ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ “Universal Health Coverage”

ΘΕΜΑ: “Προετοιμασία για τη σύνοδο υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την καθολική κάλυψη υγείας”.

«Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας ΚΑΛΕΙ τα κράτη μέλη: να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενσωματωθούν, κατά περίπτωση, ασφαλείς και τεκμηριωμένες παραδοσιακές και συμπληρωματικές ιατρικές υπηρεσίες στο πλαίσιο εθνικών συστημάτων υγείας, ιδίως σε επίπεδο πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες.

Το ψήφισμα αυτό περιλαμβάνει την ακόλουθη παράγραφο που προτρέπει την ενσωμάτωση της Φυσικής Θεραπευτικής στα σχέδια για την Παγκόσμια Υγεία:

Σύμφωνα με το ως άνω ψήφισμα και ενόψει της παγκόσμιας διάσκεψης για την καθολική υγειονομική περίθαλψη, η οποία πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Νέα Υόρκη, θα θέλαμε ως σύλλογος να κάνουμε τις εξής προτάσεις για την Ελλάδα, επειδή είναι θέμα δημόσιας υγείας και πρέπει να θεσμοθετηθεί το επάγγελμα του φυσιοπαθητικού που αποτελεί την ΟΜΠΡΕΛΑ των ασφαλών επιστημονικών και τεκμηριωμένων παραδοσιακών και συμπληρωματικών ιατρικών υπηρεσιών.

Οι σπουδές της φυσιοπαθητικής να είναι όπως και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, τέσσερα χρόνια για το πανεπιστημιακό πτυχίο Bachelor.

Να υπάρξει βεβαίως αξιολόγηση ή ένα μεταβατικό στάδιο επιμόρφωσης στους ήδη εγγεγραμμένους στην εφορία επαγγελματίες εναλλακτικούς θεραπευτές που δεν πληρούν τα κριτήρια των σπουδών και της ύλης της φυσιοπαθητικής, και θέλουν να γίνουν φυσιοπαθητικοί, πριν την εγγραφή τους στον ΠΑΣΥΦΥ.

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΦΥ
Dr. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ, ND

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.