ΒΙΒΛΙΑ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Γ΄ ΤΟΜΟΣ

Πρόκειται για το τριακοστό δεύτερο έργο του Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή. Είναι τρίτομο και ο τρίτος τόμος του εκδόθηκε το 1994 από τον μαθητή του Ηλία Κατσιάμπα με την επιμέλεια των Σπύρου και Λαμπρινής Πολυζώη και Σοφίας Σκουμή και υπό την επίβλεψη των φυσικών κληρονόμων του. Ο τρίτος τόμος της Μυστικής Διδασκαλίας είναι το τελευταίο ολοκληρωμένο έργο (σε μορφή βιβλίου) του Μαργιωρή.

Γράφηκε και παραδόθηκε ολοκληρωμένος σε μορφή χειρογράφων για έκδοση κατά το διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου 1993, από τον ίδιο τον συγγραφέα Νικόλαο Α. Μαργιωρή στον μαθητή του Ηλία Λ. Κατσιάμπα, εκδότη της καθημερινής εφημερίδας των Τρικάλων «Η ΕΡΕΥΝΑ». Ήταν η πρώτη φορά που παρέδιδε έργο του εκτός Αθηνών σε μαθητή του για να μεριμνήσει και να επιμεληθεί για την έκδοσή του.

Λίγο μετά την παράδοση του τρίτου αυτού τόμου στον μαθητή του Ηλία Κατσιάμπα ακολούθησε η αιφνίδια μετάσταση του συγγραφέα Νικολάου Α. Μαργιωρή στις 6-5-1993.

Το εν λόγω έργο της έκδοσης του Γ΄ Τόμου της Μυστικής Διδασκαλίας συνεχίστηκε από τον μαθητή του, υπό την επίβλεψη πλέον των κληρονόμων του συγγραφέα, Καλλιόπης και Ανδρέα Μαργιωρή, αλλά και με την θερμή υποστήριξη των μαθητών του Ομακοείου Αθηνών, του οποίου ιδρυτής ήταν ο Νικόλαος Α. Μαργιωρής, του Ομακοείου Λαμίας και του Ομακοείου Τρικάλων, τα οποία Εγκαινίασε ο ίδιος εν ζωή.

Ο τρίτος τόμος περιέχει την ανάλυση της Μυστικής Ζωής και Μυστικής Ανάβασης, μεγάλων και μεγίστων όντων της ανθρωπότητας, της Ινδικής Φιλοσοφίας, της Ελληνικής Φυλής και της Χριστιανικής Θρησκείας.

Σκοπός του συγγραφέα είναι να διαφωτισθεί ΑΠΟΛΥΤΑ ο αναγνώστης του πάνω στις μεθόδους ανάβασης προς την υπερτελειότητα των εξαιρετικών ψυχών της ανθρωπότητας, που γνώρισαν την υπερτελειότητα, τον Πλάστη πάντων και Θεό και φωτίστηκαν αυτόματα από την επαφή αυτή και έγιναν κήρυκες της ορθής και αληθινής και εσώτερης ΣΟΦΙΑΣ, που σκιά της πενιχρή και μισοσκότεινη είναι η ανθρώπινη σοφία, γι’ αυτήν που κόπτονται οι σχολαστικοί, οι ορθολογιστές και οι διανοητές και επιστήμονες, κατέχοντες ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΫΛΗΣ και όχι το πνεύμα που ζωογονεί (τον Ζώντα Άρτο).

Παρέχονται ακριβείς πληροφορίες για την πραγματικότητα της Μεταφυσικής και ιδιαίτερα του μεγίστου και αξιολογότερου μέρους της, του Μυστικισμού, που τόσο έχει παρεξηγηθεί και τόσο άσχημα και άπρεπα έχει χρησιμοποιηθεί η λέξη αυτή, από τους μη γνωρίζοντες σωστά τα εσωτερικά πράγματα.

Όπως περιγράφεται σ’ αυτό όλη η Εσωπανεπιστήμη, η Μεταφυσική ή Εσωτερισμός, χωρίζεται σε δύο μεγάλα μέρη, την Αποκρυφολογία και τον Μυστικισμό.

Η μεν Αποκρυφολογία ασχολείται με τους κόσμους και τα όντα που κατοικούν στις άπειρες διαστάσεις, αυτές που η ποικιλία τους εξαρτάται από το πόσο κοντά στην έδρα του Πλάστη τους βρίσκονται. Όσο ξεμακραίνουν, τόσο πολλαπλασιάζονται τα είδη τους, γιατί διαφοροποιούνται από την απομάκρυνσή τους από την Πνευματική Εστία.

Η ψυχοπνευματική ανθρώπινη ύπαρξη προσπαθεί να διερευνήσει τα μυστήρια των άπειρων αυτών κόσμων και όντων και χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό την υπερεπιστήμη ή την «Πρώτη των Επιστημών» την Αποκρυφολογία. Αυτή είναι ο ένας κλάδος της Μεταφυσικής.

