ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ & ΤΣΑΚΡΑ

 

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ & ΤΣΑΚΡΑ

 

1ο Τσάκρα- Ρίζα/Βάση/Μουλαντάρα

Χρώμα του το κόκκινο και θέση του η βάση της σπονδυλικής στήλης. Επιδρά στο περίνεο, πρωκτό, κόκαλα, ορθό και παχύ έντερο. Συνδέεται με την επιβίωση, την ασφάλεια, την γείωση και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Όταν υπερλειτουργεί παρατηρείται τάση παχυσαρκίας και απληστίας. Όταν υπολειτουργεί δημιουργούνται αισθήματα φόβου, ανησυχίας, ανασφάλειας. Οι αιμορροΐδες και η κολίτιδα σχετίζονται με το 1ο τσάκρα. Το τρέξιμο, το περπάτημα, η γιόγκα, η κολύμβηση είναι οι καταλληλότερες ασκήσεις εξισορρόπησης.

Χρώμα: Κόκκινο, μαύρο.

Κρύσταλλοι: Ρουμπίνι, σκούροι κόκκινοι κρύσταλλοι.

2ο Τσάκρα- Χάρα/Ιερό Οστούν/Σβαντιστάνα

Χρώμα του το πορτοκαλί και θέση του το υπογάστριο και τα γεννητικά όργανα. Διόγκωση του προστάτη, κυστίτιδες, κολπίτιδες, πόνος στο κατώτερο μέρος της πλάτης σχετίζονται με το 2ο τσάκρα. Συνδέεται με τον αισθησιασμό, τα συναισθήματα, την αναπαραγωγή, ενισχύει τη σεξουαλική ηδονή. Όταν υπερλειτουργεί, παρατηρείται σεξουαλική εξάρτηση, εμμονές, ψυχαναγκασμοί, αγενή συμπεριφορά. Όταν υπολειτουργεί, παρατηρείται σεξουαλική ψυχρότητα.

Χρώμα: Πορτοκαλί

Κρύσταλλοι: Καρνεόλη, ασβεστίτη, οπαλίτη, τοπάζι.

3ο Τσάκρα- Ηλιακό Πλέγμα/Μανιπούρα

Το κίτρινο είναι το χρώμα του και το ηλιακό πλέγμα η θέση του. Αφαλός, κοιλιά και λεπτό έντερο, τα όργανα που επιδρά. Δυσπεψία, έλκος, αίσθημα κόπωσης, ηπατική δυσλειτουργία, προβλήματα στα επινεφρίδια, στο πάγκρεας και στα νεφρά σχετίζονται με το 3ο τσάκρα. Δύναμη, ζωντάνια, θέληση, ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση, την επιβεβαίωση, δυναμισμός και αίσθημα ισότητας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά όταν το 3o τσάκρα βρίσκεται σε ισορροπία. Αυταρχισμός, επιθετικότητα, αλαζονεία και έπαρση παρατηρείται όταν υπερλειτουργεί. Όταν υπολειτουργεί, τότε παρατηρείται παθητικότητα και αβεβαιότητα. Τεχνικές που μειώνουν το στρες και οι βαθιές αναπνοές θεωρούνται κατάλληλες ασκήσεις εξισορρόπησης.

Χρώμα: Κίτρινο.

Κρύσταλλοι: Μάτι της Τίγρης, Ασβεστίτης κίτρινος.

4ο Τσάκρα- Καρδιά/Αναχάτα

Χρώμα του το πράσινο και θέση του το κέντρο του θώρακα, με όργανα την καρδιά και τους πνεύμονες. Άσθμα και καρδιακά προβλήματα συνδέονται με το 4ο τσάκρα. Ανιδιοτελή αγάπη, συμπόνια, προσφορά, γενναιοδωρία τα χαρακτηριστικά του. Σε καταστάσεις υπερλειτουργείας το άτομο γίνεται ευσυγκίνητο, καταπιεστικό και αρχίζει να εξαρτιέται από άλλους. Όταν υπολειτουργεί, το άτομο γίνεται άπληστο, επιπόλαιο, αδιάφορο, τσιγκούνης. Οι αναπνοές και οι τεχνικές της γιόγκα ανοίγουν το τσάκρα της καρδιάς και φέρνουν ισορροπία.

Χρώμα: Ροζ.

Κρύσταλλοι: Χαλαζίας, Μαλαχίτης, Νεφρίτης, Αχάτης πράσινος.

5ο Τσάκρα- Λαιμός/Βισούντι

Χρώμα του το φωτεινό μπλε και θέση του η βάση του λαιμού, καρωτίδα. Όργανα που συνδέεται είναι ο λαιμός, λάρυγγας, θυρεοειδής, αυχένας και αμυγδαλές. Η επικοινωνία, η δημιουργικότητα, η αισιοδοξία, η έμπνευση, ο αυθορμητισμός συνδέονται με το 5ο τσάκρα όταν βρίσκεται σε ισορροπία. Όταν υπερλειτουργεί, παρατηρείται φλυαρία και κουτσομπολιό. Όταν υπολειτουργεί, προκαλεί αντικοινωνικότητα, καχυποψία, ανειλικρίνεια, συστολή. Το τραγούδι είναι μία καλή τεχνική εξισορρόπησης.

Χρώμα: Μπλε.

Κρύσταλλοι: Τυρκουάζ, Σοδαλίτης, Αμαζόνιος.

6ο Τσάκρα- Τρίτο Μάτι/Μέτωπο/Άτζνα

Το λουλακί είναι το χρώμα του και βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια. Όργανά του τα μάτια και η επίφυση. Ιγμορίτιδα, ημικρανίες, προβλήματα όρασης προκαλούνται σε καταστάσεις ανισορροπίας. Σε κατάσταση όμως ισορροπίας, συνδέεται με τη διορατικότητα, την διαίσθηση, την αντικειμενικότητα, τη φαντασία, τη σοφία, τη διαύγεια και την αντίληψη. Όταν υπερλειτουργεί, προκαλεί ψευδαισθήσεις, εμμονές, εφιάλτες και παραισθήσεις. Όταν υπολειτουργεί, έχουμε νωθρότητα και επιπολαιότητα. Διαλογισμός, η άσκηση εξισορρόπησης

Χρώμα: Λουλακί.

Κρύσταλλοι: Κυανός Σοδαλίτης, Ζαφείρι, Αζουρίτης.

7ο Τσάκρα- Κορώνα/Στέμμα/Σαχασράρα

Βιολετί το χρώμα του και η κορυφή του κεφαλιού η θέση του. Νευρικές και ψυχικές διαταραχές είναι τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το 7ο τσάκρα μιας και συνδέεται με τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Όταν υπερλειτουργεί, παρατηρείται σύγχυση και εξάρτηση σε μεταφυσικά φαινόμενα. Όταν υπολειτουργεί, τότε υπερτερεί η λογική και παρατηρείται ξεροκεφαλιά. Σε καταστάσεις όμως ισορροπίας τότε το άτομο αποκτά φώτιση, ελεύθερη βούληση, ενισχύεται η αντίληψη του και οδηγείται στην αυτοπραγμάτωση.

Χρώμα: Μωβ-Βιολετί.

Κρύσταλλοι: Αμέθυστος, Αγγελίτης, Αποφυλλίτης.

 

Παρα Κελσος

photo Energy Muse

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.