ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ

 

Συνέχεια του ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΙΧΘΥΑΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (Συνέχεια)

Η ιδέα της αυτοθυσίας

Αυτή η ιδέα έχει μετατεθεί τελευταία από το άτομο και τη θυσία του σε μία ομαδική παρουσίαση. Το καλό του συνόλου έχει τώρα προσλάβει θεωρητικά τόση υπέρτατη σημασία, ώστε η ομάδα πρέπει ευχαρίστως να θυσιάζει το άτομο ή την ομάδα ατόμων. Τέτοιοι ιδεαλιστές τείνουν να λησμονούν πως η μόνη αληθινή θυσία είναι εκείνη που αυτό-εισάγεται και ότι, όταν είναι μία εξαναγκασμένη θυσία (που επιβάλλεται από κάποιο ισχυρότερο και ηγετικό πρόσωπο ή όμιλο), τείνει να γίνει, σε τελική ανάλυση, ένας καταναγκασμός του ατόμου και μία αναγκαστική υποταγή σε κάποια ισχυρότερη βούληση.

Η ιδέα της ικανοποίησης της επιθυμίας

Πάνω από κάθε τι, η Ιχθυακή Εποχή υπήρξε η εποχή της υλικής παραγωγής και της εμπορικής επέκτασης, της πώλησης των προϊόντων της ανθρώπινης δεξιοτεχνίας για τα οποία το πλατύ κοινό εκπαιδεύτηκε να πιστεύει πως είναι απαραίτητα για την ευτυχία. Η παλιά απλότητα και οι αληθινές αξίες μετατέθηκαν προσωρινά στο περιθώριο. Αυτό επετράπη να συνεχισθεί ανεμπόδιστα για μία μεγάλη περίοδο, γιατί η Ιεραρχία της Σοφίας επεζήτησε να φέρει τους ανθρώπους στο σημείο του κορεσμού.

Η παγκόσμια κατάσταση αποτελεί σήμερα μία εύγλωττη μαρτυρία του γεγονότος ότι η κατοχή  και ο πολλαπλασιασμός των υλικών αγαθών συνιστά εμπόδιο και δεν είναι ένδειξη ότι η ανθρωπότητα βρήκε τον αληθινό δρόμο προς την ευτυχία. Το μάθημα αφομοιώνεται πολύ γρήγορα και η επιστροφή στην κατεύθυνση της απλότητας κερδίζει έδαφος εξίσου γρήγορα.

Η νοοτροπία που υποδείχνεται από το μερκιντιλισμό έχει καταδικαστεί, μολονότι δεν έχει ακόμη εκλείψει. Αυτό το πνεύμα της κατοχής και της επιθετικής αρπαγής εκείνου που είναι επιθυμητό, έχει αποδειχθεί πλατιά περιεκτικό και διακρίνει τη στάση των εθνών και των φυλών, όπως και των ατόμων. Η επιθετικότητα με σκοπό την κατοχή υπήρξε ο βασικός τόνος του πολιτισμού μας στο διάστημα των περασμένων χιλίων πεντακοσίων ετών.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.