Αντίθετα ο άλλος κλάδος της Μεταφυσικής είναι ο Μυστικισμός, που σαν μοναδικό του σκοπό έχει να ενώσει τον άνθρωπο, ενόσω ακόμα ζει εδώ κάτω στη γη, με φυσικό σώμα και αισθήσεις, με τον Πατέρα και Πλάστη Του και Δημιουργό Του και Θεό Του.

Αυτή η προσπάθεια του εξαιρετικού συνανθρώπου είναι δύσκολη πολύ και αξιοθαύμαστη και υποχρεώνει το θνητό που την αποζητεί, να ανεβεί τα απαραίτητα πνευματοσκαλοπάτια και να εξομοιωθεί με τον Πλάστη – Πατέρα – Θεό, γενόμενος σιγά σιγά τέλειος και τελειότερος και τελειότατος, ώσπου να μοιάσει του Θεού, του Γιου Του, του Χριστού, ενστερνιζόμενος το ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ. Να ο σκοπός του Τρίτομου αυτού έργου της Μυστικής Διδασκαλίας.

Παρουσιάζεται και αναλύεται με πρωτόγνωρη βιωματική λεπτομέρεια ο μυστικισμός εκλεκτών μυστών και μυστικιστών μεταξύ των οποίων του Αποστόλου Παύλου και Αποστόλου Ιωάννη, του Νικόδημου Αγιορείτη, του Θεόφιλου Καΐρη, του Γρηγορίου Παλαμά, του Ραμακρίσνα, του Βιβεκανάντα και του Αδαμαντίου Ωριγένη.

Βλέπε και τις περιλήψεις των άλλων δύο τόμων.

25 Ευρώ, Πρώτη Έκδοση 1994, σελ. 379, Μεγάλο Μέγεθος 28Χ21. Πληροφορίες – παραγγελίες: 24310-75505 ή 6974-580768. www.omakoio.gr ή https://omakoio.blogspot.com E-mails: omakoio@omakoio.gr ή omakoeio@gmail.com

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ – Γ΄ ΤΟΜΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛ. Ιστορικό του βιβλίου 4 Θερμή παράκληση 5 Μια διευκρίνιση του έργου 6 Που γράφτηκε το έργο 7 Ονομασία του έργου 7 Αφιέρωση του όλου τρίτομου έργου 8 Ποιος ο σκοπός του τρίτομου αυτού έργου 9 Μια υπενθύμιση 11 Ο Δρόμος της Αλήθειας 11 Πότε εξεδώθηκαν οι τρεις τόμοι 12 Πρόλογος του τρίτου τόμου 13 Εισαγωγή του τρίτου τόμου 20 Μυστικισμός και Διαλογισμός 23 Αρχαίες και Νέες διακεκριμένες Προσωπικότητες της Μεταφυσικής Επιστήμης, γνωστές και άγνωστες 35 Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος 49 Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης 85 Ο Μυστικισμός του Νικόδημου Αγιορείτη, Νικόλαου Καλυβούρτση 123 Η Μυστικιστική Τεχνική των τριών αγίων της Χριστιανοσύνης, Παύλου, Ευαγγελιστή Ιωάννη, Νικόδημου Αγιορείτη 159 Ο Μυστικισμός του Θεόφιλου Καΐρη 181 Ο Μυστικισμός Γρηγορίου Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, Ησυχαστού Ομφαλοσκόπου 209 Ο Μυστικισμός του Ραμακρίσνα, τελευταίου αγίου της Ινδίας 239 Ο Μυστικισμός του Βιβεκανάντα, μαθητού του Ραμακρίσνα 291 Ο Μυστικισμός του Αδαμαντίου Ωριγένους, τρίτου διευθυντού της κατηχητικής σχολής Αλεξάνδρειας 321 Συμπεράσματα 345 Επίλογος 361 Περιεχόμενα 369 Κυκλοφορούντα του ίδιου βιβλία, μελέτες, περιοδικό, εσωτερικό κλειδί, σχολές 371 Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 377

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα εξώφυλλα των βιβλίων όλων των εκδόσεων (πρώτη, δεύτερη, τρίτη κ.λ.π.), οι περιλήψεις και τα αντίστοιχα περιεχόμενα ανεβαίνουν με τη σειρά έκδοσης όπως πρωτοεκδόθηκαν από τον ίδιο τον Μαργιωρή μεταξύ 1970 (Πατάπιος ο ταπεινός) και 1993 (Αποκρυφολογία Γ΄ Τόμος) όπου και μετέστη.

Μέσα σε αυτά τα 23 χρόνια (1970-1993) συνέγραψε και εξέδωσε περί τα 34 βιβλία, 34 μελέτες, 49 τεύχη του διμηνιαίου μεταφυσικού περιοδικού “Ομακοείο”, 8 κλάδους σπουδών της μεταφυσικής δι’ αλληλογραφίας με 10 έως 11 τριάδες – μαθήματα ο κάθε κλάδος ξεχωριστά.

Παράλληλα ίδρυσε το Σύλλογο του Αγίου Παταπίου το 1972 και το Ομακοείο Αθηνών το 1976. Στους χώρους αυτούς καθώς και στην Ανάβυσσο εκπαίδευε τους μαθητές του συστηματικά μέσα από ομιλίες, σεμινάρια και μαθήματα, ενώ δεχόταν καθημερινά κόσμο στο γραφείο του και ασκούσε-δίδασκε την εσωτερική θεραπευτική.

