ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΡΟ, ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

ΝΕΡΟ, ΤΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

Το νερό είναι το κυριότερο θρεπτικό συστατικό του σώματος μας ,το χρειάζεται σε τακτική βάση για να εκτελεί τις λειτουργίες του. Ο άνθρωπος μπορεί  να ζήσει 70 μέρες χωρίς τροφή αλλά χωρίς νερό  ζει μόνο 15 μέρες.

Το 75% του σώματος μας , το 95% του εγκεφάλου μας περιέχει  νερό. Το ανθρώπινο αίμα περιέχει νερό στο 90%.

Όταν τα κύτταρα μας  δεν είναι ενυδατωμένα εκφυλίζονται , αυτό έχει ως συνέπεια την φθορά των ιστών με αποτέλεσμα την γήρανση του οργανισμού.

Υπάρχει η εσφαλμένη αντίληψη ότι κάθε υγρό μπορεί να αντικαταστήσει τις ανάγκες του σώματος για νερό. Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εντάξει πίνοντας καφέδες, τσάι  και αναψυκτικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς συνήθως αυτά τα υγρά αυξάνουν την απώλεια νερού καθώς προκαλούν διούρηση και εφίδρωση.

Το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα κλιματιστικά επιδεινώνουν την κατάσταση.

 

Ο δρ.Batmanghelidg (1931-2004) αφιέρωσε  τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του για να βοηθήσει τους ανθρώπους να  συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι άρρωστοι αλλά αφυδατωμένοι ! (πηγή: http//www.watercure.com/)

Στο βιβλίο του your body ’s many cries for water υποστηρίζει ότι η χρόνια αφυδάτωση που προκαλείται από την κατανάλωση μικρότερης ποσότητας νερού από αυτήν που χρειάζεται ο οργανισμός αποτελεί την κύρια αιτία όλων των ασθενειών.

Ο ίδιος χρησιμοποιώντας το νερό ως φάρμακο θεράπευσε  3.οοο άτομα  όσο ήταν φυλακισμένος.

Ο δρ Μπάτμαν όπως είναι πλέον ευρέως  γνωστός γεννήθηκε στο Ιράν ,σπούδασε στο st.Mary HospitalMedical school του Λονδίνου και ειδικεύτηκε ως γαστρεντερολόγος. Επέστρεψε στην πατρίδα του την εποχή που ξέσπασε η επανάσταση κατά του Σάχη και όπως πολλοί άλλοι αντικαθεστωτικοί βρέθηκε στη φυλακή καταδικασμένος σε θάνατο. Η καταδίκη του καθυστέρησε λόγω της χρησιμότητος του ως ιατρού, τελικά απελευθερώθηκε το 1982  και  έφυγε για ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με τον δρ. Μπάτμαν το νερό και το αλάτι είναι ζωτικά συστατικά του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχουν δύο υδάτινοι ωκεανοί στο σώμα, ο ένας βρίσκεται μέσα στα κύτταρα και ο άλλος έξω από αυτά. Το νερό που πίνουμε περνά την κυτταρική μεμβράνη και ανανεώνει τον εσωτερικό ωκεανό. Το αλάτι που καταναλώνουμε ρυθμίζει τον όγκο του εξωτερικού ωκεανού. Και οι δύο ωκεανοί πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία για να είναι υγιής ο οργανισμός.

 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ

 

Πονοκέφαλοι –ίλιγγοι

Αίσθηση δίψας ( όταν διψάμε είναι ήδη αφυδατωμένος ο οργανισμός )

Αίσθημα κόπωσης χωρίς να έχουμε εργαστεί σκληρά ή όταν ξυπνάμε το πρωί και δυσκολευόμαστε να σηκωθούμε

Κατάθλιψη

Άσθμα

Αλλεργίες

Δυσκοιλιότητα

Υπέρταση

Ο διαβήτης των ηλικιωμένων

Καούρα στο στομάχι

Νοητικές διαταραχές (διαπιστώθηκε σε έρευνες ότι ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και εγρήγορσης. Στις  ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία μαθητές με έλλειψη συγκέντρωσης προσοχής όταν σταμάτησαν να είναι αφυδατωμένοι αυξήθηκε η προσοχή και η συμμετοχή τους στη διδακτική διαδικασία ).

