ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΚΑΡΜΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ;

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

Στο νου των σκεπτόμενων σπουδαστών και ζηλωτών εύλογα ανακύπτει μία πολύ φυσική ερώτηση. Ποιά χρησιμότητα έχουν άραγε όλες αυτές οι δυσνόητες κι αφηρημένες πληροφορίες; Η κύρια χρησιμότητα των μεταδιδόμενων αυτών πληροφοριών, που θα ρυθμίσουν την αστρολογία του μέλλοντος, βρίσκεται αρκετά μακριά, όταν οι άνθρωποι θα διαθέτουν χρόνο για σκέψη και κατάλληλο στοχασμό κι όταν διανοιγεί το πεδίο της παγκόσμιας υπηρεσίας.

Η υπηρεσία, που αναφέρεται εδώ, είναι εκείνη η εκπαιδευτική διαδικασία που θα δημιουργήσει τον ερχόμενο πολιτισμό και την επακόλουθη κουλτούρα του. Αυτός θα βασίζεται σε όλες τις μορφωτικές διαδικασίες του παρελθόντος και του παρόντος, αλλά θ’ απορρίψει όλα όσα προκάλεσαν καταστροφές. Αυτό σημαίνει μία βαθμιαία μελλοντική χρησιμότητα για τη γνώση των υποκείμενων δυνατοτήτων, γιατί μπορούν να υποδείξουν τις γραμμές ελάχιστης αντίστασης για το αναδυόμενο καλό και τις αναπτυσσόμενες κρίσεις που αναπόφευκτα προβάλλουν.

Οι σημερινές παγκόσμιες συνθήκες, καθώς κατασταλάζουν από την ανθρώπινη απληστία κι άγνοια, καθορίζονται βασικά από τη θέληση-για-το-καλό, που είναι η πρωταρχική ποιότητα των ενεργειών και των δυνάμεων που έρχονται από τις μεγάλες Ζωές εντός των ποίων, όλα όσα υφίστανται, ζουν και κινούνται και υπάρχουν.

Ο Νόμος του Σύμπαντος (και τι είναι ο Νόμος παρά η πραγμάτωση των σκοπών των παμπεριεκτικών αυτών Ζωών, των ωθήσεων και των Σχεδίων Τους) είναι για όλη την αιωνιότητα το καλό του συνόλου και τίποτε δεν μπορεί ν’ αναχαιτήσει την κρούση αυτών των ενεργειών που δρουν επί και δια του πλανήτη μας.

Η στάση πολλών σπουδαστών είναι ότι «τέτοιος είναι ο Νόμος και το Κάρμα των ανθρώπων και των εθνών και τέτοιο είναι το προκαθορισμένο πεπρωμένο», αλλά η στάση αυτή απέχει πολύ από το σωστό. Ξεχνούν ότι το Κάρμα εκπληρώνεται σε σχέση με τη μορφική φύση πάνω στην οποία δαπανά την ενέργειά του κι όπου υπάρχει μία στατική κατάσταση, η διαδικασία κινείται αργά. Τότε η ζωή μέσα στη μορφή αποτυγχάνει να βιώσει την αναγκαία ισχυρή αφύπνιση. Τότε βρίσκεται μπροστά μία επανάληψη της διαδικασίας, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα εφελκυσθεί η δραστηριότητα και η ανταπόκριση. Τότε αυτή οδηγεί σε αντίσταση στην προφανή καρμική αναγκαιότητα κι αυτή επιφέρει απελευθέρωση.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.