ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Makko – Ho & ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΟΛΟΙ

Οι Makko – Ho, είναι διατατικές απλές ασκήσεις που έχουν στόχο την εξασφάλιση της ομαλής ροής της ενέργειας των μεσημβρινών του σώματος.

Στο shiatsu υπάρχουν 12 μεσημβρινοί, οι οποίοι χωρίζονται σε ομάδες σύμφωνα με τα πέντε στοιχεία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής:

– Φωτιά (Καρδιά – Λεπτό έντερο),
– Φωτιά-Παράδοξοι μεσημβρινοί (Τριπλός θερμαστής – Περικάρδιο),
– Νερό (Ουροδόχος κύστη – Νεφρά),
– Γη (Στομάχι – Σπλήνα),
– Μέταλλο (Παχύ έντερο – Πνεύμονες),
– Ξύλο (Ήπαρ – Χοληδόχος κύστη).

Η καθημερινή εφαρμογή των ασκήσεων-διατάσεων αυτών, βοηθάει τόσο στην αποσυμφόρηση των ενεργειακών καναλιών όσο και στην ομαλή ροή των λειτουργιών των οργάνων του σώματος.

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το σώμα ακολουθεί μια «πορεία ζωής» μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Το κινέζικο ρολόι, αποτυπώνει αυτή την πορεία τοποθετώντας το κάθε όργανο σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και αναλύοντας τον τρόπο λειτουργίας του μαζί με τις ανισορροπίες και ισορροπίες τους.

Στο μικρό αυτό εργαστήριο θα γνωρίσουμε και θα βάλουμε σε πρακτική τις ασκήσεις Makko Ho και θα αναλύσουμε το κινέζικό ρολόι.

Θα δοθούν αναλυτικές σημειώσεις.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φορούν άνετα ρούχα.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: 

19 Ιουλίου 2018, 18:30 – 20:30μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
Κόστος συμμετοχής για όσους έχουν παρακολουθήσει το ίδιο εργαστήριο: 5 ευρώ.

Χώρος 

Tree of Life Marcou Dracou 9 – Λάρνακα, Κύπρος

Κρατήσεις Θέσεων 

 

Κωνσταντίνα Μπαρλά

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΑΡΛΑ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα Διοίκηση και Οικονομία στα ΤΕΙ Πειραιά.

Η αναζήτησή μου στον ολιστικό χώρο θεραπειών άρχισε από πολύ μικρή ηλικία.

Το 2003 ξεκίνησα την επαγγελματική μου εκπαίδευση στο Shiatsu, στην Ευρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου (EIOM). Παράλληλα με τη φοίτησή μου, υπήρξα βοηθός εκπαίδευσης και στη συνέχεια παρακολούθησα την εκπαίδευση διδασκάλων στην ίδια σχολή.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Shiatsu με αξιόλογους θεραπευτές όπως οι Wataru Ohashi, Clifford Andrews, George Dellar, κ.ά.

Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου σε: Rejuvance (φυσικό λίφτινγκ προσώπου), Αγιουρβεδικό μασάζ σώματος, προσώπου και κεφαλής, Vasti, Mόξα, Kινέζικη ιατρική, Ωτοβελονισμό, Βεντούζες σώματος και προσώπου, Οn Site massage, Sotai, Yoga (200 ώρες anusara yoga), Aura Soma Beamer (1ο επίπεδο), Aura Soma practitioner (2ο επίπεδο), Shamanic healing (Medicine Wheel).

Το 2010 ολοκλήρωσα την επαγγελματική μου εκπαίδευση ως Rebirther με την Fanny Van Laere στην Om (πρώην ΕΙΟΜ).

Η αναζήτησή μου συνεχίζεται με εκπαίδευση Watsu (σιάτσου στο νερό), όπου έχω ολοκληρώσει το 2ο επίπεδο, καθώς επίσης συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια Shiatsu, μέσω ίντερνετ, με τον Clifford Andrews

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.