Ένας άλλος τρόπος για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι είναι αφυδατωμένος είναι η ξηροστομία και τα ούρα του.

Ένας οργανισμός ενυδατωμένος παράγει καθαρά ,διαφανή ούρα.

Ένας μέτρια αφυδατωμένος οργανισμός παράγει κίτρινα ούρα  ενώ σε προχωρημένα στάδια αφυδάτωσης τα ούρα έχουν κιτρινο-πορτοκαλί χρώμα.

 

Μελέτη 6 ετών που δημοσιεύθηκε το 2002 στο Αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας  αποκάλυψε ότι όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή σε σχέση μ’ αυτούς που δεν έπιναν.

Επίσης έρευνες απέδειξαν ότι η κατανάλωση νερού μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στο έντερο κατά 45% και ουροδόχου κύστης 50% !

Όταν το σώμα μας είναι αλκαλικό, τα κύτταρα είναι ευτυχισμένα Όταν γίνεται όξινο υπάρχει συγκέντρωση τοξικών αποβλήτων. Υπάρχει  μια χημική ουσία η προ-καλλικρεϊνη ,η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στις αυξομειώσεις  του ph. Oταν το ph γίνεται όξινο (6,7-6,5) η ελεύθερη καλλικρεϊνη μετατρέπεται σε κινίνη και επειδή στην περιοχή υπάρχουν νευρικές απολήξεις, η κινίνη στις νευρικές απολήξεις είναι το στοιχείο που προκαλεί τον πόνο. Με αυτό τον τρόπο παράγεται ο πόνος σε ένα αφυδατωμένο σώμα.

 

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά ;

 

Οι ανάγκες κάθε ανθρώπου είναι εξατομικευμένες και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως το ύψος, το βάρος, το φύλο, την σωματική δραστηριότητα του ατόμου, τις κλιματικές συνθήκες που ζει κλπ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η πρόσληψη νερού για άτομα που ζουν σε περιβάλλον με κανονική θερμοκρασία είναι 1 ml ανά θερμίδα δηλ. σε έναν άνθρωπο που καταναλώνει 3000 θερμίδες την ημέρα συνιστάται η καθημερινή πρόσληψη 3 λίτρων νερού.

Όμως αν κάποιος έχει υπέρταση ή καρδιακή, αναπνευστική ,νεφρική ανεπάρκεια δεν μπορεί να πίνει πολύ νερό γιατί παρουσιάζει πρηξίματα σε αντίθεση με άτομα που εμφανίζουν ουρολιμώξεις ή νεφρολιθιάσεις όπου απαιτείται πρόσθετη κατανάλωση νερού.

Επίσης οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν χρειάζονται πρόσθετες ποσότητες υγρών για να παραμείνουν ενυδατωμένες. Οι έγκυες 10 φλιτζάνια νερό (2,4 λίτρα ) ,όσες θηλάζουν 3 λίτρα (12,5 φλ).

 

Ο δρ. Μπάτμαν συμβουλεύει, να καταναλώνει κανείς ένα μεγάλο ποτήρι μόλις ξυπνά και προτού φάει ή πιει καφέ. Αυτό βοηθά τον οργανισμό να ενυδατωθεί και να αποβάλει τοξίνες. Επίσης καλό είναι να πίνει κανείς ένα ποτήρι νερό προτού κοιμηθεί γιατί ο οργανισμός θα μείνει πολλές ώρες χωρίς ενυδάτωση.

Επίσης συστήνει ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν το φαγητό και και άλλο δυο μισή ώρες αφού φάει για να βοηθήσει την διαδικασία πέψης της τροφής  και να ενυδατωθούν οι περιοχές που έχασαν νερό, καθώς αυτό διοχετεύτηκε στο κυκλοφορικό.

Σημαντικό είναι να φροντίζει κανείς να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα επίπεδα νατρίου που προσλαμβάνει με την ποσότητα νερού που καταναλώνει γιαυτό καλό είναι να λαμβάνουμε ¼ κουταλάκι του γλυκού καθαρό θαλασσινό αλάτι ανά 4-5 ποτήρια νερό.

Χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη κατανάλωση πρωτεϊνών. Τα αυγά κάνουν πολύ καλό, το λευκό ανάλατο άπαχο τυρί για να πάρουμε τα αμινοξέα που χρειάζονται για να είμαστε υγιείς.

