ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΛΙΒΑΝΙ ΜΟΣΧΟΣ

 

ΛΙΒΑΝΙ ΜΟΣΧΟΣ

 

Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά και ισχυρά συστατικά, για διεργασίες που αφορούν τον έρωτα, την αγάπη, το πάθος, τη συμφιλίωση και την επαναφορά. Επιπλέον σας χαρίζει δύναμη και αυτοπεποίθηση ώστε να διεκδικήσετε και να κερδίσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Ο λευκός μόσχος είναι το έλαιο που παράγεται από το φυτό Ιβίσκος. Σε μορφή λιβανιού που καίγεται πάνω σε καρβουνάκι για να προσελκύσει την αγάπη και τον έρωτα.

Μπορείτε να τον κάψετε ως θυμίαμα στο χώρο σας και ειδικότερα στην κρεβατοκάμαρά σας. Σκορπίσετε σκόνη λευκού μόσχου γύρω από το κρεβάτι σας για να απογειώσετε τη ερωτική σχέση με το σύντροφό σας.

Ακόμα μπορείτε να βάλετε λίγη σκόνη λευκού μόσχου σε βρεγμένο δέρμα στον καρπό σας ή στο λαιμό σας ή πίσω από το αυτί σας. Θα σας χαρίσει  δύναμη και λάμψη, κάνοντάς σας ακαταμάχητους.

Πριν την χρήση του πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε αυτό. Επίσης καλό είναι να μη χρησιμοποιείται από θηλάζουσες η έγκυες γυναίκες.

Συστατικό πολλών φημισμένων αρωμάτων, ο μόσχος συχνά προστίθεται σε σαπούνια, αφρόλουτρα, καλλυντικά και αρωματικές κρέμες σώματος. Όταν είναι γνήσιος, έλκει θαυμάσια τα θηλυκά ζαρκάδια μοσχοδορκάδες (Moschus moschiferus), αφού πρόκειται για τις φερομόνες με τις οποίες το αρσενικό ζώο σηματοδοτεί την επικράτειά του. Χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων ως μυρωδικό για το σώμα αποτελώντας ένα πανάκριβο ζωικό προϊόν που θεωρείται ότι ξετρελαίνει τις γυναίκες, όπως ακριβώς και τα ζαρκάδια!

 

Χρίστος Καψάλης

Συλλέκτης Βοτάνων-Ερευνητής

photo www.bioathens.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 άρχισε να ασχολείται με την συλλογή βοτάνων από πολλές περιοχές της Ελλάδος. Με πολύ κόπο και ατέλειωτες ώρες μελέτησε την βοτανική των αρχαίων Ελλήνων, μελετώντας τον Διοσκουρίδη, την φυσική ιστορία του Πλίνιου, τον Παράκελσο, κείμενα του Γαληνού, Ελληνικά και ξένα βιβλία φυτολογίας, βοτανολογίας, βοτανοθεραπείας.

Παρακολούθησε σεμινάρια στο School of Natural Health Sciences, Γεμμοθεραπεία και συνδυασμούς γεμμοθεραπευτικών σκευασμάτων και βαμμάτων.

Η προσωπική του συλλογή περιλαμβάνει εκατοντάδες βότανα και βάμματα της Ελληνικής φύσης, η οποία θα παρουσιαστεί πλήρης, πολύ σύντομα από το lifehub.gr, καθώς και στο υπό έκδοση βιβλίο ‘’Η θεραπευτική δύναμη των βοτάνων, δένδρων και φυτών“.

xristkaps@gmail.com Τηλ.επικοινωνίας 6970502611

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.