ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

Αυτό το ζώδιο, ο Καρκίνος, επειδή σχετίζεται πρωτίστως με τον κόσμο των αιτίων, έχει ως προς το εσώτερο νόημά του, πολλή αοριστία και μία έκδηλη λεπτοφυή ασάφεια. Το ίδιο ισχύει επίσης για όλα τα ζώδια του Θεμελιώδους Σταυρού.

Σε τελική ανάλυση μόνο ο μυημένος μαθητής μπορεί να εμβαθύνει στην αληθινή έννοια των ζωδιακών αυτών επιρροών, καθώς πάλλονται σ’ όλο το εκδηλωμένο σύμπαν, επειδή είναι κυρίως η έκφραση του πνεύματος της ζωής παρά της ψυχής ή του σώματος.

Στον Κριό η βασική ουσία της εκδήλωσης αφυπνίσθηκε σε ανανεωμένη δραστηριότητα υπό την κρούση της θείας επιθυμίας, που εξωθήθηκε από τη Θεία Πνοή.

Η ζώσα αυτή ουσία απέκτησε μία τριπλή διαφοροποιημένη σχέση στην οποία δίνουμε τα ονόματα της Ζωής (Κριός), της Συνείδησης (Ταύρος) και της εκδηλωμένης δυαδικότητας (Δίδυμοι). Αυτές οι τρεις, ανάμεικτες, ήρθαν σε εξωτερική εκδήλωση στον Καρκίνο, συμπληρώνοντας έτσι μία εσωτερική τετράδα μεγάλης σπουδαιότητας. Εδώ συνέβη η πρώτη μεγάλη συγχώνευση, ατελής και μη αντιληπτή.

Στο Ζυγό φτάνει σ’ ένα σημείο ισορροπίας και μίας κάπως στατικής εξισορρόπησης, που θα διαταραχθεί αργότερα στον Σκορπιό, έτσι ώστε η ουσιώδης αυτή τριπλότητα να εμφανίζεται καθαρά στην αμοιβαία της σχέση.

Στον Αιγόκερω, το ζώδιο της μύησης, η βασική αυτή τριπλότητα αρχίζει να επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση της «Πνοής του Πνεύματος», αλλά αυτή τη φορά με πλήρη επίγνωση και με δεόντως εκπληρωθείσα οργάνωση, έτσι ώστε η μορφή να είναι τέλεια έκφραση της ψυχής και η ψυχή να είναι ευαίσθητη και ανταποκριτική στους παλμούς της Μίας Ζωής.

Το λεγόμενο μυστικό του Θεμελιώδους Σταυρού είναι το μυστικό της ίδιας της Ζωής, όπως ακριβώς του Σταθερού Σταυρού είναι εκείνο της ψυχής ή το μυστήριο της αυτοσυνείδητης οντότητας, ενώ ο Μεταβλητός Σταυρός κρύβει το μυστήριο της μορφής.

Ο βασικός τόνος του Καρκίνου είναι:¨Κτίζω ένα φωτισμένο σπίτι και μέσα σ’ αυτό κατοικώ¨.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

Επιμέλεια

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.