ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Πότε η Ιεραρχία προσέγγισε στενά την ανθρωπότητα ;

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

Εσωτερικές Σχολές και Μαθητείες

Η Ιεραρχία (ένα όνομα που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους μαθητές όλων των βαθμών) έχει επιζητήσει για εκατοντάδες χρόνια να βοηθήσει την ανθρωπότητα και, από τον δέκατο πέμπτο αιώνα, προσέγγιζε πλησιέστερα στο φυσικό πεδίο και ζήτησε να κάνει μία πιο βαθειά κρούση πάνω στην ανθρώπινη συνείδηση. Αυτό κατέληξε σε μία αναγνώριση που έχει μέσα της (αυτή τη φορά) τα σπέρματα της σωτηρίας.

Μέχρι τον δέκατο πέμπτο αιώνα η έλξη της μαγνητικής κλήσης ήταν από τη μεριά των Μεγαλύτερων Αδελφών που παρατηρούσαν. Σήμερα, είναι τόσο πολλοί οι εσωτερικοί και εξωτερικοί μαθητές και είναι τόσο πολλοί οι παγκόσμιοι ζηλωτές, που η έλξη και η μαγνητική κλήση έχουν κυρίως ισορροπήσει. Αυτό που θα συμβεί στην παγκόσμια ανάπτυξη και στις αναγνωρίσεις από τις φυλές θα είναι το αποτέλεσμα από την αμοιβαία αλληλεπίδραση των δύο προθέσεων – την πρόθεση των Διδασκάλων να βοηθήσουν την ανθρωπότητα, κι εκείνη των παγκόσμιων μαθητών και ζηλωτών να συνδράμουν σ’ αυτή τη βοήθεια.

Εσωτερικά μιλώντας, επίκειται ένα σημείο επαφής, μία στιγμή «πνευματικής αλληλενέργειας» και από αυτή τη στιγμή μπορεί να γεννηθεί ένας νέος κόσμος.

Αν μπορεί να γίνει αυτή η πνευματική επαφή, σημαίνει ότι η Ιεραρχία δεν θα είναι πλέον κρυμμένη κι άγνωστη, αλλά θ’ αναγνωρίζεται ότι υπάρχει πάνω στο φυσικό πεδίο.

Οι σκέψεις που πρέπει να εντυπωθούν στο νου σας είναι, κατ’ αρχήν, η επανεδραίωση μίας στενότερης σχέσης και δεύτερον, ένα πρακτικό έργο που μπορεί να κάνει ο καθένας από σας για να φέρει μία πρακτική αναγνώριση.

Η τελική δραστηριότητα που θα επιφέρει το πνευματικό αυτό γεγονός πρέπει να έρθει από το εξωτερικό πεδίο της φυσικής ζωής.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.