ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο “βασιλιάς είναι γυμνός”, και η “κορώνα” τενεκεδένια !!

 

Σαν το παραμύθι του “Χανς Κρίστιαν Άντερσεν”, ήταν λοιπόν κι ένας “τοπικός βασιλιάς” που φόρεσε μια “κορώνα” με “διεθνή πατέντα”, και που ήθελε να εντυπωσιάζει, να φοβίζει, και να αποκοιμίζει τους υπηκόους του με τα πλούσια φανταχτερά του “ρούχα”, από τον “διεθνή οίκο μόδας”.

“Φόβος και ιός”

Έφτιαξε λοιπόν κατά παραγγελία του “Ανώτατου άρχοντα του κόσμου τούτου” ένα καινούργιο “ρούχο”, από ένα “αόρατο ύφασμα” που θα είχαν την ικανότητα να το δουν μόνο οι έξυπνοι άνθρωποι, δηλαδή μόνο το 0,01% του πληθυσμού.

Έτσι νόμισε πως με αυτό το “πείραμα”, θα μπορέσει να καταλάβει το πόσοι από τους υπηκόους του είναι οι χαζοί.

Βγήκε λοιπόν στους δρόμους με τα καινούργια αυτά “αόρατα ρούχα”, για να τον καμαρώσουν οι υπήκοοι του με δέος, παρόλο που και ο ίδιος δεν τα έβλεπε.

Ε, δεν μπορεί να λάθευε το επιτελείο του, με τους τόσο λαμπρούς επιστήμονες της “υψηλής ραπτικής” με το “σπινθηροβόλο βλέμμα”, και τους αμέτρητους “ντελάληδες”.

Και τι επιτελείο !!

Αυτοί δηλαδή που τους διδάξανε πως αντί να επιδιώξουν από το καλό το καλύτερο, συρθήκανε στην κατάντια του “και μη χειρότερα” όπου στο τέλος μετατραπήκανε σε σκιά του εαυτού τους αντί στον αληθινό τους εαυτό.

Κι ο τοπικός “βασιλιάς” τους, με τη σειρά του, τους έριξε τον μαγικό μανδύα της επίπλαστης ομορφιάς και με ανείπωτο θράσος και εντυπωσιακά συνθήματα όπως “ανάπτυξη, υγεία, ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία, αλήθεια” ονόμασε την καταλήστευση και το ξεπούλημά τους, την ίδια ώρα που όλοι οι “αυλοκόλακες” χαμογελούσαν γλοιωδώς στους ντόπιους και διεθνείς επικυρίαρχους.

Εδώ κατόρθωσε να κοροϊδέψει και να πείσει έναν ολόκληρο λαό πως μόνο όσοι είναι έξυπνοι μπορούν να τα δούνε αυτά τα “ρούχα”.

Άρχισαν τότε οι 99,99% φοβισμένοι και αδαείς ή ευκολόπιστοι οπαδοί του, να επευφημούν το βασιλιά και “ζήτω του” και “μπράβο του” και “τι ωραία τα ρούχα του”!! για το καλό τους πάντα.!!

Μόνο ένα “παιδάκι” τόλμησε να φωνάξει την αλήθεια:

Κοιτάξτε !! Κοιτάξτε !!

“Ο βασιλιάς είναι γυμνός” !!

Τότε, όλοι μαζί, σπάζοντας φόβο και ενοχές, είδαν την πραγματικότητα και φωνάξανε με θάρρος:

ΑΑΑΑΑΑΑ: “Ο βασιλιάς μας είναι γυμνός” !! ουαί, ουαί, ουαί. !!

Κατάλαβαν επί τέλους και οι 99,99% υπήκοοι, πως ο “τοπικός βασιλιάς” και οι “προφέσορες της υποβολής” που τους μάθανε να αποδέχονται το, όχι για ναι, το μαύρο για άσπρο, το άσχημο για όμορφο, το κακό για καλό, και το στραβό για ίσιο, είναι τελικά ή βλαμμένοι ή απατεώνες.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός, και η “κορώνα” τενεκεδένια !!

Το είδαν οι λίγοι αυτοί που δε συμβιβάζονται με μισοζωή, μα το είπαν και στους πολλούς πως, πίσω απ’ αυτή τη “βιτρίνα της τενεκεδένιας κορώνας” κρύβεται η πραγματικότητα, και μετά, και μετά, κυνήγησαν τον “τοπικό βασιλιά”, το επιτελείο του με τους τόσο λαμπρούς επιστήμονες της “υψηλής ραπτικής” με το “σπινθηροβόλο βλέμμα”, και τους αμέτρητους “ντελάληδες.

Έτσι τελειώνει ευχάριστα κι αυτό το “παραμύθι”; ή όχι;

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.