ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΖΩΗ

 

Μου έχει κάνει πολλή εντύπωση που οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας δεν προτείνουν λύσεις για βιολογικά συμβατό νερό στους πελάτες – ασθενείς τους. Είναι ένα πεδίο που τον τελευταίο καιρό με έχει απασχολήσει τόσο πολύ που σίγουρα θα βγει και σεμινάριο της 4 Aces πάνω σε αυτό. Το νερό πρέπει να είναι στη ΒΑΣΗ κάθε διατροφικής πυραμίδας.

Και δυστυχώς πολλοί από μας τους “ειδήμονες” το θεωρούμε δεδομένο και ήσσονος σημασίας!

Το νερό (νεαρόν ύδωρ δλδ τρεχούμενο ύδωρ – ο μετασχηματισμός σε “νερό” έγινε κατά τα Βυζαντινά Χρόνια) είναι ο ενορχηστρωτής των λειτουργιών του οργανισμού. Συνδέει τα πάντα σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο. Ιδιαίτερα σε φάση εφαρμογής των διαφόρων αποτοξινωτικών προγραμμάτων της 4 Aces το νερό είναι άκρως απαραίτητο διότι τα κύρια απεκκριτικά όργανα (πνεύμονες, έντερο, δέρμα και νεφρά) χρειάζονται νερό. Το ήπαρ είναι μεν αποτοξινωτικό αλλά όχι απεκκριτικό όργανο. Η χολή είναι η οδός από την οποία το ήπαρ “αδειάζει” τα σκουπίδια που έχει μαζέψει και έχει αδρανοποιήσει (κατά τη φάση Β της αποτοξίνωσης).

Το μεγαλύτερο λάθος είναι να υποθέσουμε ότι το νερό στο σώμα μας είναι ακίνητο. Ακινησία ίσον θάνατος. Καθημερινώς 1400 λίτρα νερό περνάνε μέσα από τον εγκέφαλο. Το νερό δρα ως καταλύτης, τροφή και προστασία. Από τα νεφρά περνάνε 2000 λίτρα νερό τη μέρα. Προφανώς πρόκειται για συνεχή ανακύκλωση μιας και η ποσότητα νερού που αποβάλλουμε και λαμβάνουμε δεν ξεπερνά τα 2 με 3 λίτρα.

Το αίμα περιέχει 90+% νερό όπως και η λέμφος. Η κίνηση του νερού στο σώμα είναι σπειροειδής. Επιβράδυνση της ροής σημαίνει γήρανση, διακοπή σημαίνει τοπικός ή και συστεμικός θάνατος.

Η πρωταρχική ρίζα όλων των παθήσεων είναι η χρόνια υποκλινική αφυδάτωση και η πόση νερού μη-συμβατού με τη βιολογία μας.

Η ομοιοπαθητική και η ανθοθεραπεία βασίζονται στην ικανότητα του νερού να λαμβάνει, να αποθηκεύει ακόμα και να διαμορφώνει πληροφορίες (Informational Modulation).

Τα μόρια του νερού σχηματίζουν Clusters δηλαδή κρυσταλλικά συμπλέγματα με συγκεκριμένες ιδιότητες. Τα συμπλέγματα αυτά καθορίζονται από την κρυσταλλική διαμόρφωση του νερού η οποία επηρεάζεται από τις έξωθεν συχνότητες. Ο Masuru Emoto απέδειξε πειραματικά ότι το νερό έχει μνήμη, ακούει, διαβάζει και αποκρίνεται στο περιβάλλον του.

Το νερό μεταδίδει τις πληροφορίες του μέσω του συντονισμού. Είναι απλή κυματική φυσική. Τα κύματα ή ταλαντώσεις ή συχνότητες ή πληροφορίες μπορούν να είναι αρμονικές ή δυσαρμονικές.

Οι θετικές ή αρνητικές σκέψεις, η αισιοδοξία ή η απαισιοδοξία, η κακολογία ή ο έπαινος, η χαρά ή η λύπη, η αυτολύπηση ή η υψηλοφροσύνη “γράφονται” πάνω στα clusters του νερού που κυκλοφορεί στο σώμα μας. Ναι σε αυτό το “θεωρητικό” 70%!!!

Τα κλασικά φίλτρα νερού είναι πολύ αποτελεσματικά στο κομμάτι καθαριότητα, εξυγίανση κλπ. Ωστόσο με αυτές τις μεθόδους το νερό γίνεται “μουγκό”, “κουφό” χωρίς τις ζωτικές πληροφορίες που φέρνει για την υγεία μας. Ακόμα χειρότερα εμπλουτίζεται με “κακές” πληροφορίες ήτοι συχνότητες που “δημιουργούν παράσιτα” στην ενδοκυτταρική και διακυτταρική επικοινωνία με ό,τι αυτό συνεπάγεται (θα δημιουργηθεί προσεχώς στη 4 Aces εκπαιδευτικός κύκλος για τη σπουδαιότητα του νερού).

Η πόση ακατάλληλου νερού συνδέεται πρωτογενώς με αρκετά προβλήματα υγείας:
1. Πεπτικά προβλήματα (δυσκοιλιότητα, καούρες κλπ)
2. Αρτηριοσκλήρωση
3. Υπέρταση
4. Αναπνευστικά προβλήματα
5. Τοξιναιμία
6. Νευρολογικά προβλήματα (πονοκέφαλοι, ημικρανίες, ζαλάδες κλπ)
7. Φλεγμονές και δυσκαμψία των αρθρώσεων

Το βιολογικά συμβατό νερό είναι το νερό της πηγής και μόνο. Στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλές αξιόπιστες λύσεις για τον καθαρισμό, την εξυγίανση αλλά και την ενεργοποίηση του νερού της βρύσης μιας και δεν έχουμε όλοι το προνόμιο και την ευλογία να μένουμε κοντά σε πηγές.

 

Νίκος Δαραδήμος 
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου ΓΠΑ
Εφαρμογές Βιοσυντονισμού
Δ/ντης Συστήματος 4 Aces

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.