ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΜΥΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΜΥΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

ΜΥΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Στο μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβάνονται όλοι οι μύες.

Το μυϊκό σύστημα είναι το σύστημα οργάνων που ελέγχει τις κινήσεις του σώματος. Τα όργανα που αποτελούν το μυϊκό σύστημα είναι οι μύες. Οι μύες αποτελούνται από συνδετικό ιστό και από τους τρεις τύπους μυϊκού ιστού, τον σκελετικό, τον καρδιακό και τον λείο. Ο μυϊκός ιστός με την σειρά του αποτελείται από μυϊκά κύτταρα, τα οποία διαθέτουν τις μηχανικές ιδιότητες της διεγερσιμότητας, της συσταλτικότητας, της διατασιμότητας και της ελαστικότητας.

Φυσικές ασθένειες : οσφυαλγία, ισχιαλγία, θλάσεις, φλεγμονές, κ.λπ.

Συναισθηματικές ασθένειες : ανάλογα με το κέντρο που κατά περίπτωση βρίσκεται ο μυς.

 

ΕΡΕΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Στο ερειστικό σύστημα, συμπεριλαμβάνονται όλα τα οστά και οι αρθρώσεις.

Ερειστικό σύστημα ονομάζεται το σύνολο των οργάνων του εκείνων, επί των οποίων «ερείζεται» ένας οργανισμός. Στα σπονδυλωτά ζώα αποτελείται από τα οστά και τις αρθρώσεις, δηλαδή το σκελετό.

Το ερειστικό σύστημα διακρίνεται από 3 είδη οστών: τα μακρά (βραχιόνιο, επιμήκυνση, κνήμη και το μηριαίο), τα βραχέα (σπόνδυλος, καρποί των χεριών), τα πλατιά (κρανίο και λεκάνη (στις γυναίκες είναι πιο πλατιά από ότι στους άντρες για να διευκολύνει την εγκυμοσύνη και τον τοκετό) και τα αεροφόρα (κάποια οστά κρανίου).

Φυσικές ασθένειες : κύφωση, λόρδωση, σκολίωση, κάταγμα, αρθρίτιδα, εξάρθρωση, διάστρεμμα, οστεοπόρωση, δισκοπάθειες κ.λπ.

Συναισθηματικές ασθένειες : ανάλογα με το κέντρο που κατά περίπτωση βρίσκεται το οστό.

Το μυϊκό και ερειστικό σύστημα, σχετίζεται και ελέγχεται από το ενεργειακό κέντρο που κατά περίπτωση είναι πλησίον (πχ,  οστά και μύες άνω άκρων ελέγχονται από το κέντρο Λαιμού, οστά και μύες κάτω άκρων ελέγχονται από το κέντρο Βάσης).

 

LifeHub

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.