ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ;

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧH

Υπάρχουν δύο γραμμές καταστροφής: Εκείνη που επιφέρεται από τ’ ανθρώπινα πλάσματα, που δεν έχουν κατανόηση των σκοπών της ζωής, που δρουν με τυφλότητα και άγνοια, παρακινούμενα από την εγωϊστική επιθυμία, από την αγάπη για δύναμη ή από μίσος. Υπάρχει επίσης κι εκείνη που επιτρέπεται από την ψυχή, στην κατάλληλη και σωστή στιγμή κι επέρχεται όταν απαιτείται από την ενοικούσα ζωή ένας νέος φορέας έκφρασης.

Συνεπώς, πολλή καταστροφή γίνεται επιτρεπτή από τους Θεματοφύλακες του Σχεδίου και πολύ κακό μετατρέπεται σε καλό, γιατί το τέλος είναι ορατό από την αρχή και η συνείδηση είναι αρκετά ώριμη σ’ εμπειρία για να εγκαταλείψει τη μορφή, εξαιτίας του όφελους που αισθάνεται πως θα κερδίσει.

Αυτό αληθεύει για άτομα, έθνη και φυλές. Η ευαισθησία στα δεινά του κόσμου είναι ένα μεγάλο και θείο χαρακτηριστικό. Όταν όμως χαρακτηρίζεται από συγκίνηση, αποκτά χωριστική ερμηνεία και έτσι μετατρέπεται σε αυταπάτη και πλάνη, συγχέοντας το αληθινό πρόβλημα και τυφλώνοντας τους ανθρώπους στα θεία γεγονότα.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι ο εσωτεριστής συνάγει πάντα τα ιδιαίτερα από τα παγκόσμια. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μία ιδιάζουσα ποιότητα, σε κάθε ανθρώπινο ον, ένα έμφυτο χαρακτηριστικό που είναι αναπόφευκτα παρόν, στην οποία θα μπορούσε κανείς να δώσει το όνομα «μυστικιστική αντίληψη». Αυτή περιλαμβάνει τα εξής:

  • Το μυστικιστικό όραμα της ψυχής, του Θεού και του Σύμπαντος.
  • Τη δύναμη επαφής και εκτίμησης του κόσμου της έννοιας, του υποκειμενικού κόσμου της αναδυόμενης πραγματικότητας.
  • Τη δύναμη αγάπης κι εξόδου προς εκείνο που είναι διαφορετικό από τον εαυτό.
  • Τη δυνατότητα σύλληψης κι ενόρασης των ιδεών.
  • Την ικανότητα αίσθησης του αγνώστου, του ποθητού και του επιθυμητού. Την επακόλουθη αποφασιστικότητα και την επιμονή που επιτρέπουν στον άνθρωπο να ψάξει, να ερευνήσει και να απαιτήσει αυτή την άγνωστη πραγματικότητα. Αυτή δημιούργησε τους μεγάλους μυστικιστές και το μεγάλο αριθμό των εξερευνητών και εφευρετών.
  • Τη δύναμη αίσθησης, καταγραφής και αποτύπωσης του αγαθού, του ωραίου και του αληθινού. Αυτή δημιούργησε τον συγγραφέα, τον ποιητή, τον καλλιτέχνη και τον αρχιτέκτονα.
  • Την παρόρμηση ανακάλυψης και διείσδυσης στα μυστικά του Θεού και της φύσης. Αυτή είναι που δημιούργησε τον επιστήμονα και τον θρησκευόμενο άνθρωπο.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.