ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Συνέχεια του άρθρου ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η νέα εκπαίδευση θα κάνει τον άνθρωπο έναν καλό πολίτη, αναπτύσσοντας τις λογικές όψεις της συνείδησης και της ζωής του, διδάσκοντάς τον να χρησιμοποιεί τον κληρονομημένο, αποκτημένο και προικισμένο του εξοπλισμό για να εκδηλώνει την κοινωνική συνείδηση και στάση.

Πάνω απ’ όλα τ’ άλλα, οι εκπαιδευτές της νέας εποχής θ’ αναλάβουν να διδάξουν στον άνθρωπο την επιστήμη της ενοποίησης των τριών όψεων του εαυτού του, που καλύπτονται από το γενικό τίτλο των νοητικών όψεων:

  • Ο κατώτερος συγκεκριμένος νους ή κοινή λογική
  • Ο Υιός του Νου η Ψυχή ή ο ατομικοποιημένος νους
  • Ο Ανώτερος, Αφηρημένος ή ενορατικός νους

Οι εκπαιδευτές της νέας εποχής θ’ ασχοληθούν με τις διαδικασίες ή τις μεθόδους που θα πρέπει να εφαρμοστούν για να γεφυρωθούν τα χάσματα των διαφόρων όψεων, μέσα στη συνείδηση.

Μία επέκταση αυτής της γενικής ιδέας της γεφύρωσης θ’ αναπτυχθεί, ώστε να περιλάβει όχι μόνο την εσωτερική ιστορία του ανθρώπου, αλλά και τη γεφύρωση μεταξύ αυτού και των συνανθρώπων του σ’ όλα τα επίπεδα.

Θα συμπεριλάβει την εκγύμναση του ανθρώπινου μηχανισμού για ν’ ανταποκρίνεται στις κρούσεις της ζωής και στην ψυχή. Αυτή η ψυχή είναι ουσιαστικά νοημοσύνη, που χρησιμοποιείται ζωτικά σε κάθε πεδίο. Λειτουργεί σαν διακριτικός νους στο νοητικό πεδίο, σαν ευαίσθητη συνείδηση στο συγκινησιακό πεδίο και σαν ενεργός συμμέτοχος στη φυσική ζωή.

Η νέα εκπαίδευση θα λάβει υπ’ όψιν:

  • Το νου και τη σχέση του με το ενεργειακό σώμα, το αιθερικό, που υπόκειται του νευρικού συστήματος και γαλβανίζει το φυσικό σώμα σε δραστηριότητα.
  • Το νου και τη σχέση του με τον εγκέφαλο.

Το νου και τη σχέση του με τα επτά κέντρα δύναμης στο αιθερικό σώμα και την εξωτερίκευση και χρήση τους μέσω του κύριου νευρικού πλέγματος, που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και τη σχέση τους με τους ενδοκρινείς αδένες.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.