ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Αρχίσαμε από τη σκοπιά της ιδιότητας του πολίτη για δύο συγκεκριμένους λόγους:

Πρώτον, γιατί είναι ένας βασικός κανόνας στον εσωτερισμό να συνάγει πάντοτε το ιδιαίτερο από το παγκόσμιο και δεύτερον, γιατί το θέμα της ιδιότητας του πολίτη, της σχέσης της μονάδας με το σύνολο και του ατόμου με την πολιτεία, αποτελεί ένα πολυσυζητημένο επίκαιρο θέμα στις παγκόσμιες υποθέσεις. Αυτό το θέμα ενσωματώνει
αναγκαστικά ολόκληρο το πρόβλημα της ατομικής ελευθερίας και της συλλογικής ευθύνης.

Αυτή η λεπτοφυής σχέση πρέπει να κατανοηθεί και να εκφρασθεί από την ανθρωπότητα, σε ευθυγράμμιση με τις υποκείμενες αρχές ολόκληρης της ανθρώπινης και πλανητικής δομής. Αυτή είναι η δομή μίας Ιεραρχίας που αγκαλιάζει τα πάντα.

Παρ’ όλο τον ορθολογισμό των ανθρώπινων διανοιών, αυτή η Ιεραρχία υφίσταται και εκτείνεται από το άτομο της ουσίας, στο πιο βαθύ σημείο της εκδήλωσης, μέχρι ολόκληρο το ηλιακό σύστημα κι εκφράζει στη διαβαθμισμένη της κλιμάκωση κάθε τύπο συνείδησης, από το απειροελάχιστα μικρό μέχρι το άπειρα μεγάλο. Εμείς συνδεόμαστε μ’ ένα μικρό τμήμα της ιεραρχικής δομής. Το πεδίο της έρευνάς μας είναι εκείνο της τέταρτης Δημιουργικής Ιεραρχίας, η οποία είναι η ιεραρχία των ανθρώπινων όντων.

Ο άνθρωπος σχετίζεται σαφώς μ’ εκείνη τη μεγάλη ιεραρχική μονάδα που αποκαλούμε ζωϊκό βασίλειο, το τρίτο βασίλειο της φύσης, μέσω του ζωϊκού, αιθερικού και αστρικού του σώματος. Σχετίζεται ακόμη με το βασίλειο των ψυχών, γιατί η δική του ψυχή αποτελεί ένα αναπόσπαστο τμήμα εκείνου του βασιλείου, όπως ακριβώς το φυσικό
του σώμα είναι αναπόσπαστο μέρος του ζωϊκού βασιλείου. Η όψη του, που είναι αυστηρά και καθοριστικά ανθρώπινη, είναι ο νους ή το νοητικό του σώμα. Αυτό είναι ουσιαστικά το όργανο συσχέτισης με όλες τις άλλες ανθρώπινες φυλές.

Σε σύνδεση λοιπόν με το θέμα μας, θα πρέπει να έχετε κατά νου πως τα «νήματα της φωτισμένης συνείδησης», που αδιάλειπτα δημιουργούμε, πρέπει να υφανθούν ανάμεσα σε κάθε μία και σε όλες τις ιεραρχικές μονάδες και πως, μέσα στο ίδιο το ανθρώπινο βασίλειο, αυτές οι συνδετικές σχέσεις και οι γεφυρωτικοί συντελεστές πρέπει να εδραιωθούν ανάμεσα σε όλες τις μονάδες και σε όλες τις ομάδες.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.