ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ

 

Αν ρωτούσαμε τους ανθρώπους τι σημαίνει επιτυχία, ο καθένας θα έδινε ένα δικό του ορισμό. Για κάποιους η επιτυχία χαρακτηρίζει τα επαγγελματικά, ενώ για άλλους υπάρχει στα προσωπικά ή τα οικονομικά. Αυτό συμβαίνει λόγω της διαφορετικής αυτοαντίληψης, διαφορετικών πεποιθήσεων και αξιών που έχουμε και ανάλογα με το περιβάλλον όπου μεγαλώσαμε. Η επιτυχία εμφανίζεται σε διάφορες μορφές στη ζωή μας και κάποια γνωρίσματά της είναι διακριτά σε κάθε μορφή. Αρκεί να είμαστε «παρόντες» για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε εκείνα τα σημάδια που μας δείχνουν ότι είμαστε επιτυχημένοι καθημερινά και ας μην το έχουμε συνειδητοποιήσει:

  • Εμπνέεις του άλλους. Όταν με το παράδειγμά σου μπορείς να βοηθήσεις, να δώσεις δύναμη και να εμπνεύσεις άλλους ανθρώπους, αυτό από μόνο του είναι σημάδι επιτυχίας!
  • Κυνηγάς τα όνειρά σου. Άλλο ένα σημάδι επιτυχίας όταν δουλεύεις μεθοδικά και με επιμονή προς την επίτευξη των στόχων σου.
  • Έχεις διαμορφώσει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον γύρω σου έχοντας ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Το να περιτριγυρίζεσαι από θετικούς ανθρώπους δεν θεωρείται δεδομένο. Σημαίνει ότι είσαι συνειδητοποιημένος στις επιλογές σου γεγονός που σε οδηγεί σε πιο ποιοτική ζωή.
  • Έχεις πάρει απόφαση ότι δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα. Ακόμα ένα σημάδι επιτυχίας όταν έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες για τους ανθρώπους και τις καταστάσεις της ζωής σου και φυσικά όταν έχεις αναπτύξει την «τέχνη του αποχωρισμού» από όσα σε κρατάνε πίσω.
  • Αντιμετωπίζεις την κάθε αποτυχία σαν μια ευκαιρία μάθησης και μια εμπειρία προσωπικής αλλαγής ώστε να γίνεις καλύτερος και να προχωρήσεις. Αποδεδειγμένα αυτό θα σε πάει σε περισσότερο επιτυχημένα μονοπάτια.
  • Ισχυρή αυτοεικόνα. Δεν επηρεάζεσαι από τις απόψεις των άλλων καθώς έχεις αναπτύξει αυτογνωσία και εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνάμεις σου.

Όταν εφαρμόσεις τα παραπάνω, τότε θα αρχίσεις να αξιολογείς τον εαυτό σου με τα σωστά κριτήρια και να γεύεσαι την επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σου.

 

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Γεννήθηκα το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια Εξυπηρέτησης Πελατών, Δημοσίων Σχέσεων και Πωλήσεων προκειμένου να εξελιχθώ και να γίνω αποτελεσματικότερη στην εργασία μου.

Τα τελευταία χρόνια, η βαθιά μου ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου με οδήγησε να επενδύσω στην Προσωπική μου Ανάπτυξη και ταυτόχρονα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου μέσα από τις σπουδές μου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.