Eκτός από το νερό τι άλλο ενυδατώνει τον οργανισμό μας ;

Το 20% των υγρών που χρειαζόμαστε καθημερινά το προσλαμβάνουμε από τρόφιμα ενώ το υπόλοιπο 80% από ροφήματα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τα τρόφιμα με την υψηλότερη  περιεκτικότητα σε νερό  [ το καρπούζι και το αγγούρι περιέχουν 97% νερό , οι ντομάτες –κολοκύθια 95% , καρότα 88% , ροδάκινα 87% ]  ενώ καλή πηγή υγρών είναι και τα τρόφιμα σε ρευστή μορφή όπως το γιαούρτι ( 1 κεσεδάκι  αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι νερό).

Το νερό πρέπει να πίνετε δροσερό στους 18 βαθμούς κελσίου. Ζεστό χάνει την γεύση του ενώ παγωμένο προκαλεί επώδυνες συσπάσεις στον οισοφάγο και στο στομάχι λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας που προκαλεί. Το  ίδιο πρόβλημα δημιουργεί η γρήγορη και απότομη λήψη του.

Διαβάζοντας το βιβλίο του δρ. Μπάτμαν και φέρνοντας στο μυαλό μας τα πειράματα του dr. Masaru Emoto, ο οποίος χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής απέδειξε ότι το νερό είναι ζωντανή οντότητα και ανταποκρίνεται συνειδητά όχι μόνο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος αλλά και στις ανθρώπινες ψυχικές ενέργειες συνειδητοποιούμε πόσο αυτοκαταστροφικό είναι το ανθρώπινο είδος.

Εν ονόματι του κέρδους δηλητηριάζουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, το σπίτι μας, και όταν αρρωσταίνουμε  φυσικά η ευθύνη δεν είναι δική μας αλλά της φύσης που είναι γεμάτη ιούς.

Είμαστε το μοναδικό ζώο που σκοτώνει άλλα ζώα (όχι γιατί πρέπει να τα φάει για να ζήσει  αλλά ) από ευχαρίστηση οπότε δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι προσπαθούμε με επιμονή και  κάθε τρόπο να εξοντώσουμε το μέλλον μας  !!

photo because

 

Καλλιόπη Πατέντα

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΤΕΝΤΑ

Η Καλλιόπη Πατέντα γεννήθηκε στην Χίο.
Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, τελείωσε το τμήμα Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το τμήμα Συμβουλευτικής και Αυτοεκτίμισης στο E.Q. (Κέντρο Συναισθηματικής Έρευνας και Αυτοεκτίμισης).

Έχει 5-ετή εκπαίδευση στη Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Greek Biosynthesis Center, και 3-ετη εκπαίδευση στη Ψυχοενεργειακή (Εσωτέρα) Ψυχολογία στο Κέντρο Σύνθεσης.

Τελείωσε ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ στο Brantridge University και για 2 χρόνια δίδαξε ως Ρεφλεξολόγος στο Kirlian Center.

Τελείωσε:

Shiatsu στο Natural Health Science

Ηλεκτροβελονισμό στο Natural Health Science

Βιοθεραπεία στο Kirlian Center

Ηχοθεραπεία στο Peter Hess Academy

Ayurveda στο Natural Health Science

Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο S.R.T. (Spiritual Response Therapy).
Εργάζεται 17 χρόνια ως Εναλλακτική Θεραπεύτρια.
Ασχολείται 17 χρόνια με την Πυθαγόρειο-Ιπποκράτειο και Αγιουβερδική Διατροφή.
Εργάστηκε 8 χρόνια ως Σύμβουλος Διατροφής στα Natural Way.
Εργάζεται 8 χρόνια ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Παρακολούθησε το 16ο Συνέδριο της A.P.P.A.C με τίτλο “Neuropsychiatric, Psychological and Social Updates and Challenges” και συμμετείχε στο επιστημονικό συμπόσιο που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα “ΔΙΑΤΡΟΦΗ και ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ”
(Πώς η διατροφή επηρρεάζει τα συναισθήματα).
Είναι μέλος του I.F.B. (International Foundation of Biosynthesis).

Έχει παρακολουθήσει 2 χρόνια Δραματοθεραπεία.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.