ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Στο κυκλοφορικό σύστημα, συμπεριλαμβάνονται τα εξής όργανα : ΚΑΡΔΙΑ μαζί με όλα τα αιμοφόρα αγγεία.

ΚΑΡΔΙΑ

Η καρδιά είναι κοίλος μυς που δίνοντας στο αίμα πίεση, το κάνει να κυκλοφορεί στο εσωτερικό των αρτηριών, με τέτοιο τρόπο, ώστε να φτάνει σε όλα τα όργανα. Είναι κάτι σαν «αντλία» που παίρνει το αίμα από τις φλέβες, στις οποίες βρίσκεται σε χαμηλή πίεση και το στέλνει στις αρτηρίες με υψηλή. Η καρδιά αποτελείται από ένα ειδικό τύπο σκελετικού μυ που βρίσκεται μόνο σε αυτή και αποκαλείται καρδιακός μυς και αποτελεί το μυοκάρδιο. Η καρδιά αποτελείται από τέσσερις μυώδεις κοιλότητες, δύο πάνω με λεπτά τοιχώματα τα οποία ονομάζονται κόλποι και δύο κάτω με παχύτερα τοιχώματα που ονομάζονται κοιλίες. Η καρδιά διαθέτει τέσσερις βαλβίδες που χρησιμεύουν στο να επιτρέπουν την δίοδο του αίματος προς μία μόνο κατεύθυνση και να εμποδίζουν την παλινδρόμησή του κατά τη διάρκεια της καρδιακής συστολής. Οι βαλβίδες έχουν λεπτές και σύνθετες δομές. Αποτελούνται από μικρά μέρη ιστού, πολύ λεπτού μα ισχυρού, τις γλωχίνες, και υποχρεώνουν το αίμα που βρίσκεται στην καρδιά να κυλάει προς μια μοναδική κατεύθυνση. Για την αιμάτωσή της, η καρδιά έχει δύο αγγεία, την αριστερή και την δεξιά στεφανιαία αρτηρία.

Φυσικές ασθένειες : Στεφανιαία νόσος, Υπέρταση, Καρδιακή ανεπάρκεια ,Υπερτροφίες – διατάσεις, Αρρυθμίες, Βαλβιδοπάθειες, Περικαρδίτιδα, Όγκοι της καρδιάς, κ.λπ.

Συναισθηματικές ασθένειες : αλαζονεία, απληστία, επιπολαιότητα, αδιαφορία για την κοινωνία και τους συνανθρώπους.

ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ

Τα αιμοφόρα αγγεία διοχετεύουν το αίμα της καρδιάς σε όλα τα σημεία του σώματος. Υπάρχουν τρεις τύποι αιμοφόρων αγγείων. Οι αρτηρίες, οι φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία. Οι αρτηρίες μεταφέρουν αίμα από την καρδιά προς τους ιστούς. Οι φλέβες μεταφέρουν αίμα από τους ιστούς πίσω στην καρδιά. Έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα σε αίμα από τις αρτηρίες και έχουν πολύ λιγότερο μυϊκό και ελαστικό ιστό. Τα τριχοειδή αγγεία σχηματίζουν ένα εκτεταμένο δίκτυο που μπορεί να τροφοδοτήσει σχεδόν κάθε κύτταρο του οργανισμού.

Φυσικές ασθένειες : Αθηροσκλήρωση, φλεβική θρόμβωση, κιρσοί, αγγειίτιδα, ανεύρυσμα.

Συναισθηματικές ασθένειες : αλαζονεία, απληστία, επιπολαιότητα, αδιαφορία για την κοινωνία και τους συνανθρώπους.

Το κυκλοφορικό σύστημα, σχετίζεται και ελέγχεται από το τέταρτο ενεργειακό κέντρο της  Καρδιάς.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

Θέση : Στο κέντρο του θώρακα

Ενδοκρινικός αδένας : Θύμος.

Δευτερεύοντα κέντρα : μαστών, πνευμόνων

Σχέση : Βουδδικό πεδίο (αγάπη και παραγωγή έργου για την ανθρωπότητα)

Έκφραση : αγάπη, ομαδική αγάπη, σοφία.

Κατώτερη αντιστοιχία : Ηλιακό κέντρο.

Κυβερνήτης : εσωτερικός πλανήτης ο Δίας, εξωτερικός ο Ήλιος

Ακτίνα : 2η (αγάπης – σοφίας)

Κοινωνική εξωτερίκευση : μη ομαδική συνείδηση, ατομικισμός.

 

LifeHub

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.