ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ

 

Αλήθεια πόσοι από εμάς έχουμε πάρει «αντιόξινα» επειδή μπλέξαμε (οι ειδικοί) την υπερπαραγωγή οξέων με το αντίθετό της δηλαδή την υποχλωρυδρία;

Ποιος μας έχει ενημερώσει ότι λόγω της υποχλωρυδρίας (χαμηλό υδροχλωρικό οξύ) δεν γίνεται υδρόλυση (ναι το μάθαμε στην χημεία αυτό) των πρωτεϊνών σε αμινοξέα, διπεπτίδια (ζευγάρι αμινοξέων), τριπεπτίδια (τριάδα αμινοξέων), και ότι η τροφή – ειδικά η πρωτεϊνούχος φτάνει στο λεπτό έντερο σε μη συμβατή μορφή για απορρόφηση, κάτι που σημαίνει ότι μόλις μπει στο αίμα θα ξεκινήσει ανοσολογική αντίδραση που λέγεται δυσανεξία;

Ποιος μας έχει ενημερώσει ότι η χαμηλή περιεκτικότητα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο αίμα μπορεί να σημαίνει:

1. Έλλειψη σε κυτταρικό επίπεδο
2. Δυσαπορρόφηση από τον εντερικό αυλό

Ποιος μας έχει ενημερώσει ότι η «κανονική» τιμή μιας βιταμίνης ή ενός μεταλλικού στοιχείου στο αίμα ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ κυτταρική επάρκεια αλλά πολύ πιθανόν ότι δεν εισέρχεται στο μεσοκυττάριο χώρο λόγω συμφόρησης τοξινών (άρα συσσωρεύεται στο αίμα);

Και αν εισέρχεται τελικά, ποιος σκέφτεται ότι ρε φίλε μπορεί να μην εισέρχεται στο ίδιο το κύτταρο μιας και η ενεργειακή ταλάντωση του στοιχείου δεν είναι συμβατή και δεν αναγνωρίζεται από τους αισθητήρες (υποδοχείς) της μεμβράνης του κυττάρου (πχ Βιταμίνη Ε από πετροχημικά);

Ποιος μας έχει ενημερώσει ότι αν το περιεχόμενο του στομάχου δεν είναι επαρκώς όξινο, τότε δε διεγείρεται πλήρως η χολή να ρίξει αλκαλοποιητικά άλατα με αποτέλεσμα να «βουλώνει» το σιφόνι και να σχηματίζονται άμμοι και πέτρες και μετά χοληδόχος κύστη bye bye;

Ποιος μας έχει ενημερώσει ότι η μη απορροφήσιμη τροφή πάει στο παχύ έντερο και σαπίζει (δηλαδή τα βακτήρια και οι μύκητες που προορίζονται να αποσυνθέσουν το σώμα μας αφού αφήσουμε αυτό το μάταιο κόσμο, όπως πχ Candida αυξάνουν σε αριθμό και επιθετικότητα και επικρατούν των «ωφέλιμων» μικροοργανισμών), άρα οδηγεί σε εντερική δυσβίωση άρα σε μια πλειάδα εντερικών συμπτωμάτων;

Ποιος μας έχει ενημερώσει ότι η εντερική δυσβίωση είναι ο λόγος για τον οποίο το 80% της σεροτονίνης που παράγεται, «ξαφνικά» δεν επαρκεί με αποτέλεσμα να την «κρατάμε» τεχνητά ανάμεσα στις νευρικές συνάψεις (αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης);

ΥΓ1: όλα τα παραπάνω είναι απόρροια απλής λογικής και της απάντησης στο ερώτημα: «αν ήμουν εγώ το κομμάτι της τροφής που βάζω στο στόμα μου, τι θα συναντούσα μέχρι να φτάσω στο κύτταρό μου και να με θρέψω;»

ΥΓ2: Ο στόχος του post είναι καθαρά η διαμόρφωση ενός προβληματισμού να ασχοληθούμε λίγο σοβαρά με το γίνεται μέσα μας, και όχι η κατάκριση ή η αμφισβήτηση του Ιατρικού χώρου ο οποίος πλαισιώνεται από επαγγελματίες ευσυνείδητους με αγάπη για το συνάνθρωπο!

 

Νίκος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ
Δ/ντης Συστήματος 4 Aces of Health

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

1 σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.