ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ

ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΥΤΙΑ, ΚΡΙΜΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

 

Ειλικρινά, είναι κρίμα, και ουσιαστικό άχρηστο, να κόβουμε τις ουρές και τα αυτιά των καλύτερών μας φίλων. Το να ακρωτηριάζουμε ένα ζώο, ή και να το παραμορφώνουμε, επειδή το απαιτεί η μόδα ή και οι κανονισμοί κάποιων αγώνων, δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τη φύση και προς το είδος.

Το να προσπαθούμε δε να βρούμε διάφορες αερολογίες για να δικαιολογήσουμε τις επιλογές και τις συμπεριφορές μας, δείχνει ανασφάλεια και μικρότητα. Αντί να ομολογήσουμε ότι αυτά τα μυαλά και αυτά τα συναισθήματα κουβαλάμε, το ρίχνουμε στο ότι το κάνουμε για το καλό του ζώου. Και κρυφοελπίζουμε να ξεγελάσουμε  ή να πείσουμε τους άλλους και να βρούμε και εμείς λίγη ψυχική γαλήνη για το ατόπημα που κάνουμε.

Κανένα σκυλί (και κανένα ζώο) δεν χαίρεται να του κόβουν μέρη του σώματός του. Και όταν αυτή η πράξη δεν έχει κάποια ουσία ή πραγματική αξία (π.χ. στείρωση), τότε είναι ένα έγκλημα, που συντελείται από εντελώς ιδιοτελείς σκοπούς (π.χ. να φαίνεται πιο εντυπωσιακό το ζώο μας). Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε «φιλοσοφίες» που δεν έχουν θέση στη εποχή μας και στην ζωοφιλική κουλτούρα που πρέπει να μας χαρακτηρίζει.

Ας σταματήσουμε να πετσοκόβουμε τους καλύτερούς μας φίλους. Ας σταματήσουμε να αφαιρούμε αδικαιολόγητα αυτά που ο θεός και η φύση τους χάρισε. Ας σταματήσουμε την παρανομία. Ας τα αγκαλιάσουμε με αγάπη για αυτό που είναι και ας φανούμε αντάξιοι της φιλίας τους και της αγάπης τους.

Ζωο-φιλικά

 

Γιάννης Αραχωβίτης
Αγαπάς τα σκυλιά. Θέλεις να ασχοληθείς μαζί τους.
https://www.stardogs.gr/kariera-ekpaidefti-skylon/151-to-xompy-pou-egine-kai-epaggelma

Photo stardogs.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Ο Γιάννης Αραχωβίτης είναι ιδρυτής του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training. Πρωτοπόρος της Θετικής Εκπαίδευσης Ανθρώπων και Ζώων σε όλη τη νότια Ευρώπη, είχε την ευκαιρία για πάνω από 25 χρόνια, να εμβαθύνει στα μυστικά της συμπεριφοράς και στο πώς μπορούμε να πετύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να φτάσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στους στόχους μας (προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς). Σήμερα είναι από τους κορυφαίους στο χώρο του, με διεθνή αναγνώριση, εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων σεμιναρίων και εργαστηρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Τα βιβλία του σχετικά με τη συνεργασία ανθρώπου-ζώου είναι από τα ελάχιστα ελληνικά συγγράμματα που έχουν μεταφραστεί και σε άλλες χώρες.

Έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει τη συμπεριφορά ζώων (πιο απλή) και την συμπεριφορά ανθρώπων (πιο σύνθετη), ανέπτυξε την ικανότητα να ερμηνεύει, αναλύει, σχεδιάζει και να κατευθύνει, με μοναδική μαεστρία, τη διαδικασία ελέγχου και αλλαγής συμπεριφοράς. Ο τρόπος του να καθοδηγεί από τα απλά προς τα σύνθετα, κάνει την επίτευξη στόχων ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι που κρατάει τα κίνητρα ισχυρά και τον ενθουσιασμό διαρκή .

lifehub-apopseis-100Ο Γιάννης έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπρόσθετα, έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σε διάφορα κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει 3 βιβλία , και 4 CD, DVD. Έχει λάβει μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έχει υπάρξει σύμβουλος σε τηλεοπτικό ριάλιτυ στην Τουρκία καθώς και σε κινηματογραφικές και διαφημιστικές παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι αντιπρόσωπος χώρας του PDTE.

Πρόσφατα, παρακολούθησε με επιτυχία το EXPERTS ACADEMY ( public speaking, marketing, creativity, self growth, motivation, launching and campaigning, building success , Coaching & Mentoring) στο San Francisco.

Το πάθος του είναι η συμπεριφορά και η βελτίωση των ανθρώπων. Το πώς μπορεί κάποιος να φτάσει από το A στο Β (τα βήματα) και πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές του, και να μεταμορφωθεί σε έναν θετικό, αποτελεσματικό και ικανό άνθρωπο (αλλαγή πιστεύω & συμπεριφορών). Έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 450 επαγγελματίες εκπαιδευτές συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σκοπός του είναι να εμπνεύσει, μέσω αμοιβαίας συνεργασίας, όσους θέλουν να πετύχουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ηθικής. Να τους βοηθήσει να βρουν την ψυχική, σωματική και νοητική δύναμη, καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές, για να αναπτυχθούν με περισσότερη υγεία, αφθονία, επιτυχία, αυτονομία, και σοφία.

lifehub-apopseis-101Απευθύνεται σε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία /Επιχειρηματία (π.χ. συγγραφείς, εισηγητές, ομιλητές, καθοδηγητές, διοργανωτές σεμιναρίων, ψυχολόγο, καθηγητή, δάσκαλο ιδιαίτερων ή ομαδικών μαθημάτων κ.λ.π.), στον καθένα που έχει ένα μήνυμα (υπηρεσία ή προϊόν) που θέλει να το παρουσιάσει και να το προωθήσει στο ευρύτερο κοινό. Είσαι ειδικός (ειδήμων) σε κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με το κόσμο; Έχεις ένα όνειρο ζωής, να ασχοληθείς κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις καριέρα; Το SuccessMentor μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις τη πορεία , τη στρατηγική, τους στόχους, το στήσιμο της όλης καμπάνιας προς την επίτευξη των στόχων σου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.