ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΗΛΙΑΚΟ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΗΛΙΑΚΟ

 

Το κέντρο Καρδιάς εκφράζει ενέργειες του Βουδδικού πεδίου και διέπεται από την δεύτερη Ακτίνα της Αγάπης-Σοφίας. Ο αντίστοιχος αδένας είναι ο θύμος, για τον οποίο η Ιατρική δεν γνωρίζει πολλά, επειδή το κέντρο Καρδιάς δεν είναι αρκετά αφυπνισμένο στην ανθρωπότητα. Όταν το κέντρο αυτό είναι ενεργό, εκφράζει ομαδική συνείδηση, αγάπη για την Ανθρωπότητα και τον Πλανήτη, αίσθημα ευθύνης, κατανόηση, έλξη και μαγνητισμό.

Ο αντίστοιχος Πλανήτης είναι ο Δίας.

Το ηλιακό πλέγμα είναι το μεσαίο κέντρο μεταξύ των επτά κύριων κέντρων του αιθερικού σώματος. Ο αντίστοιχος αδένας είναι το πάγκρεας και πλανήτης ο Άρης. Εκφράζει ενέργειες του Αστρικού πεδίου και διέπεται από την έκτη Ακτίνα του Ιδεαλισμού και της αφοσίωσης.

Μέσω του κέντρου αυτού εκδηλώνονται οι επιθυμίες, οι συγκινήσεις, τα συναισθήματα και οι διαθέσεις μας.

Όταν ένα άτομο είναι εστιασμένο στο ηλιακό πλέγμα, συμπεριφέρεται με γνώμονα τις επιθυμίες και τα συναισθήματα του. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε μεταξύ των άλλων,  ανθρώπους καλοπροαίρετους που αγαπούν και βοηθούν τους συνανθρώπους τους, όμως οι σχέσεις είναι προσωπικές και το κίνητρο ιδιοτελές. Κάνουν αγαθές πράξεις, αλλά τις κάνουν, επειδή λ.χ  δεν αντέχουν να βλέπουν τους γύρω τους δυστυχισμένους.

Εδώ εκφράζεται η συναισθηματική αγάπη.

Το ηλιακό πλέγμα θεωρείται και προορίζεται να είναι κέντρο συγκέντρωσης ενεργειών από τα κατωδιαφραγματικά κέντρα με στόχο την κάθαρση, τον εξαγνισμό και τελικά την ανύψωση τους στο αντίστοιχο ανώτερο κέντρο που είναι της Καρδιάς.

Έτσι λειτουργεί ο νόμος της Εξέλιξης.

Ο άνθρωπος, όσο εξελίσσεται, παύει να είναι εγωκεντρικός και δεν τον καθορίζουν τα όποια συναισθήματα του, ούτε ενεργεί με βάση τις προσωπικές του επιθυμίες.

Αποκεντρώνεται, διευρύνεται και καθίσταται πιο περιεκτικός.

Η ανύψωση λοιπόν της ενέργειας από το ηλιακό στο κέντρο Καρδιάς πρέπει να γίνει, γιατί κατ’ αρχήν μέσω αυτής, καθίσταται ο άνθρωπος νοήμων για να ανελιχθεί κατόπιν σε ανώτερα πεδία.

Το κέντρο Καρδιάς, όπως αναφέρθηκε, εκφράζει αγάπη. Είναι όμως νοήμων αγάπη που στην ανώτερη αντιστοιχία της είναι Αγνός Λογισμός.

Η διεργασία αυτή της ανύψωσης από το ηλιακό στο κέντρο Καρδιάς, θα μπορούσε να περιγραφεί ως η μετάβαση από το «εγώ» στο «εμείς», μία φράση που ακούγεται πολύ συχνά και από πολλούς και αυτό, θεωρώ ότι είναι μία ένδειξη ότι το κέντρο Καρδιάς της Ανθρωπότητας αφυπνίζεται.

Θα έλεγα ότι οι κατώτερες ψυχιστικές δυνάμεις είναι εκφράσεις χαμηλού κραδασμού, συνδέονται με το ηλιακό πλέγμα και εκπορεύονται από τα κατώτερα αστρικά υποπεδία.

Για παράδειγμα, το μητρικό ένστικτο είναι μία τέτοια ψυχιστική έκφραση, όπως και κάποια ανησυχία ή ένα όνειρο που μας προειδοποιεί για κάτι που μας αφορά σε προσωπικό επίπεδο.

Οι ανώτερες ψυχιστικές δυνάμεις είναι υψηλού κραδασμού και εκπορεύονται από τα ανώτερα αστρικά υποπεδία. Εκδηλώνονται ως διαίσθηση για κάτι που αφορά κάποια ομάδα, ένα έθνος και γενικά κάποιο σύνολο. Μπορεί επίσης να εκφρασθεί ως μία επαφή που μπορεί να έχουμε, σε ενύπνοια κατάσταση, με ένα άτομο ή ομάδα και να μας δίνει μία αίσθηση πληρότητας, ισορροπίας και χαράς.

Εικόνες ή σύμβολα που μπορεί να έχουμε κατά το διαλογισμό ή σε άλλες στιγμές, είναι επίσης εκδήλωση ανώτερων ψυχιστικών δυνάμεων και έκφραση της δημιουργικής φαντασίας, η οποία είναι ο πρόδρομος της ενόρασης.

Η εμφάνιση όλων αυτών των εκφράσεων, θεωρώ ότι υποδηλώνει την απαρχή της λειτουργίας της μετουσίωσης και της ανύψωσης των ενεργειών από το ηλιακό στο κέντρο Καρδιάς.

photo pulseoflove.blogspot.com

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.