ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

 

Είναι η βάση της επιτυχίας για οποιαδήποτε θεραπεία. Προσέξατε ότι η ΘΕΡΑΠΕΙΑ με την ΙΑΣΗ δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η ελληνική γλώσσα – όπως και η φύση – απεχθάνεται τον πλεονασμό και σπανίως έχει δυο λέξεις που να σημαίνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Κατά τη γνώμη μου, η θεραπεία αφορά τη φροντίδα του πάσχοντος από τον θεραπευτή. Ο θεραπευτής γίνεται κανάλι δια μέσου του οποίου ρέει η Γνώση (αφού έχει καλλιεργηθεί με τη σκαπάνη της Επιστήμης και τη σμίλη της Τέχνης) αφού πρώτα έχει κατακτηθεί από τον θεραπευτή και έχει γίνει ΕΠΙΓΝΩΣΗ. Η Γνώση δεν είναι κάτι το αφηρημένο αλλά συνίσταται σε πληροφοριακές συχνότητες (informational frequencies). Όταν πχ συνιστώ μια διατροφική προσέγγιση δίνω τις πληροφορίες αλλά και τις αντίστοιχες συχνότητες των τροφίμων – συμπληρωμάτων. Το ίδιο κάνω και σε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας : δια των πιέσεων δίνω πληροφορία-ερέθισμα για την έναρξη των διαδικασιών ΑΥΤΟΙΑΣΗΣ σε σωματικό και ενεργειακό επίπεδο.

Δε φτάνει μόνο ο θεραπευτής να είναι ανοικτός. Θα πρέπει το ίδιο να κάνει και ο θεραπευόμενος ή πάσχων ή λήπτης. Αυτό γίνεται μέσω της εμπιστοσύνης προς τον θεραπευτή αλλά και της αυτοδέσμευσης του θεραπευόμενου στους τρόπους και των μεθόδων του θεραπευτή, όπως ακριβώς γίνεται μεταξύ μαθητή και δασκάλου και ιατρού με ασθενή.

Είναι υποχρέωση του θεραπευτή να χτίσει και να δώσει έμφαση σε αυτή τη θεραπευτική σχέση. Είναι υποχρέωση του θεραπευόμενου να σεβαστεί πρώτα το δικό του χρόνο (ο οποίος σε αυτή τη διάσταση είναι η μονάδα μέτρησης της ζωής), τα δικά του χρήματα και εν συνεχεία το χρόνο του θεραπευτή.

Ο θεραπευτής δεν κάνει ΠΟΤΕ και ΤΙΠΟΤΑ χωρίς την συγκατάθεση του θεραπευόμενου (ή των οικείων του εφόσον ο ίδιος δεν δύναται να τη δώσει λόγω ηλικίας ή λόγω κατάστασης). Επίσης αφού έχει ΕΠΙΓΝΩΣΗ των δυνατοτήτων του οφείλει να έχει ΠΙΣΤΗ σε αυτές και να μην υπόσχεται πέραν των φυσικών ή πνευματικών του ορίων. Αν δε γίνουν αυτά τότε είτε δε θα υπάρξει ωφέλεια για τον θεραπευόμενο, είτε θα προκληθεί βλάβη σε αυτόν, καταρρίπτοντας έτσι το Ιπποκρατικό “ΩΦΕΛΕΙΝ Η ΜΗ ΒΛΑΠΤΕΙΝ”.

Κατά τη γνώμη μου θεμέλιο της θεραπευτικής σχέσης είναι η ΑΓΑΠΗ του θεραπευτή προς το θεραπευόμενο, η ΣΥΜΠΟΝΙΑ, (προσοχή ΟΧΙ ΟΙΚΤΟΣ) καθώς και άλλες προσωπικές αρετές.

Ας θυμόμαστε ότι μια σχέση – κανάλι λειτουργεί αμφίδρομα. Σίγουρα ο θεραπευτής θα πάρει κομμάτι των ενεργοπληροφοριακών σκουπιδιών του θεραπευόμενου. Και πρέπει να είναι έτοιμος για αυτό. Ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι ο αυτοκαθαρισμός του θεραπευτή με μεθόδους που πρέπει υποχρεωτικά να γνωρίζει, ώστε πάντα να είναι έτοιμος για το επόμενο session.

Έχοντας την ΕΠΙΓΝΩΣΗ και τη ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ο θεραπευτής πρέπει να προετοιμάζει τον θεραπευόμενο για πιθανές θεραπευτικές κρίσεις και ψυχολογικές αλλαγές, ώστε να είναι αληθινός ΑΡΩΓΟΣ και ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ στην πορεία του προς την ΙΑΣΗ.

Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, τα πρωτόκολλα, οι συνταγές και τα σκευάσματα μπορούν να “αντιγραφούν”. Η προσωπική ενέργεια του θεραπευτή που τα εφαρμόζει όμως δε μπορεί.

Επίσης δεν κάνουν όλοι οι θεραπευτές για όλους τους θεραπευόμενους. Οπότε είναι άχρηστο και επιζήμιο να μιλάμε αρνητικά για άλλους θεραπευτές. Επίσης άχρηστο και επιζήμιο είναι να πιέζουμε τον υποψήφιο θεραπευόμενο και να τον χειριζόμαστε είτε μέσω του φόβου (όπως κάνουν δυστυχώς αρκετοί γιατροί αλλά και “εναλλακτικοί”) είτε μέσω υποτίμησης.

Θεραπευτική σχέση με το ζόρι δεν γίνεται. Ο Κύριος δεν επίεσε ποτέ και κανέναν να γίνει καλά, δεν επίεσε ποτέ και κανέναν να Τον ακολουθήσει.

Ο θεραπευτής απλά εκτίθεται με ταπεινότητα, με εμπιστοσύνη στον εαυτό του εργαζόμενος “ποιώντας αγαθόν” σε όποιον ζητήσει τις υπηρεσίες του.

 

Νίκος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ
Ρεφλεξολογία – Ενεργειακές Θεραπείες
Δ/ντης Συστήματος 4 Aces of Health

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.