ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Πειραματική Επιβεβαίωση της ύπαρξης των Μεσημβρινών στο Σώμα

 

Πλέον είναι κοινός τόπος πως η πειραματική επιστήμη επιβεβαιώνει δομές και λειτουργίες οι οποίες ήσαν ήδη γνωστές από την αρχαία σοφία ιδιαίτερα της Άπω Ανατολής αλλά και της αρχαίας Ελλάδας. Ο σκεπτικισμός σιγά σιγά καταρρέει και τα γνωστά πληρωμένα φερέφωνα των «επιστημονικά αποδεδειγμένων μεθόδων» βρίσκουν όλο και λιγότερους οπαδούς.

Το 1998 ο ερευνητής Joie P. Jones και οι συνεργάτες του, χρησιμοποίησαν μια ιατρική απεικονιστική μέθοδο που ονομάζεται fMRI (Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού) και ποσοτική υπερηχητική μικροσκοπία προκειμένου να ανιχνεύσουν και να μελετήσουν τη μετάδοση σημάτων διαμέσου των μεσημβρινών. Επιπλέον στόχος τους ήταν να καθορίσουν την μικροσκοπική δομή των βελονιστικών σημείων.
(Cho Z.H., Chung S.C., Jones J.P., Park J.B., Park H.J., Lee H.J., Wong E.K., Min B.I., 1998 – New Findings of the correlation between acupoints and corresponding brain cortices using functional MRI. Proc. Natl. Acad. Sci. USA 95, 2670-2673)

Διεπίστωσαν ότι κατά το βελονισμό συγκεκριμένων σημείων του ποδιού κατά μήκος του Μεσημβρινού της Ουροδόχου Κύστεως, αυξάνει τη ροή του αίματος στον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου που βρίσκεται στον ινιακό λοβό. Τα σημεία στα οποία διαπιστώθηκε η αύξηση της ροής του αίματος είναι τα ίδια τα οποία διεγείρονται από παλμούς φωτός στα μάτια. Ο βελονισμός σε άλλα σημεία πολύ κοντά στα βελονιστικά δεν προκάλεσε καμιά επίδραση.

Επομένως το ότι ο βελονισμός δεν «δουλεύει» σε κάποια άτομα, είναι και συνάρτηση της εμπειρίας του βελονιστή δηλαδή να «βρει» το σωστό σημείο. Μια τέτοια εργασία έκανε και ο Dr. Reinhold Voll (1909 – 1989) ο πατέρας του ηλεκτροβελονισμού, ο οποίος ανάλογα με την τιμή της ωμικής αντίστασης των βελονιστικών σημείων μπορούσε να βρει τα σημεία «συμφόρησης» των μεσημβρινών.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως τα σημεία που διέγειραν ο Dr. Jones και οι συνεργάτες του, είναι τα ίδια που αναφέρουν αρχαία κείμενα για τη βελονιστική θεραπεία προβλημάτων όρασης!

Η σύγχρονη προσέγγιση του κυτταρικού σκελετού ως ενδοκυτταρικό οργανίδιο πλέον είναι ότι αποτελεί το νευρικό σύστημα του κυττάρου. Ουσιαστικά μεταφέρει παλμούς δηλαδή ενέργεια και πληροφορία πρακτικά παντού στο κύτταρο. Σε πιο συστεμικό επίπεδο, το σύνολο των κυτταρικών σκελετών διαμορφώνουν ένα υπερκυτταρικό σύστημα μεταφοράς πληροφοριών του οποίου οι μεγάλοι «αυτοκινητόδρομοι ταχείας κυκλοφορίας» είναι αυτό που η Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική αναφέρει ως Μεσημβρινούς.

 

Νίκος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.