ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα (συνέχεια)

7. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα διδάσκει ορισμένες θεμελιώδεις αλήθειες για το νήμα μερικές από τις οποίες θα μπορούσαν ν’ απαριθμηθούν ως εξής:

α. Το νήμα της έρχεται κατ’ ευθείαν από τη μονάδα ή τον ΈΝΑ. Αυτό το νήμα αγκυροβολεί στην καρδιά κατά την ενσάρκωση. Εκεί είναι η έδρα της ζωής.
β. Το νήμα της συνείδησης έρχεται κατ’ ευθείαν απ’ την ψυχή. Αγκυροβολεί στο κεφάλι. Εκεί είναι η έδρα της συνείδησης.
γ. Το νήμα της δημιουργικής δραστηριότητας εισάγεται και δομείται απ’ το ανθρώπινο ον. Αγκυροβολεί, όταν κατασκευαστεί ικανοποιητικά, στο λαιμό.

Αυτό το νήμα αποτελεί μία επέκταση ή σύνθεση των δύο βασικών νημάτων. Το δημιουργικό νήμα καθαυτό έχει τριπλή φύση. Κατασκευάζεται αργά, με το πέρασμα των αιώνων, από τον άνθρωπο.Καθώς αυτός γίνεται αληθινά εναργής, από την άποψη της νοήμονος επίγνωσης και της επιθυμίας να εκφραστεί πλήρως, η διαδικασία επιταχύνεται σημαντικά. Αυτά τα τρία αυτοδημιούργητα δευτερεύοντα νήματα που απαρτίζουν το τρίτο νήμα της ανταχκάρανα, εκτείνονται τελικά:

  1. Από το φυσικό σώμα στο αιθερικό, περνώντας από την καρδιά στη σπλήνα και από εκεί στο σώμα της πράνα, το ζωτικό ή αιθερικό σώμα, ενώνεται με δύναμη από τα εγωϊκά πέταλα της θέλησης.
  2. Από το αιθερικό σώμα στο αστρικό. Αυτό το νήμα περνά απ’ το ηλιακό πλέγμα στη καρδιά κι από εκεί στο αστρικό σώμα, συλλέγοντας την ενέργεια απ’ το νήμα που αναφέρθηκε παραπάνω, ενώνεται με δύναμη από τα πέταλα της αγάπης.
  3. Από το αστρικό σώμα στο νοητικό φορέα.Αυτό το νήμα περνά απ’ το κέντρο άζνα στο κέντρο της κεφαλής κι από εκεί στο σώμα του νου, συλλέγοντας την ενέργεια απ’ τα προαναφερθέντα δύο άλλα νήματα, ενώνεται με δύναμη από τα πέταλα της γνώσης.

8. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα ασχολείται συνεπώς, με ολόκληρο το εισερχόμενο σύστημα ενέργειας, με τις διαδικασίες χρήσης, μετασχηματισμού και συγχώνευσης.

Ασχολείται ακόμη με τις εξερχόμενες ενέργειες και τη σχέση τους προς το περιβάλλον και αποτελεί τη βάση της επιστήμης των κέντρων δύναμης. Οι εισερχόμενες και εξερχόμενες ενέργειες συνιστούν, τελικά, δύο μεγάλους σταθμούς ενέργειας, που ο ένας χαρακτηρίζεται από δύναμη και ο άλλος από αγάπη, και που οδηγούν στη φώτιση του ατόμου και της ανθρωπότητας, σαν ένα σύνολο, μέσω της Ιεραρχίας που
απαρτίζεται από άτομα.Αυτή είναι βασικά η Επιστήμη της Ατραπού.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.