ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ … ΠΑΛΙ ?

ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ … ΠΑΛΙ ?

 

Το ArtMatter και το LifeHub

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

Τρίωρο βιωματικό σεμινάριο

Σάββατο 20/6/2015 ,16:00 -19:00

lifehub-seminaria-47

Καθώς γράφονται και μοιράζονται τα σενάρια  ζωής, μας δίνονται διάφοροι ρόλοι στους οποίους πρέπει να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο για  να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και τις προσδοκίες, όχι απαραίτητα  δικές μας πάντα. Είτε είμαστε σκηνοθέτες, είτε πρωταγωνιστές,  ή  δευτεραγωνιστές πρέπει να  προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μας οδηγήσει στην πολυπόθητη επιτυχία.

 Όμως πολλές φορές  παρατηρούμε ότι η ζωή μας χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα μοτίβα ακατάλληλων αποφάσεων και επιλογών, σοβαρών ή μη, τα οποία μας οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο δυσάρεστων καταστάσεων    και εμπειριών. Έτσι οδηγούμαστε σε περιοχές στις οποίες δεν ανταποκρίνονται στις εσωτερικές μας επιταγές με αποτέλεσμα να είμαστε δυσαρεστημένοι και συμβιβασμένοι. Καθώς επαναλαμβάνεται το μοτίβο των ακατάλληλων επιλογών φτάνει κάποτε κάποια στιγμή να βρισκόμαστε «έξω» από το δικό μας σκηνικό .

Είναι τότε που αναρωτιόμαστε γιατί πρέπει να κάνουμε ξανά και ξανά το ίδιο λάθος. Και είναι τότε που πρέπει να πάρουμε  μια απόσταση για να δούμε  το «τοπίο» στις πραγματικές του διαστάσεις και να ορίσουμε ένα νέο πλάνο  ζωής .

Η δραματοθεραπεία ως μέθοδος έρχεται να μας βοηθήσει για πάρουμε την απόσταση ώστε να κάνουμε πιο ευδιάκριτα τα σενάρια της ζωής και πιο ξεκάθαρη την επιλογή των ρόλων.

 Στο σεμινάριο αυτό θα μας δοθεί η δυνατότητα  να αναπτύξουμε μερικά από τα σενάρια λάθος επιλογών και να επισημάνουμε  τις περιοχές που μας αποπροσανατολίζουν από τις επιθυμίες και τις προσδοκίες μας και που μας επιβραδύνουν την εξέλιξη που επιθυμούμε να έχουμε. Ίσως  έτσι να γίνουμε πιο ενήμεροι και ικανοί ώστε  να  σπάσουμε το φαύλο αυτό  κύκλο και να φωτίσουμε το δημιουργικό εαυτό μας, για να βαδίσει το μονοπάτι της δικής του επιλογής.

 

Συντονίστριες:

Ανθή Κασταμονίτου: Εκπαιδευτικός- Δραματοθεραπεύτρια-Παιγνιοθεραπεύτρια

Γιασμίνα Βουνάτσου: Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής- Δραματοθεραπεύτρια.

 

Οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

                         

Σας περιμένουμε το Σάββατο 20/6/2015  και ώρες 16:00μμ – 19:00μμ

στο  ArtMatter CENTER – Δέφνερ 18, Μετς.

 

Το κόστος του σεμιναρίου είναι €20/άτομο

Τελική ημερομηνία για κράτηση θέσεων 18/6/2015

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας για κράτηση θέσεων: 6937003306 & 6937709042

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΑΣΜΙΝΑ ΒΟΥΝΑΤΣΟΥ

Η Γιασμίνα Βουνάτσου είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στην γενική – ειδική αγωγή και Δραματοθεραπεύτρια.

Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το 1998 δραστηριοποιείται κυρίως στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας κάνοντας χρήση της Δραματοθεραπευτικής μεθόδου.

Ως δραματοθεραπεύτρια συντονίζει βιωματικά σεμινάρια και δραματοθεραπευτικές ομάδες ενηλίκων και παιδιών. Έχει σχεδιάσει και παρουσιάσει performances σε διάφορους χώρους Τέχνης σε συνεργασία με εικαστικούς και video art καλλιτέχνες. Είναι δημιουργός ταινίας μικρού μήκους με τίτλο: «Ο δρόμος για το σπίτι» ή «come,Thomas, come».

Συμμετέχει με εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια που αφορούν στα θέματα της δραματοθεραπείας, της ψυχοθεραπείας μέσω Τέχνης, του θεάτρου και της Γενικής και Ειδικής Αγωγής.

Από το 1998 συμμετέχει ενεργά στην Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπεύτων Ελλάδας (Ε.Δ.Π.Ε) και από το 2004 διατελεί ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης . Το 2012 γίνεται Αντιπρόεδρος .

Κατέχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας (ΕΑΡ) της οποίας και αποτελεί μέλος από το 2013.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.