ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΝ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Το θέμα της ιδιότητας του γονιού της ανατροφής των παιδιών είναι υπερβολικά μεγάλο για μία επαρκή ή ικανοποιητική συζήτηση σ’ αυτές τις σύντομες οδηγίες, αλλά μπορούν να γίνουν ορισμένες δηλώσεις που θα είναι ενδεικτικές των μελλοντικών αναπτύξεων και θα δείχνουν την κατεύθυνση προς την οποία μπορεί ν’ αναμένεται αλλαγή στάσης. Αυτές είναι:

  1. Η έμφαση στο μέλλον, θα μετατοπιστεί από την παρόρμηση να δημιουργούνται μεγάλες οικογένειες, στην παρόρμηση να δημιουργείται ποιότητα και νοημοσύνη στους απογόνους. Αυτό θα περιλαμβάνει εκείνη την επιστήμη της οποίας η ευγονική αποτελεί την παραμορφωμένη και εξωτερική ένδειξη. Όταν το γεγονός του αιθερικού σώματος, με τα κέντρα δύναμής του, εδραιωθεί επιστημονικά, η παραπάνω προφητεία θ’ αποκτήσει σημασία και έννοια.
  2. Η ανάγκη για μία αύξηση του δείκτη γεννήσεων θα θεωρηθεί τελικά σαν λαθεμένη κι αυτό για τρεις λόγους, που θα σας ήταν επωφελές να μελετήσετε:

α. Πολλές ψυχές φτάνουν γοργά στην τελειότητα και απέρχονται ολωσδιόλου από την πλανητική μας ζωή. Η διαδικασία αυτή θα ενταθεί στη διάρκεια της επερχόμενης εποχής του Υδροχόου. Θα έπρεπε να θυμάστε ότι η θύρα θα παραμείνει κλειστή αρκετό καιρό ακόμη για το ζωϊκό βασίλειο και, για μία μακρόχρονη περίοδο, η ατομικοποίηση δεν θα κορυφώνεται με την υλοποίηση σε φυσικά σώματα. Δεν θα υπάρχει λοιπόν ανάγκη για μία μαζική και εσπευσμένη δημιουργία ανθρώπινων μορφών.

β. Η οικονομική κατάσταση θα καταστήσει αναγκαίο το γεγονός ότι πρέπει να επιβληθούν ορισμένοι φυσικοί περιορισμοί, επειδή είναι τώρα φανερό πως πέρα από ένα ορισμένο σημείο, ο πλανήτης δε μπορεί να συντηρήσει την ανθρωπότητα. Αυτό είναι πιο θεμελιώδες στα επακόλουθά του απ’ ότι μπορείτε να φανταστείτε. Η αντίληψη αυτή είναι ακόμη παραμορφωμένη και πολύ παρεξηγημένη κι επιφέρει σήμερα την αδιάκριτη χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων. Καθώς η νοημοσύνη της φυλής θ’ αναπτύσσεται, καθώς οι Νόμοι του Ρυθμού και της
Προσέγγισης θα κατανοούνται, θα βρεθεί τότε ότι υπάρχουν ορισμένες έμφυτες αντιδράσεις που θ’ αποκλείουν τη σύλληψη και ότι τότε τα μηχανικά μέσα δεν θα χρειάζονται πια.

Αυτό ακούγεται, προς το παρόν, υπερβολικά ασαφές και σχεδόν αδύνατο, αλλά η φυλή πετυχαίνει γοργά τον έλεγχο της προσωπικότητας (μολονότι η δική μας έννοια για το γοργό μπορεί να μην είναι ίδια με τη δική σας) κι αυτό, με τη σειρά του πρέπει να επιφέρει ορισμένες αυτόματες κι ενδόμυχες αλλαγές.

Συνεχίζεται …

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.