ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΗ

 

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του ΠΑ.ΣΥ.ΦΥ εχθές, Σάββατο 26 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη και επί της οδού Ορφανίδου 1, 3ος όροφος στον χώρο που μας παραχώρησε ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας ο “Αριστοτέλης”.

Ετέθησαν τα θεμέλια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στον τομέα της υγείας (Πρωτογενής Ιπποκρατική Ιατρική) στην εξέλιξή της σήμερα, την Νέο-Ιπποκρατική Ιατρική με εκφραστή της την Φυσιοπαθητική, για πρώτη φορά επισήμως μετά από 2.500 χρόνια περίπου στην γενέτειρα της την Ελλάδα.

Τονίστηκε στο συνέδριο η επιτακτική ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης των μελών του ΠΑ.ΣΥ.ΦΥ και η ακαδημαϊκή αναβάθμιση της Φυσιοπαθητικής στην Ελλάδα.

Ετέθησαν τα όρια της πρακτικής εφαρμογής της Φυσιοπαθητικής, και η συνεργασία της με την επικρατούσα ιατρική και τους άλλους τομείς της υγείας.

Στόχος επίσης του ΠΑ.ΣΥ.ΦΥ είναι η προσέλκυση νέων μελών καθώς και η δημιουργία “εκκολαπτηρίου” νέων επιστημόνων (Σχολές-Πανεπιστήμια).

Η συνεχής προβολή της Φυσιοπαθητικής και η ενημέρωση του κοινού με την δημιουργία ιστοσελίδας, ΜΜΕ, διαλέξεων κλπ, καθώς επίσης συζητήθηκαν και οι μελλοντικές δυνατότητες της Φυσιοπαθητικής στην δημιουργία Σύγχρονων Ασκληπιείων, Κέντρων Φυσιοπαθητικού Ιατροτουρισμού, και η πιθανή μελλοντική συμμετοχή της Φυσιοπαθητικής και στην δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Διακρίνονται στην αναμνηστική Φωτογραφία τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Βρούσγος, ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Νικολάου, ο Γενικός γραμματέας Πασχάλης Ηλιόπουλος, Η κυρία Ευαγγελία Παπαγιάννη, ο κύριος Αντώνης Φαργκάνης, ο κύριος Σπυρίδων Πρίντζος και ο κύριος Άνδρος Αυξεντίου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.