ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΝΟΜΟΣ ΙΙΙ – ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

   

Οι ασθένειες είναι αποτέλεσμα της βασικής συγκέντρωσης της ζωικής ενέργειας του ανθρώπου. Από το πεδίο όπου εστιάζονται οι ενέργειες αυτές, προέρχονται οι αποφασιστικές εκείνες συνθήκες που προκαλούν κακή υγεία και οι οποίες εκδηλώνονται σαν ασθένεια ή σαν απαλλαγή από την ασθένεια.

Για να κατανοήσουμε τον νόμο αυτόν καλύτερα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα: Θα μεταχειριστούμε δύο επιχειρηματίες με διαφορετικό χαρακτήρα. Ο πρώτος έχει πολύ στρες από την επιχειρηματική του δραστηριότητα και αυτή είναι από ψυχολογική πλευρά η εσωτερική αιτία. Επίσης έχει μια φτωχή δίαιτα (δεν προσέχει την διατροφή του), κοιμάται άσχημα, καπνίζει, πίνει, ξενυχτά και αυτή είναι η εξωτερική κατάστασή του. Το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου διαβίωσης και σκέψης θα επιφέρει το έμφραγμα, διότι συνυπάρχουν εξωτερική και εσωτερική αιτία, οι οποίες ερχόμενες σε σχέση μεταξύ τους, γίνεται η έκρηξη που καταλήγει στην ασθένεια.

Ο δεύτερος επιχειρηματίας επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα στην επιχειρηματική του δραστηριότητα, αλλά αυτός διαλογίζεται καθημερινά και αυτό τον βοηθά να διαλύσει αρκετό από το στρες του, έχει μια καλύτερη φυσική ζωή, μια καλύτερη δίαιτα, αρκετό ύπνο και φαγητό, οπότε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καρδιάς.

Οι ασθένειες εμφανίζονται όταν συνδεθούν η εξωτερική και εσωτερική αιτία

Άλλη αιτία της ασθένειας είναι το αίσθημα της χωριστικότητας. Η χωριστικότητα κρύβεται πίσω από πολλές ασθένειες και αυτή η χωριστικότητα σχετίζεται με την έλλειψη ολοκλήρωσης σε επίπεδο προσωπικότητας. Για να έχουμε καλή υγεία σ’ αυτή τη περίπτωση χρειάζεται, το φυσικο-αιθερικό, συγκινησιακό και νοητικό σώμα να είναι ευθυγραμμισμένα, να είναι ισορροπημένα και να βρίσκονται κάτω από την ολοκλήρωση, που σχετίζεται με την σύνδεση της ολοκληρωμένης προσωπικότητας με την ψυχή.

Ο νόμος μας επισημαίνει ότι, εάν εστιάζουμε την σκέψη μας μόνο πάνω στο φυσικό ή στο συγκινησιακό ή νοητικό επίπεδο, σημαίνει έλλειψη συντονισμού και ολοκλήρωσης της προσωπικότητας. Ο μονομερής εστιασμός σ’ ένα από τα επίπεδα, αδιαφορώντας για τα άλλα, δείχνει έλλειψη συντονισμού και χωριστικότητα. Π.χ. εάν εστιαζόμαστε στο νοητικό και αδιαφορούμε για το αστρικό, όπως συμβαίνει με επιστήμονες, ερευνητές, μηχανικούς κ.λ.π, οι οποίοι είναι τόσο απασχολημένοι με το αντικείμενο τους και δεν ενδιαφέρονται για τα συναισθήματα, ή το φυσικό πεδίο, τότε λέμε ότι λειτουργούν χωριστικά. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ασθένεια.

Υπάρχει επίσης μια κατηγορία ανθρώπων που είναι τόσο πολύ εστιασμένοι στις επιθυμίες, το συναίσθημα, τις συγκινήσεις, που κυριολεκτικά ο νους δεν έχει καμία δυνατότητα να αναπτυχθεί μέσω της διάκρισης. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε την κατάσταση χωρισμού και χωριστικότητας των σωμάτων.

