ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΙ  ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

 

Συνέχεια του άρθρου ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ

 

Μια άλλη μέθοδος είναι να τους τοποθετήσουμε σε ένα μικρό, άδειο μπολ το οποίο με τη σειρά του το βάζουμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με αλατόνερο, έτσι ώστε οι κρύσταλλοι να περικλείονται από αλατόνερο, αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν στεγνοί.

Άλλοι κρύσταλλοι όπως ο αμέθυστος, ο φθορίτης, ο ροζ χαλαζίας κ.α. δεν επιδέχονται μεγάλης έκθεσης στον ήλιο διότι αλλοιώνεται το χρώμα τους και η λαμπερότητά τους (ωστόσο δεν χαλάνε). Κάποια άλλα ορυκτά όπως ο αστροφιλήτης, δεν ανέχονται το αλάτι.

Όπως και να ‘χει, οι παραπάνω μέθοδοι μαζί με τις παραλλαγές τους, καλύπτουν όλο το φάσμα των κρυστάλλων όσον αφορά τον καθαρισμό τους. Αυτό που έχει σημασία είναι να δρούμε συνειδητά ως προς αυτό που κάνουμε, να σεβόμαστε τους κρυστάλλους όπως θα σεβόμασταν κάθε ζωντανό οργανισμό και να θέτουμε τη βούλησή μας στην κατεύθυνση του σκοπού για τον οποίον εργαζόμαστε.

Άλλη μια καλή μέθοδος που χρησιμοποιείται τόσο για “μεγάλους” όσο και για “μικρούς” καθαρισμούς και ενδείκνυται για όλους τους κρυστάλλους, είναι η χρήση εξαγνιστικών βοτάνων ως θυμιάματα, με τα οποία “λιβανίζουμε” τους κρυστάλλους ή τα ορυκτά μας.

 Αποφόρτιση και ανανέωση ενέργειας κρυστάλλων και ορυκτών

Έχοντας αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά “αποθηκεύουν” συνεχώς πληροφορίες, διαπιστώνουμε την ανάγκη της περιστασιακής αποφόρτισης και της ανανέωσης της ενέργειας των κρυστάλλων (κάτι που παραπάνω αναφέρουμε και ως “μικρό” καθαρισμό). Αυτή η αποφόρτιση μπορεί να γίνεται πριν την πρώτη χρήση του, μετά από κάθε χρήση του και γενικότερα όποτε αισθάνεστε ότι χρειάζεται.

Ο πιο απλός τρόπος αποφόρτισης είναι να κρατήσετε τον κρύσταλλο για ένα λεπτό περίπου (ή και παραπάνω) κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό, τρίβοντας απαλά με το δάχτυλό σας την επιφάνειά του. Κατά τη διάρκεια της αποφόρτισης καλό είναι να εκπνέετε βαθιά, ώστε να μην επηρεαστεί η δική σας ενέργεια από την αποφόρτιση του κρυστάλλου.

Να θυμάστε όμως : ορισμένοι κρύσταλλοι ή ορυκτά, όπως το τυρκουάζ, το κεχριμπάρι κ.α., απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με το νερό. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθείτε άλλες μεθόδους καθαρισμού και αποφόρτισης.

Ένας άλλος τρόπος αποφόρτισης και ανανέωσης της ενέργειας των κρυστάλλων, ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται πολύ συχνά ή και σε καθημερινή βάση με αυτούς και χρειάζονται έναν άμεσο τρόπο αποφόρτισης, είναι ο ψεκασμός τους με ένα μείγμα βιολογικών αιθέριων ελαίων “βάσης” (όπως το δενδρολίβανο, ο άρκευθος κ.α.), που βέβαια πρέπει να συνδυάζονται σε συγκεκριμένες ποσότητες και αναλογίες για λόγους ισορροπίας.

Επίσης, μπορείτε στο μέρος που αποθηκεύετε τους κρυστάλλους, όταν δεν τους χρησιμοποιείτε, να έχετε διάφορα αποξηραμένα ή και φρέσκα βότανα όπως φασκόμηλο, λεβάντα, δενδρολίβανο, καλαμπόκι κ.α. για να διατηρούνται σε καλή ενεργειακή κατάσταση.

 

Συνεχίζεται …

 

Παρα Κελσος

photo energymuse.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.