ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΛΗ;

 

Συνέχεια του ΑΠΕΙΡΕΣ ΨΥΧΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (Συνέχεια)

Δεύτερο, η ανάδυση ενός νέου φυλετικού τύπου. Τα υποκειμενικά περιγράμματα αυτού του τύπου μπορούν ήδη να γίνουν ορατά. Είμαστε τόσο πλανημένοι από τη μορφική πλευρά, ώστε πολλοί ισχυρίζονται ότι η νέα φυλή μπορεί ν’ ανευρεθεί στην Αμερική. Η νέα φυλή σχηματίζεται σε κάθε χώρα, αλλά κυρίως σ’ εκείνες τις χώρες όπου βρίσκεται η πέμπτη ή Καυκάσια φυλή. Ανάμεσα στους λαούς της τέταρτης φυλής, ωστόσο μερικοί, όπως εκείνοι που βρίσκονται ανάμεσα στους Κινέζους και τους Ιάπωνες, ανακαλύπτονται από την Ιεραρχία κι επιτελούν την πραγματική κι εσωτερική τους συνεισφορά στο σύνολο.

Στο σημείο αυτό γίνεται μία συγκεκριμένη δήλωση, η οποία μπορεί να προξενήσει κάποια έκπληξη. Το πέμπτο βασίλειο της φύσης, το πνευματικό, θα ξεπηδήσει από την Πέμπτη ρίζα-φυλή. Τέτοιος είναι ο εσωτερικός έλεγχος του Νόμου της Αντιστοιχίας. Ωστόσο, οι μόνοι λαοί της τέταρτης ρίζας-φυλής που βρίσκονται στον πλανήτη μας είναι οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι διάφορες Μογγολικές φυλές της Κεντρικής Ασίας (κι αυτοί έχουν κάπως αναμιχθεί με την Καυκάσια φυλή) και οι ομάδες μιγάδων που βρίσκονται στα νησιά των νότιων θαλασσών και στους δύο ωκεανούς και ημισφαίρια, καθώς και οι απόγονοι των φυλών που, πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια, έκαναν τη Νοτιοαμερικανική ήπειρο διάσημη για τον πολιτισμό της.

Ο νέος φυλετικός τύπος είναι πολύ περισσότερο μία κατάσταση συνείδησης παρά μία φυσική μορφή. Είναι περισσότερο μία κατάσταση του νου παρά ένα ιδιόμορφα σχεδιασμένο σώμα. Οπωσδήποτε, με τον καιρό, κάθε αναπτυγμένη κατάσταση συνείδησης, ρυθμίζει και καθορίζει, κατά κανόνα, τη σωματική φύση και παράγει τελικά ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά. Το σημαντικό είδος επίγνωσης της επερχόμενης νέας φυλής θα είναι η πλατιά αναγνώριση του γεγονότος της μυστικιστικής αντίληψης.

Η πρωταρχική της ποιότητα θα είναι η ενορατική κατανόηση κι ο έλεγχος της ενέργειας. Η συνεισφορά της στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας θα είναι η μετουσίωση της εγωϊστικής επιθυμίας σε ομαδική αγάπη.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.