ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΕΡΑΣΦΟΡΑ ΖΩΔΙΑ

 

Το ζώδιο αυτό μας δίνει μία πλήρη εικόνα του ανθρώπου που έχει τα πόδια του στη Γη, όμως τρέχει ελεύθερος κι αναρριχάται στα ύψη της εγκόσμιας φιλοδοξίας ή της πνευματικής έφεσης, αναζητώντας εκείνο που αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί τη βασική του ανάγκη.

Έχει ενδιαφέρον να μελετήσουμε τα τρία ζώδια που παριστάνονται με κερασφόρα ζώα. Τον Κριό με τα στριφογυριστά κέρατα που δηλώνουν την κάθοδο σε εκδήλωση, τον ενελικτικό κύκλο και την εμπειρία του Θεμελιώδους Σταυρού, καθώς εκφράζει τη θέληση-για-εκδήλωση του Θεού.

Τον Ταύρο με τα υψωμένα κέρατα κι έναν κύκλο από κάτω, που εικονίζει την ώθηση του ανθρώπου, του Ταύρου του Θεού, προς το στόχο της φώτισης και της ανάδυσης της ψυχής από τα δεσμά, ενώ τα δύο κέρατα (δυαδικότητα) περιφρουρούν τον «οφθαλμό του φωτός» στο κέντρο του μετώπου του Ταύρου. Είναι «ο απλούς οφθαλμός» της Καινής Διαθήκης με τον οποίο «όλο το σώμα φωτεινόν έσται».

Τέλος τον Αιγόκερω, που συνδέεται ιδιαίτερα και στενά με τον Κριό, αλλά κρύβει τον συμβολισμό του Μονόκερω, στον οποίο τα κέρατα και ο απλός οφθαλμός συγχωνεύτηκαν και εικονίζονται με το μακρύ ευθύ κέρας του μονόκερω στο κέντρο του μετώπου.

Στα τρία αυτά κερασφόρα ζώδια κρύβονται τρία μυστήρια:

  1. Το μυστήριο του Θεού Πατρός………..Δημιουργία
  2. Το μυστήριο του Θεού Υιού……….Απολύτρωση
  3. Το μυστήριο του Αγίου Πνεύματος……..Απελευθέρωση

Πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι η θέληση της όψης του Πατρός, που εκδηλώνεται διά του Κριού, διέπει τη Σαμπάλλα. Η αγαπητική επιθυμία του Υιού μέσω του Ταύρου, προσελκύει την Ιεραρχία, ενώ η νοήμων δραστηριότητα του Αγίου Πνεύματος, που εκφράζεται δια του Αιγόκερω, εμψυχώνει το κέντρο της θείας ζωής, που ονομάζουμε ανθρωπότητα.

Τόσο στην ανώτερη όσο και στην κατώτερη όψη τους τα ζώδια αυτά κρύβουν το μυστικό των «κεράτων της σύγκρουσης και του κέρατος της αφθονίας που υπόκειται και περιφρουρείται από το κέρας της ζωής». Επίσης ένα αρχαίο απόφθεγμα λέει:

«Ο Κριός, αφού γίνει Αποδιοπομπαίος Τράγος, αναζητήσει τη φώτιση σαν Ταύρος του Θεού και σκαρφαλώσει στη βουνοκορφή σαν Αιγόκερως, αλλάζει σε Μονόκερω.

Αν προωθηθεί παραπέρα ο συμβολισμός, μπορεί να δηλωθεί ότι:

  1. Ο Κριός μας οδηγεί στη δημιουργική ζωή της Γης και στο σκοτάδι της ύλης. Αυτό είναι το κυανούν του μεσονυκτίου.
  2. Ο Ταύρος μας οδηγεί στους τόπους της επιθυμίας σε αναζήτηση μίας, οργισμένης Ικανοποίησης. Αυτό είναι το ερυθρό της απληστίας και της οργής, που τελικά αλλάζει στο χρυσό φως της φώτισης.
  3. Ο Αιγόκερως μας οδηγεί στους άγονους δρόμους σε αναζήτηση τροφής και νερού. Αυτή είναι η “ανάγκη για πράσινο”, αλλά ο Αιγόκερως μπορεί επίσης να σκαρφαλώσει στη βουνοκορφή.

Ο βασικός τόνος του ζωδίου είναι: “Είμαι χαμένος σε φως επουράνιο και σ’ αυτό το φως στρέφω τα νώτα”.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

Επιμέλεια

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.