ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΚΡΙΟΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Ο Κριός εγκαινιάζει τον κύκλο της εκδήλωσης.Κάθε ψυχή, σαν ατομική οντότητα, έρχεται για πρώτη φορά σε ανθρώπινη ενσάρκωση στο ζώδιο του Καρκίνου, προβάλλοντας σαν νοητική οντότητα στο ζώδιο του Κριού, σαν συναισθηματική-επιθυμητική οντότητα στο ζώδιο του Ταύρου και σαν ζωτική οντότητα στο ζώδιο των Διδύμων, παίρνοντας κατόπιν φυσική μορφή στον Καρκίνο. Αυτός είναι ένας ενελικτικός, υποκειμενικός κύκλος.Έτσι προβάλλει στον ωκεανό της ύπαρξης στο φυσικό πεδίο, στον κόσμο της ύλης.

Ωστόσο, η πρώτη ώθηση αφυπνίζεται στον Κριό, γιατί ο Κριός είναι ο τόπος όπου σχηματίζεται η αρχική ιδέα για την εγκαινίαση δραστηριότητας. Είναι ο γενέθλιος τόπος των ιδεών και μία αληθινή ιδέα δεν είναι παρά μία πνευματική παρώθηση που παίρνει μορφή.

Ο Κριός αφυπνίζει τη θέληση να προσεγγισθεί και να ελεγχθεί το κατώτατο, να γίνει γνωστό το έσχατο κι έτσι ν’ αντιμετωπιστεί κάθε εμπειρία.

Ό,τι εμφανίζεται στον Κριό σαν πνευματική ενέργεια, εισέρχεται στο ψυχικό στάδιο στον Καρκίνο –  όπου η ψυχή ενσαρκώνεται για πρώτη φορά – φτάνει ένα σημείο ισορροπίας στο Ζυγό –  που είναι το ζώδιο όπου ψυχή και προσωπικότητα επιτυγχάνουν μία ισορροπημένη συνεργασία –  και στον Αιγόκερω εκπληρώνεται η βουλητική φύση και πραγματώνεται ο οραματισθείς στόχος.

Ο Κριός προμηθεύει επίσης το ηλιακό μας σύστημα με Ηλεκτρικό Πυρ και με τη δυναμική φύση του Θεού, που εμπεριέχει τις ποιότητες της τροφοδοτούσας θερμότητας καθώς και του πυρός που καίει και καταστρέφει. Από τη σκοπιά της εσωτερικής αστρολογίας υπάρχουν τρία ζώδια στα οποία διαδραματίζονται οι «τρεις θάνατοι». Αυτά είναι ο Κριός, ο Σκορπιός και οι Ιχθύες.

Σύμφωνα με το Αρχαίο Σχόλιο οι ιδέες αυτές εκφράζονται ως εξής:

Σε ό,τι αφορά τον Κριό:΄΄Η φωτιά φούντωσε και μέσα σ’ αυτή τη φωτιά πέθανα στη ζωή  κι έτσι γεννήθηκα στο θάνατο. Κι έπειτα πάλι πέθανα στη μορφή΄΄.

Σε ό,τι αφορά το Σκορπιό:΄΄Η θέρμη της γης, ο φλογερός χαρακτήρας της μητέρας, κατέστρεψε τη μορφή, απελευθέρωσε την ψυχή κι έτσι θανάτωσε τον μικρό εαυτό΄΄.

Σε ό,τι αφορά τους Ιχθείς:΄΄Τα νερά έπνιξαν τον άνθρωπο.Ο Ιχθύς έγινε για να χαθεί. Πρόβαλε ξανά μόνο για να πεθάνει ή να πεθάνει και να φέρει σωτηρία΄΄.

Συμβολικά λοιπόν υπάρχει ο θάνατος διά του πυρός, ο θάνατος διά της γης και ο θανατος διά του ύδατος.

Ο θάνατος με πνιγμό στους Ιχθείς αποδεσμεύει τον άνθρωπο στο μεγάλο εκείνο κέντρο που αποκαλούμε Ανθρωπότητα κι εκεί κερδίζεται η εμπειρία.

Ο θάνατος με ασφυξία στο Σκορπιό αποδεσμεύει τον άνθρωπο στο πλανητικό κέντρο που αποκαλούμε Ιεραρχία.

Ο θάνατος με το πυρ ή με κάψιμο στον Κριό αποδεσμεύει τον άνθρωπο σ’ ένα άλλο κέντρο που ονομάζουμε Σαμπάλλα.

Ο βασικός τόνος του Κριού είναι:Προβάλλω και από το πεδίο του Νου κυβερνώ.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

Επιμέλεια

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.