 

www.omakoio.gr

The Complete Esoteric Work of the Greek Spiritual Master Nikolaos A. Margioris (1913-1993) who had been an accomplished Esoterist (occultist and mysticist) with a vast spiritual work (more than 75 apocalyptic esoteric books and continuous teaching). – Founded Omakoio of Athens, Lamia and Trikala.T

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΙΑΜΠΑΣ

Ο Ηλίας Λ. Κατσιάμπας γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1965 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου μεγάλωσε και διαμένει σήμερα. Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ), έχει δημοσιογραφική θητεία είκοσι δύο ετών και είναι συγγραφέας και εκδότης 15 φιλοσοφικών έργων. Έχει νυμφευτεί με την Σοφία Α. Σκουμή με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Λάμπρο και την Μαρία.

Από νεαρότατη ηλικία εκδήλωσε έντονες εσωτερικές ανησυχίες γύρω από την αναζήτηση της ουσίας των πραγμάτων, του αληθινού νοήματος της ζωής. Ερεύνησε πολλά φιλοσοφικά συστήματα, μελέτησε όγκους βιβλίων Εσωτερισμού κάθε είδους, εποχής και χώρας, μέχρις ότου γνώρισε τον Έλληνα Δάσκαλο του Εσωτερισμού Νικόλαο Α. Μαργιωρή (1913-1993, www.omakoio.gr), στο πνευματικό έργο του οποίου διείδε την ουσιαστική Γνώση, την υπέρτατη εμπράγματη αλήθεια. Έγινε μαθητής του και συμπορεύτηκε στενά μαζί του από το 1983 μέχρι το φυσικό του τέλος στις 6 Μαΐου του 1993.

Μεταξύ άλλων διδάχθηκε την αμιγή Ράτζα Γιόγκα και εκπαιδεύτηκε σε πλήθος άλλες εσωτερικές γνώσεις σε ποικίλα θέματα (Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Εσωτερικής Θεολογίας, Μυστικισμού, Αστρολογίας – Αστροσοφίας, Υπνωτισμού – Ορθοψυχισμού, Επιστημονικού Πνευματισμού, Εσωτερικής Θεραπευτικής κ.λ.π.) ανεβαίνοντας βαθμιαία τα σκαλοπάτια της πνευματικής του εξέλιξης.

Η πύρινη και ακατάβλητη έφεση και θέληση του συγγραφέα για τα Επέκεινα, σε συνδυασμό με την επί μία σχεδόν δεκαετία εκπαίδευση, μαθητεία και άμεση στενή σχέση με το Δάσκαλό του Νικόλαο Α. Μαργιωρή συνετέλεσαν τα μέγιστα στο σταδιακό σχηματισμό μιας ολοκληρωμένης, ξεκάθαρης βιωματικής αντίληψης – άποψής του για όλο το κύκλωμα της Μεταφυσικής και των πρακτικών του διαλογισμού και του μυστικισμού.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1992 με την πλήρη παρότρυνση, τις οδηγίες και την παρουσία – εγκαινίαση από τον Δάσκαλό του ίδρυσε το Ομακοείο Τρικάλων, εκπαιδευτικό – πνευματικό κέντρο, όπου διδάσκονται μέχρι σήμερα όλα τα συστήματα της Γιόγκα (Μάντραμ, Κρίγια, Ράτζα, Κάρμα, Γκνάνι, Μπάκτι, Κουνταλίνη, Σαχάγια, Ατμοϋγροποίηση-Αδυνάτισμα και Παιδική Γιόγκα), Εσωτερική Φιλοσοφία, Εναλλακτική και Εσωτερική Θεραπευτική και γενικότερα Εσωτερισμός (Αποκρυφολογία και Μυστικισμός).

Από το 1999 δραστηριοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη υπό τον διακριτικό τίτλο Ομακοείο Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούλιο του 2012 μαζί με συνεργάτες και μαθητές του ίδρυσε το Σωματείο «Ακαδημία Γιόγκα Νικολάου Μαργιωρή – Ομακοείο» προς απότιση φόρου τιμής στον Δάσκαλό του Ν. Μαργιωρή και πληρέστερη αξιοποίηση του φιλοσοφικού και πρακτικού του έργου.

Πρεσβεύει και επισημαίνει την ύψιστη ανάγκη ευρείας διδασκαλίας της Εσωτερικής Παιδείας (Εσωστρέφειας – Γνώθι Σεαυτόν) για την δημιουργία υγιών και ισορροπημένων νοών και ενός αληθινά Νέου Πνευματικού Ανθρώπου με αυτογνωσία, αυτοδυναμία, αυτονομία, διευρυμένο Νου, διάθεση προσφοράς, απαλλαγμένου από υλιστικές μικρότητες και απωθημένα, κατάλληλου να συνταιριάξει και ν’ ανταποκριθεί καλύτερα στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας όπως και κάθε μελλοντικής εποχής της Ανθρωπότητας.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.