ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΙΧΘΥΑΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ;

 

Συνέχεια του ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΛΗ;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (Συνέχεια)

Τρίτο, το τέλος της Ιχθυακής εποχής, που έφερε στο σημείο της αποκρυστάλλωσης (κι επομένως του θανάτου) όλες εκείνες τις μορφές μέσω των οποίων διαπλάστηκαν τα Ιχθυακά ιδανικά. Εκπλήρωσαν το σκοπό τους κι επετέλεσαν ένα μεγάλο και σημαντικό έργο.

Μπορεί εδώ να τεθεί το ερώτημα: Ποια είναι τα κύρια Ιχθυακά ιδανικά;

Η ιδέα της αυθεντίας

Αυτή οδήγησε στην επιβολή των διαφόρων μορφών πατερναλισμού πάνω στη φυλή, πολιτικού, κοινωνικού και θρησκευτικού πατερναλισμού. Αυτός μπορεί να είναι ο καλοσυνάτος πατερναλισμός των προνομιούχων τάξεων, καθώς επιδιώκουν να βελτιώσουν την κατάσταση των υποτελών τους, είτε ο πατερναλισμός των θρησκειών του κόσμου, που εκφράζεται ως εκκλησιαστική αυθεντία, είτε ο πατερναλισμός μίας εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η ιδέα της αξίας της θλίψης και του πόνου

Στη διαδικασία εκπαίδευσης της φυλής στην αναγκαία ποιότητα της απόσπασης, ώστε οι επιθυμίες της να μην προσανατολίζονται πια στη μορφική ζωή, οι Οδηγοί της φυλής τόνισαν την ιδέα των αρετών της θλίψης και την εκπαιδευτική αξία του πόνου.

Αυτές οι αρετές είναι πραγματικές, αλλά δόθηκε υπερβολική έμφαση από τους δευτερεύοντες δασκάλους της φυλής, κι έτσι η φυλετική στάση σήμερα είναι μία στάση θλιβερής κι επίφοβης προσδοκίας καθώς και μίας αμυδρής ελπίδας ότι κάποια ανταμοιβή (με ελκυστική και συνήθως υλική μορφή) θα χορηγηθεί τελικά μετά τον θάνατο και έτσι θ’ αποζημιωθεί κανείς για όλα όσα υπέφερε στη ζωή του.

Σήμερα, οι φυλές είναι βυθισμένες στην αθλιότητα και σε μία δυστυχή ψυχολογική υποταγή στη θλίψη και στον πόνο.

Το διαυγές φως της αγάπης πρέπει να τα σαρώσει όλα αυτά και ο βασικός τόνος της επερχόμενης νέας εποχής θα είναι η χαρά.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.