ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΓΙΑΤΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ;

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

Η ενέργεια του Ουρανού, που διαχύνεται επί κι εντός της ανθρωπότητας, δημιουργεί την παρόρμηση για καλύτερες συνθήκες που θα προσφέρουν καλύτερες μορφές για την απόκρυφη και εσωτερική ζωή και θα σμίξουν επαρκέστερα τον εσώτερο και τον εξωτερικό άνθρωπο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η Σελήνη θεωρείται συχνά ότι καλύπτει τον Ουρανό. Συχνά χρησιμοποιείται η Σελήνη σαν πρόσχημα όταν υπονοείται ο Ουρανός.

Σήμερα η Σελήνη είναι ένας νεκρός κόσμος κι ο λόγος είναι ότι η παρόρμηση του Ουρανού έγινε τόσο ισχυρή σ΄εκείνο το μακρινό παρελθόν, όταν υπήρχαν ζώσες μορφές πάνω στη Σελήνη, ώστε οδήγησε στην πλήρη και τελική εκκένωση της Σελήνης και τη μεταφορά της ζωής στον πλανήτη μας.

Μία τέτοια μεταφορά δεν είναι αναγκαία σήμερα καθώς η συνείδηση της ανθρωπότητας είναι τέτοια, ώστε οι απαραίτητες αλλαγές μπορούν να γίνουν χωρίς μία τέτοια δραστική διαδικασία. Όμως η επιρροή του Ουρανού βρίσκεται πίσω από την μετακίνηση των πληθυσμών σ’ όλη την Ευρώπη και τη Μεγάλη Βρετανία κι ευθύνεται για τη σταθερή κίνηση των λαών από την Ανατολή στη Δύση, από την Ασία στην Ευρώπη, στην πρώιμη ιστορία αυτής της ηπείρου, και από την Ευρώπη στο Δυτικό ημισφαίριο στους πιο σύγχρονους καιρούς.

Μελετώντας τα αλληλοσυμπλεκόμενα αυτά τρίγωνα, θα γίνει φανερό ότι ο συνδυασμός των επιρροών του Σειρίου, του Λέοντα και του Ουρανού υπήρξε πολύ αναγκαίος, ώστε να γαλουχήσει και να επιφέρει εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στο ανθρώπινο γένος, υπό τη σταθερή επίδραση της Ιεραρχίας, να λάβει την πρώτη μύηση και «να γεννήσει τον Χριστό», αποκαλύπτοντας έτσι τον εσώτερο, κρυμμένο, πνευματικό Άνθρωπο.

Στο Λέοντα ο άνθρωπος υφίσταται τα προπαρασκευαστικά στάδια της πρώτης μύησης. Βρίσκει τον εαυτό του και αποβαίνει αυτοσυνείδητος. Κατόπιν φτάνει στο στάδιο της νοήμονος μαθητείας, διατυπώνει ένα συνειδητό εσώτερο σκοπό, υπό τη σταθερή πίεση του ενοικούντος Χριστού και αρχίζει ν’ αρνείται τις απαιτήσεις και επιθυμίες της κατώτερης φύσης. Αυτός ο κύκλος εμπειρίας ακολουθείται από μία επώδυνη ζωή συνειδητού αναπροσανατολισμού, ένας κύκλος όπου επιτυγχάνεται ισορροπία κι αρχίζει να «στέκει σε πνευματική Ύπαρξη» σαν αποτέλεσμα της συνεχούς δοκιμασίας κι εξέτασης. Τελικά στέκει έτοιμος για τη βάσανο και τη χορήγηση του πυρός, που προηγείται της πρώτης μύησης.

Στο τελικό αυτό στάδιο στέκει σήμερα η Ανθρωπότητα.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.