ΑΠΟΨΕΙΣ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΟΠΡΑΝΩΝ;

 

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΟΠΡΑΝΩΝ;

 

Η επικρατούσα, επίσημη χημική “Παστερική” ιατρική ανακοινώνει με ενθουσιασμό πως “Το 2014, μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της ιατρικής ήταν η μεταμόσχευση κοπράνων από υγιείς δότες σε ασθενείς με ανθεκτική λοίμωξη από Κλωστηρίδιο, είτε σε μορφή υποκλυσμών είτε σε μορφή κάψουλας από το στόμα”, και πως η μέθοδος αυτή αποδεικνύεται πιο ισχυρή και αποτελεσματική από τα ισχυρότερα αντιβιοτικά για την καταπολέμηση της έντονης διάρροιας και των μολύνσεων από ανθεκτικά μικρόβια, και μάλιστα χωρίς παρενέργειες. Πρόκειται για την τεχνική της μεταμόσχευσης κοπράνων από έναν υγιή δότη σε κάποιον που νοσεί.

Παρ όλα αυτά παραδέχονται πως από τα αντιβιοτικά προέρχεται ο κίνδυνος λοίμωξης από το κλωστηρίδιο, και πως η νόσος μπορεί να εμφανιστεί 2 μήνες ή και 3 μήνες μετά τη χρήση αντιβιοτικών. Συμπερασματικά δηλαδή παραδέχονται πως το πρόβλημα θεωρείται αποτέλεσμα διαταραχής της φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου και πως η απώλεια «αντίστασης» της εντερικής χλωρίδας στην εγκατάσταση του μικροβίου οφείλεται στη χορήγηση αντιβιοτικών. Η λοίμωξη από κλωστηρίδιο Difficile παραδέχονται πως σχετίζεται περισσότερο με κλινδαμυκίνη, κεφαλοσπορίνες και πενικιλλίνες, όπως επισήμως λένε.

Και ενώ διατυμπανίζουν την μεγάλη ανακάλυψη της μεταμόσχευσης κοπράνων για την θεραπεία ενός ιατρογενούς και πάλι προβλήματος, αγνοούν προκλητικά πως «Εις τα ακάθαρτα πάντα λοιμός εσοικίζεται», όπως υποστήριζε ο Μένανδρος ( 342-292 π.Χ.). Ότι επίσης ο Ρώσος Νομβελίστας ιατρός, Ilya Ilyich Mechnikov, (1908 Nobel Prize in Physiology or Medicine ) απέδειξε την αξία της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού του ανθρώπου με προβιοτικά για την επίτευξη της μακροζωίας, και πως Ο Claude Bernard (1813-1878) δίδασκε ότι η ασθένεια εμφανίζεται μόνο σε ένα αδύναμο ανοσοποιητικό περιβάλλον όπου ευνοείται η ανάπτυξη των μικροβίων, και επομένως μέλημά μας πρέπει να είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς επίσης πως ο Δρ. Bechamp (1816-1908) υποστήριξε αυτήν την άποψη και έδειξε ότι η υγεία στηρίζεται στις διαδικασίες της ζύμωσης, της πέψης, της αφομοίωσης, και της αποβολής, και πως η ανικανότητα του σώματος να εκτελέσει οποιαδήποτε από αυτές τις λειτουργίες έχει ως αποτέλεσμα τις ασθένειες και τον θάνατο.

Το σώμα μας είναι ο οικοδεσπότης σε πολλά τρισεκατομμύρια μικροβίων, όπου άλλα είναι παθογόνα και αλλά είναι χρήσιμα επίσης. Οποιαδήποτε μεταβολή δε στο φυσιολογικό χημικό περιβάλλον του σώματός μας, έχει αμέτρητες παθολογικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Πρόσφατα επίσης ο αναπληρωτής καθηγητής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Θεόφιλος Πουταχίδης (στη μελέτη συμμετείχε και άλλος ένας Έλληνας, πρώην φοιτητής του κ. Πουταχίδη, ο οποίος είναι πλέον υποψήφιος διδάκτωρ στο Εργαστήριο Γενετικής Ποντικού και Φλεγμονής του Πανεπιστημίου της Κολονίας κ. Αντώνης Χατζηγιάγκος), μετά από πολλά πειράματα της ελληνοαμερικανικής ομάδας που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια καταδεικνύουν τη χλωρίδα του εντέρου ως «ρυθμιστή» στην ομοιόσταση ολόκληρου του οργανισμού. Έτσι λοιπόν επειδή ιδίως το παχύ μας έντερο είναι η «φωλιά» των παθογόνων μικροοργανισμών όπως: σταφυλόκοκκοι, στρεπτόκοκκοι, κολοβακτηρίδια, πρωτείς, εντερο-ιοί, ψευδομονάδες, μύκητες (σαπρόφυτα) κλπ., απαραίτητα θα πρέπει να διατηρούμε την χλωρίδα του εντέρου μας σε ισορροπία”.

Παρ όλα τα ως άνω, οι ιατροί της επίσημης επικρατούσης χημικής Παστερικής ιατρικής, ενώ υποστηρίζουν “σιχαμερές” μεθόδους θεραπείας, πολεμούν μετά μανίας φυσικές, ακίνδυνες και ανώδυνες μεθόδους της φυσικής ιατρικής, και αυτό δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αλλιώς εκτός από παράνοια.

Πρακτικό συμπέρασμα:
Επειδή για πολλούς και διαφόρους λόγους στους περισσότερους ανθρώπους το παχύ τους έντερο “δεν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση”, χρειάζονται απαραίτητα την υδροθεραπεία παχέος εντέρου.
Δηλαδή πρώτα καθαρίζουμε τον “βόθρο” που κουβαλάμε μέσα μας, μετά κάνουμε αποκατάσταση της “απόφραξης του αποχετευτικού”, δηλαδή την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου, και τέλος “απολυμαίνουμε την λεκάνη”, δηλαδή την αποκατάσταση της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας του εντέρου με προβιοτικά.
Τι δεν καταλαβαίνεις; Σου το λέω και επιστημονικά, και παραστατικά.

photo www.iatronet.gr

 

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND.

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.