ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Συνέχεια του ΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΝ

Ένα από τα καθήκοντα του μελλοντικού εκπαιδευτή θα είναι να διδάξει την έννοια του Νόμου της Αναγέννησης κι έτσι να επιφέρει μία τέτοια βαθιά αλλαγή στη φυλετική στάση προς τη ζωή, το σεξ, τη γέννηση και την πατρότητα, ώστε ο σεξουαλικός ρυθμός, η κυκλική εμπειρία και η κατευθυνόμενη δόμηση του σώματος να μπορούν να προωθηθούν και ν’ αντικαταστήσουν τις τωρινές μεθόδους, που βασίζονται πάνω σε μία ανεξέλεγκτη ανταπόκριση στην παρόρμηση του σεξ και στην αστόχαστη τεκνοποίηση.

Ο αχανής πληθυσμός του σημερινού κόσμου είναι το αποτέλεσμα μίας ζωώδους ανταπόκρισης σ’ αυτές τις παρορμήσεις και των γενικά αδιάκριτων πολυγαμικών σχέσεων, που αποτελούν ίσως τον προέχοντα συντελεστή, μιλώντας εσωτερικά και από τη σκοπιά της Ιεραρχίας, της τωρινής παγκόσμιας δοκιμασίας, των οικονομικών δυσχερειών και της επιθετικότητας των εθνών.

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε θα λέγαμε ότι ο αντικειμενικός σκοπός που παρουσιάζεται στη φυλή, καθώς εισέρχεται στη νέα εποχή, είναι να «δημιουργεί μέσα στο φως μέσω της θεσπισμένης δραστηριότητας του σώματος φωτός». Αυτό περιλαμβάνει την κατανόηση των διαφορετικών εκφράσεων του φωτός – του φωτός της κατανόησης, του φωτός μίας προσχεδιασμένης και κατανοηθείσας διεργασίας και του φωτός της εμπειρίας.

Με αυτές τις πολύ λεπτοφυείς όψεις του φωτός να οδηγούν, να ελέγχουν και να κατευθύνουν την ανθρώπινη συνείδηση, σε σχέση με τη φυλετική παραγωγή και διαιώνιση του είδους, και με την επιστήμη του φωτός (μία επιστήμη που ασχολείται με εκείνο που αφορά στην ουσία και στη μορφή, γιατί δεν πρέπει να λησμονείτε ότι το φως και η ουσία είναι όροι συνώνυμοι), να σχηματίζει ένα ακέραιο τμήμα της εκπαίδευσης των γονιών και των εφήβων, μπορούμε πλέον να προσβλέπουμε σε διευθετήσεις και αλλαγές που αναπόφευκτα θα έρθουν.

Τα κίνητρα που οδηγούν στο γάμο θα υποστούν βαθιές μεταβολές στη διάρκεια της επόμενης χιλιετηρίδας, αν και το βασικό κίνητρο – αυτό της αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων –  θα παραμείνει αμετάβλητο ή θα του δοθεί καταλληλότερη έμφαση και θα εκφράζεται ανιδιοτελώς.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.