ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

7 ΑΚΤΙΝΕΣ – ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ

 

Μερικές φορές έχουμε την τάση να βλέπουμε αυτό που αντιπροσωπεύει τις ακτίνες και ξεχνάμε την πνευματική ουσία πίσω από τις ακτίνες, π.χ. Λέμε 1η ακτίνα Θέλησης – Δύναμης, 2η ακτίνα Αγάπης – Σοφίας και ξεχνάμε να σκεφτούμε ότι κάθε ακτίνα είναι η ενέργεια μιας πολύ μεγάλης πνευματικής ενέργειας ή ουσίας ή οντότητας.

Συνήθως ξεχνάμε το μεγαλείο αυτής της ζωής ή την κραδασμικότητα αυτής της ζωής.

Μας έχει λεχθεί ότι κάθε ακτίνα είναι ένα κέντρο από τα 7 κέντρα της κεφαλής του Θεού.

Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε από πού προέρχονται.

Οι 7 ακτίνες εκφράζονται μέσα από τις ατομικές ακτίνες που επηρεάζουν τις ποιότητες των κέντρων μας.

Μας έχει λεχθεί ότι η 3η ακτίνα είναι η ακτίνα του πλανήτη Γη.

Πως εκφράζεται η 3η ακτίνα στη Γη;

Αν κοιτάξουμε έξω από το παράθυρό μας θα δούμε βουνά λόφους, θάλασσα, θα δούμε την Πάρνηθα, τον Λυκαβηττό, τον Υμηττό, θα έλθει στο νου μας η ακρογιαλιά, θα θυμηθούμε την έρημο, τα ηφαίστεια κλπ. Όλα αυτά είναι εκδήλωση της 3ης ακτίνας.

Η ποιότητα της ακτίνας είναι ίδια αλλά εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους. Όταν περπατούμε έξω νοιώθοντας κάτω από τα πόδια μας την γη, νοιώθουμε την ενέργεια της 3ης ακτίνας.

Μας έχει λεχθεί ότι η 4η ακτίνα είναι η ακτίνα της ανθρωπότητας

Οπότε έχουμε την εμπειρία έκφρασης της 4ης ακτίνας μέσα από την ίδια ανθρώπινη ύπαρξη. Όταν διαβάζουμε την ιστορία της ανθρωπότητας μπορούμε να νοιώσουμε την ποιότητα της 4ης ακτίνας μέσα από τον πόνο, τους πολέμους, τις συγκρούσεις. Διαβάζοντας εφημερίδες, παρακολουθώντας τηλεόραση, έχουμε άλλων όψεων ανθρώπινης εμπειρίας.

Μας λένε ότι η 2η ακτίνα είναι η ακτίνα του ηλιακού μας συστήματος και ότι ο Ήλιος είναι το κέντρο της καρδιάς αυτής της μεγάλης κοσμικής ζωής ή οντότητας.

Είναι ο Ήλιος το Κέντρο Καρδιά αυτού για τον οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί ή του Θεού. Οπότε βλέπουμε ότι αυτή η ενέργεια της Αγάπης – Σοφίας, με αυτή την ποιότητα της μη αποκλειστικότητας είναι μαζί μας στα πάντα μέσα στο ηλιακό σύστημα. Χωρίς την ενέργεια του Ήλιου δεν μπορούμε να ζήσουμε. Την ενέργεια της 2ης ακτίνας την νοιώθουμε όταν έχει πολύ ήλιο, δεν έχει αρκετό ήλιο, όταν έχει υπερβολικό ήλιο.  Ήλιος είναι πάντα ο ίδιος. Τα αποτελέσματά του διαφοροποιούνται ανάλογα με το πώς εκφράζεται.

Μας λένε ότι η 5η άρχισε την εκδήλωσή της τον 19ο αιώνα με σκοπό να διεγείρει, να ωθήσει προς τα εμπρός τον νου της ανθρωπότητας.

Το έχουμε νοιώσει, έχουμε την εμπειρία της 5ης ακτίνας μέσα από την βιομηχανική επανάσταση, την έκρηξη της τεχνολογίας, τα διαστημικά ταξίδια κλπ. Και βλέπουμε τώρα να φθάνουμε στην κορυφή, στο ζενίθ της ανάπτυξης. Η 5η ακτίνα έχει αρχίσει να αποσύρεται.

Η 1η ακτίνα δεν είναι σε ενσάρκωση σε αυτή τη φάση

Είναι η ποιότητα του Κριού και έχει σχέση με την αρχή, την έναρξη των πραγμάτων. Κάποιες εκφράσεις της 1ης ακτίνας υπήρχαν του 1945, 1975 και το 2000. Μαζί με την πετρελαϊκή κρίση που σχετίζεται με την 1η ακτίνα, το 1975 ήταν η πρώτη φορά που άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη συνδέθηκαν την ίδια ώρα για να εργασθούν για την ειρήνη.

Αυτό ήταν μια καινούργια πλανητική αρχή για τον πλανήτη μας. Τότε ήταν που βγήκε για πρώτη φορά η αφίσα που έδειχνε μια αλυσίδα από ανθρώπους που περιέβαλε τον πλανήτη και έλεγε : ένα λεπτό για την ανθρωπότητα, ένα λεπτό για τον πλανήτη. Την περίοδο εκείνη η ανθρωπότητα χειρίστηκε θετικά την ενέργεια της 1ης ακτίνας.

Καθώς βγαίνουμε από την εποχή των Ιχθύων (6η Ακτίνα) και εισερχόμαστε στην εποχή του Υδροχόου (7η Ακτίνα) οι επιρροές της 6ης ακτίνας χάνουν την ισχύ τους ενώ οι επιρροές της 7ης βλέπουμε να αυξάνονται

Αυτές τις επιρροές τις διαπιστώνουμε όταν βλέπουμε να υποχωρεί ο ιδεαλισμός με παρωπίδες, ο θρησκευτικός φανατισμός, το πνεύμα του έθνους κλπ και βλέπουμε να αυξάνεται η αναζήτηση για κάτι καινούργιο, κάτι νέο.

Οι επιρροές της 7ης ακτίνας που εισέρχεται και της 6ης που αποσύρεται έχουν προκαλέσει μεγάλη σύγκρουση, πολλές εκπλήξεις, αμηχανία, κατάπληξη. Οπότε οι επιρροές των δύο αυτών ακτίνων της 6ης και της 7ης, η μία πάνω στην άλλη είναι υπεύθυνες για πολλά από τα προβλήματα που έχουμε σήμερα. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και όλος ο κόσμος.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.