ΑΠΟΨΕΙΣ

Tα καλά κόποις κτώνται

 

Λέγανε οι σοφοί αρχαίοι ημών πρόγονοι. Άραγε το ενστερνίζονται οι νέο-’Ελληνες σήμερα;

  • Ακούω συχνά να λένε, ποια υγιεινή διατροφή; Αληθινή τροφή; Τι είναι αυτό; ποιος κάθεται να μαγειρεύει τώρα; και γέμισε η χώρα ταχυφαγεία, και τα “σουπερμάρκετ” με “νεκρές κι επικίνδυνες” τροφές σε χρωματιστά κουτάκια, και άνθισε και θέριεψε η βιομηχανία της διατροφής, ή καλύτερα η βιομηχανία της “διαστροφικής διατροφής”, κι ο κόσμος γέμισε με προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την διατροφή.
  • Ακούω συχνά να λένε, ποιος κάθεται να διαβάζει τώρα; Μας ζάλισες με την πολυλογία σου, πες τα μας με λίγες λέξεις. Τι; να ξοδέψω χρόνο και χρήματα για βιβλία και σπουδές; Και άνθισε και θέριεψε η βιομηχανία της υγείας, ή καλύτερα η “βιομηχανία της ασθένειας”. Και γέμισαν οι γειτονιές με φαρμακεία, οι πόλεις με νοσοκομεία και γιατρούς, και οι άνθρωποι με “ιατρογενείς” αρρώστιες.
  • Ακούω συχνά να λένε, δεν ξέρω εγώ ο γιατρός μου ξέρει, πότε θα βγει το χάπι για τον καρκίνο ή την τάδε ή την δείνα ασθένεια, γιατί αργούν τόσο; Και περιμένουν χωρίς κόπο να γιατρευτούν καταπίνοντας χάπια και σε αναμονή για το μαγικό “χαπάκι να τους σώσει”. Και άνθισε και θέριεψε η βιομηχανία της έρευνας για την έρευνα, και γέμισαν οι χώρες με ερευνητικά κέντρα που δαπανούν εκατομμύρια εκατομμυρίων στις φαρμακευτικές ιατρικές έρευνες, κι όλο κοντεύουν να βρουν το “μαγικό χαπάκι” μα ποτέ δεν το βρίσκουν. Κι απ εδώ πάν κι άλλοι.

Τι να πω; “τα καλά κόποις κτώνται”, και το λέω ακόμη μια φορά επειδή μόνο με “επιφοίτηση” χωρίς γνώση, κόπο και συμμετοχή είναι πολύ δύσκολο να έχουμε υγεία, κι αυτό διότι η επιφοίτηση έγινε μια φορά μόνο την Πεντηκοστή.

Βέβαια και θαύματα γίνονται αλλά “συν Αθηνά και χείρα κίνει”, όπως λέγανε και οι σοφοί αρχαίοι ημών πρόγονοι διότι,” η φύση ποτέ δεν θα ακολουθήσει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος πρέπει να ακολουθεί τους νόμους της φύσης ” όπως έλεγε και ο Διοσκουρίδης.

Αλλιώς κάντε τον σταυρό σας, νηστεία και προσευχή, και βοήθειά μας.

 

Dr. Nikolaos Vrousgos, ND

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.