ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

 

ΠΗΔΑΛΙΟ

Καθοδήγηση, έλεγχος, ασφάλεια, ένα έμβλημα της Τύχης σαν Μοίρας και της αφθονίας.

ΠΙΘΟΣ

Ένα θηλυκό, δεκτικό σύμβολο, όπως το Αγγείο.

Αιγυπτιακή Παράδοση

Ο Χάπι, που ποτίζει με δύο πίθους, αντιπροσωπεύει τον Άνω και Κάτω Νείλο.

Βουδισμός

Ένα από τα ευοίωνα σημάδια στα Πέλματα του Βούδα, που υποδηλώνει θρίαμβο.

Ελληνική Παράδοση

Ο πίθος αντιπροσωπεύει τον τάφο, την ταφή και τον κάτω κόσμο. Δημητριακά αποθηκεύονταν σε πίθους μέσα στο έδαφος κατά την διάρκεια της εποχής του θανάτου της βλάστησης.

ΠΛΕΞΟΥΔΑ

Η αλληλεξάρτηση της σχέσης, η συνέχεια. Η πλεξούδα έχει τον ίδιο συμβολισμό με τον Κόμπο.

ΠΤΩΣΗ

Η πτώση του ανθρώπου σημαίνει μπλέξιμο στον υλικό και ατομικό κόσμο. Ο άνθρωπος ξεχνά τη θεία καταγωγή και φύση του, η απώλεια του παραδείσου, η έμφυτη δυαδικότητα στον άνθρωπο και την εκδήλωση.

ΠΥΞΟΣ

Η θηλυκή περιεκτική αρχή, εγκλεισμός, μήτρα. Ο πύξος, σαν αειθαλής, είναι αθανασία, νεότητα, ρώμη, ζωτικότητα, αιωνιότητα.

ΡΟΜΒΟΣ

Η θηλυκή δημιουργική αρχή, το αιδοίο, ένα ζωτικό σύμβολο των θεών της γονιμότητας, μαζί με ένα κεντρικό σημείο είναι η ντροπαλή σύζυγος.

ΣΚΑΛΑ

Ανάληψη, υπέρβαση, αλλαγή σε ένα νέο οντολογικό επίπεδο. Η σπειροειδής σκάλα συμβολίζει το μυστηριώδες. Η σκάλα του Ναού του Σολομώντα οδηγούσε στη Μεσαία Αίθουσα του αγνώστου μέλλοντος. Ο Όσιρης είναι ο θεός της κλίμακας που οδηγεί στον Ουρανό.

ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ

Στην Αιγυπτιακή παράδοση είναι ο ήλιος, το μονοπάτι του ήλιου, η αυτοδημιουργική δύναμη. Επίσης ο Χαπέρα, θεός της δημιουργίας, ανάσταση, αθανασία, θεία σοφία, η κυβερνώσα πρόνοια που διευθύνει και ρυθμίζει τις παραγωγικές δυνάμεις της φύσης.

Στην Αφρική, στο Κονγκό, είναι ένα σεληνιακό σύμβολο αιώνιας ανανέωσης.

 

LifeHub

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.