SHIATSU ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΙΑΤΣΟΥ

ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΙΑΤΣΟΥ

 

Ιγμορίτιδα ονομάζεται η φλεγμονή των ιγμορείων. Αποτελεί μια συνηθισμένη πάθηση που ταλαιπωρεί αρκετούς από εμάς, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες αλλά και την άνοιξη σε μεγάλο βαθμό.

Τα ιγμόρεια είναι κοιλότητες με αέρα που βρίσκονται στο πρόσωπό μας γύρω από τα οστά της μύτης, κάτω από τα μάτια (φωτο).

Άλλες παρόμοιες κοιλότητες στο πρόσωπο, είναι αυτές στο μέτωπο (μετωπιαίες) και πιο βαθιά πίσω από τη μύτη (σφηνοειδής κόλποι) .

Ο αέρας εισέρχεται μέσω μικρών καναλιών-οδών μέσα στα ιγμόρεια και απομακρύνονται οι βλέννες. Όταν οι οδοί αυτοί φράσσουν λόγω κάποιου κρυώματος ή κάποιας αλλεργίας, για παράδειγμα, δεν γίνεται πια σωστός αερισμός της περιοχής με αποτέλεσμα οι βλέννες να μην απομακρύνονται εύκολα, να συσσωρεύονται και να αναπτύσσεται ένα περιβάλλον μικροβίων. Οι βλέννες αρχίζουν και αλλάζουν ρευστότητα και οι κοιλότητες γεμίζουν με πύον, με αποτέλεσμα τον έντονο πόνο όταν πιέζουμε πάνω στις περιοχές των κοιλοτήτων, πυρετό, κακή διάθεση, κακοσμία στόματος, πόνος στα δόντια, κά.

lifehub-shiatsu-16

Φωτογραφία από το site: www.koeln-hno.de

 

Πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα και πώς μπορούμε να προλαμβάνουμε τη δημιουργία της ιγμορίτιδας με το σιάτσου

 

Το σιάτσου, ως γνωστόν, αποτελεί πρόληψη. Αν είμαστε στη φάση που αναγνωρίζουμε και διαβάζουμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας, περνάμε κατευθείαν στη συμμαχία μαζί του.

Υπάρχουν σημεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε πίεση και να αποσυμφορήσουμε τα συμπτώματα.

Κάποια βασικά σημεία που βρίσκονται στο πρόσωπο, είναι τα εξής:

  • ΣΤ3  Βρίσκεται κάτω από την περιοχή του ζυγωματικού τόξου, στο ύψος του κάτω χείλους του πτερυγίου της μύτης.
  • ΛΕ18 Βρίσκεται στο βαθούλωμα κάτω από το χείλος του ζυγωματικού τόξου, σε μια ευθεία από τον έξω κανθού του ματιού.
  • ΠΕ20 Βρίσκεται στο βαθούλωμα στο ύψος του κέντρου του έξω χείλους του πτερυγίου της μύτης
  • ΟΚ2 Βρίσκεται στην έσω άκρη του φρυδιού, στην υπερκόγχεια εντομή

lifehub-shiatsu-17

ΣΤ(ST)=στομάχι, ΛΕ(SI)=λεπτό έντερο, ΠΕ(LI)=παχύ έντερο, OK(UB)=ουροδόχος κύστη

 

Η πίεση που εφαρμόζεται είναι ήπια και πάντα σύμφωνα με αυτό που θα σας υποδεικνύει το σώμα σας. Αν υπάρχει έντονος πόνος, δεν επιμένουμε στην πίεση. Μπορούμε απλά να κάνουμε μια μικρή κυκλική κίνηση στο σημείο και αυτή πάλι στο βαθμό που μας είναι ευχάριστη.

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων με συχνές αλλεργικές εξάρσεις, καλό θα ήταν να μην περιμένετε μια κατάσταση να γίνει χρόνια. Φροντίστε τον εαυτό σας πολύ πιο νωρίς. Πριν ακόμα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, οι πρώτες ενοχλήσεις.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε, είτε από την συμβατική ιατρική, είτε από την εναλλακτική προσέγγιση. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε τι είναι αυτό που ταιριάζει σε εσάς.

Και φυσικά μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία ασκούντα το σιάτσου, για να μπορέσετε να βρείτε τη βαθύτερη αιτία που προκαλεί όλα αυτά τα συμπτώματα και να απαλλαχτείτε, σταδιακά, από αυτά.

 

Κωνσταντίνα Μπαρλά

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΡΛΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Διοίκηση και Οικονομία στα ΤΕΙ Πειραιά.

Η αναζήτησή μου στον ολιστικό χώρο θεραπειών άρχισε από πολύ μικρή ηλικία.

Το 2003 ξεκίνησα την επαγγελματική μου εκπαίδευση στο Shiatsu, στην Ευρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου (EIOM). Παράλληλα με τη φοίτησή μου, υπήρξα βοηθός εκπαίδευσης και στη συνέχεια παρακολούθησα την εκπαίδευση διδασκάλων στην ίδια σχολή.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Shiatsu με αξιόλογους θεραπευτές όπως οι Wataru Ohashi, Clifford Andrews, George Dellar, κ.ά.

Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου σε: Rejuvance (φυσικό λίφτινγκ προσώπου), Αγιουρβεδικό μασάζ σώματος, προσώπου και κεφαλής, Vasti, Mόξα, Kινέζικη ιατρική, Ωτοβελονισμό, Βεντούζες σώματος και προσώπου, Οn Site massage, Sotai, Yoga (200 ώρες anusara yoga), Aura Soma Beamer (1ο επίπεδο), Aura Soma practitioner (2ο επίπεδο), Shamanic healing (Medicine Wheel).

Το 2010 ολοκλήρωσα την επαγγελματική μου εκπαίδευση ως Rebirther με την Fanny Van Laere στην Om (πρώην ΕΙΟΜ).

Η αναζήτησή μου συνεχίζεται με εκπαίδευση Watsu (σιάτσου στο νερό), όπου έχω ολοκληρώσει το 2ο επίπεδο, καθώς επίσης συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια Shiatsu, μέσω ίντερνετ, με τον Clifford Andrews

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.