυτό μου να αφεθώ στη μυστηριακή σχέση με το Θεό, τη σοφία και τη δύναμη της δημιουργίας. Άρχισα να μελετώ το ανθρώπινο σώμα , τα ενεργειακά του κέντρα και τη σημασία τους στο επίπεδο της καλής σωματικής, ψυχικής υγείας. Μέσα από τη γνώση του pranic healing έμαθα τρόπους αντιμετώπισης μπλοκαρισμάτων στο ανθρώπινο σώμα με εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές. Η κατανόηση όμως του ανθρώπινου τρόπου σκέψης πάντα αποτελούσε ένα μυστήριο για μένα για αυτό και η γνώση της υπνοθεραπείας άνοιξε σε μένα ένα δρόμο μαγικό για τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί καθώς και για τις δυνατότητες που έχει.

Ερευνώντας λόγους και αιτίες κατά τις οποίες οι άνθρωποι νοσούν με τη σύζυγό μου, ανακαλύψαμε άρθρα για τη θεραπεία Tong Ren για την οποία πρώην ασθενείς εκφράζονταν με λόγια ενθουσιασμού και ευγνωμοσύνης για το αποτέλεσμα που είχαν μέσω αυτής. Όντας πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προσεγγίσεις αλλά και συνάμα ερευνητικοί, ανακαλύψαμε ότι η προσέγγιση του Tong Ren όπως και οι μαρτυρίες θεραπευμένων ανθρώπων έχουν διεγείρει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Ασκώντας οι ίδιοι τη θεραπεία στους εαυτούς μας και στους άλλους και μελετώντας παγκοσμίως τα ευεργετικά της οφέλη αποφασίσαμε τη γνώση αυτή να τη μοιραστούμε μαζί σας και να βοηθήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να επέλθουν σε κατάσταση ευεξίας χαράς και αρμονίας.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.