ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

Υπάρχουν δύο στοιχεία στη φύση που συνδέονται στη συνείδηση του κοινού με τη σκέψη του εξαγνισμού, το ένα είναι το ύδωρ και το άλλο είναι το πυρ. Αυτή η σχέση είναι που κάνει ενδιαφέροντα τα υδάτινα ζώδια, Καρκίνο-Σκορπιό-Ιχθύες και τα πύρινα ζώδια, Κριό-Λέοντα-Τοξότη, άξια μελέτης. Το πυρ προωθεί πάντα εσωτερικά αυτό που άρχισε το ύδωρ.

Στον Καρκίνο τα εξαγνιστικά ύδατα της εμπειρίας αρχίζουν το ευεργετικό τους έργο. Αυτό αρχίζει στο Θεμελιώδη Σταυρό, επειδή αυτό ο Σταυρός ασχολείται μόνο με ολότητες και επομένως με τη μαζική εμπειρία. Στον Σκορπιό εφαρμόζονται τα εξαγνιστικά ύδατα της εξέτασης και των δοκιμασιών. Αυτή λαμβάνει χώρα στο Σταθερό Σταυρό και το αποτέλεσμά της είναι δραστικό μέχρι τα άκρα.

Στους Ιχθείς τα ύδατα της εξάγνισης εφαρμόζονται διά της καθημερινής ζωής και των δοκιμασιών της ενσάρκωσης. Εφαρμόζονται στον «ιχθύ που κολυμπά στα ύδατα της ύλης και βρίσκει εκεί την τροφή του». Αυτό γίνεται στο Μεταβλητό Σταυρό της συνηθισμένης υλικής ύπαρξης και εμπειρίας. Έτσι η επιρροή των τριών Σταυρών ασκείται στον ενσαρκωμένο Υιό του Θεού πάνω στον τροχό της συνηθισμένης ζωής με το συνήθη τρόπο.

Πάνω στον αντεστραμμένο τροχό το πυρ παίρνει τη θέση του ύδατος και κατακαίει όλη τη σκουριά. Κατ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται βαθμιαία η εξάγνιση ολόκληρης της φύσης και ο άνθρωπος γίνεται ευαίσθητος στις επιρροές που μπορούν να δράσουν πάνω του, όταν η πύρινη τριπλότητα παίξει το ρόλο της και η επίδραση του Κριού-Λέοντα-Τοξότη αρχίζει να τον αναπροσανατολίζει προς την παγκοσμιότητα,
την αυτοσυνείδηση και τις προσηλωμένες στάσεις.

Ο Λέων αποτελεί τμήμα της Σφίγγας, που αποτελεί ένα μεγάλο μυστήριο. Η Παρθένος και ο Λέων μαζί εκπροσωπούν τον όλο άνθρωπο, το Θεό-άνθρωπο καθώς και το πνεύμα-ύλη. Είναι σημαντικό να το έχουμε αυτό κατά νου, γιατί όταν αποκαλυφθεί η φύση του κόσμου, τότε δεν θα υφίσταται πλέον το μυστήριο της Σφίγγας.

Ο Λέων ηχεί τον φθόγγο της ατομικότητας και της αληθινής αυτοσυνείδησης. Πολλοί άνθρωποι πείθονται ότι είναι αυτοσυνείδητοι, παρόλο που παρασύρονται από την επιθυμία ή αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σαν το δραματικό κέντρο του σύμπαντός τους. Όμως το αληθινό αυτοσυνείδητο πρόσωπο είναι εκείνο που έχει επίγνωση του σκοπού, μίας αυτοκατευθυνόμενης ζωής και ενός αναπτυγμένου και συγκεκριμένου σχεδίου ζωής.

Ο βασικός τόνος του ζωδίου είναι:΄΄Εγώ είμαι εκείνο κι εκείνο είμαι εγώ΄΄.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

Επιμέλεια

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.