Όσο θα υπάρχει χωριστικότητα μεταξύ των σωμάτων μας θα προκύπτει η ασθένεια

Άρα όταν μιλάμε για χωριστικότητα, δεν εννοούμε μόνο την χωριστικότητα που αισθανόμαστε έναντι των συνανθρώπων μας ή του ζωικού, φυτικού ή ορυκτού βασιλείου. Χωριστικότητα υπάρχει και όταν τα σώματά μας δεν είναι ευθυγραμμισμένα, χωριστικότητα υπάρχει όταν εστιαζόμαστε μόνο στο ένα σώμα ή τα δύο σώματα της προσωπικότητας, χωριστικότητα υπάρχει όταν δεν αναγνωρίζουμε την άλλη όψη μας, την όψη ψυχή.

Η ασθένεια δεν εμφανίζεται όταν εστιάζουμε την συνείδησή μας στην ψυχή. Η ενέργεια της ψυχής ολοκληρώνει και συνδέει όλη την προσωπικότητα. Η θεραπευτική ενέργεια της ψυχής ρέει προς όλες τις κατευθύνσεις. Γι’ αυτό μας επισημαίνουν ότι ολοκλήρωση θα υπάρξει, όταν συντονίσουμε την προσωπικότητα και την εστιάσουμε στο φως της ψυχής.

Μερικές ασθένειες που προκαλούνται από την εστίαση στο αστρικό, προέρχονται από την προσπάθεια καταστολής της επιθυμίας, την επιβολή αναγκαστικής σιγής της επιθυμίας. Αυτές οδηγούν σε σοβαρές διαταραχές του ήπατος, σε γαστρικές δυσχέρειες, σε καρκίνο. Το μίσος, η βαθιά αντιπάθεια, η συνεχής οργή, το αίσθημα της εκμετάλλευσης επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος και κάνουν το άτομο εξαιρετικά ευερέθιστο, το οδηγούν σε συνεχείς μολύνσεις, σε δοθιήνες (κακό σπυρί), σε πυορροούσες πληγές και  σε διάφορες καταστάσεις αίματος που είναι καθαρά σηπτικές.

Ο ευερέθιστος χαρακτήρας που βρίσκεται σε κατάσταση ταραχής και κακής διάθεσης, που αντιδρά μανιωδώς, συνήθως παθαίνει εγκεφαλικές διαταραχές, προσωρινή φρενοβλάβεια, συνεχείς πονοκεφάλους.

Η έλλειψη σεξουαλικής ζωής οδηγεί σε εξασθένιση και κακή υγεία ή σε νευρικές κρίσεις ή στην ομοφυλοφιλία ή διαστροφές ή όγκους γεννητικών οργάνων, σε παχυσαρκία. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πρέπει να υπάρχει μια ζωή δημιουργικής ιδιαίτερης υπηρεσίας προς τους συνανθρώπους μας.

Άλλη μορφή αστρικής εστίασης είναι ο αυτό-οικτιρμός που οδηγεί σε οξεία δυσπεψία, σε εσωτερικές ανωμαλίες, καταρροή, κρυολόγημα της κεφαλής. Στους πιο εξελιγμένους εκδηλώνεται σε χρόνιες βρογχικές δυσχέρειες, γαστρικά έλκη, νοσηρές καταστάσεις που συνδέονται με δόντια και αυτιά. Άρα ασθένεια θα υπάρχει όσο υπάρχει χωριστικότητα μεταξύ των σωμάτων και εστίαση σ’ ένα απ’ αυτά. Όσο διάστημα τα σώματα θα είναι χωρισμένα, τόσο τα τέσσερα σώματά μας δεν θα είναι ολοκληρωμένα και εστιασμένα στο φως της ψυχής.

Η χωριστικότητα μεταξύ προσωπικότητας και ψυχής, θα τερματιστεί όταν θέσουμε την προσωπικότητα στην διάθεση της ψυχής. Ρόλος του θεραπευτή είναι να μετατοπίσει την προσωπικότητα του ασθενούς σ’ ένα υψηλότερο  συνειδησιακό επίπεδο και να προσπαθήσει να τον συνδέσει με την ψυχή του, τον μόνο θεραπευτή.

Για να επιτύχει στην προσπάθεια του ο θεραπευτής, πρέπει να αναγνωρίσει την κύρια εστίαση της συνείδησης του ασθενούς. Προς βοήθεια του υπάρχουν οι λέξεις κλειδιά που μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε την εστίαση του ασθενούς.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωικής ενέργειας ακολουθεί και εστιάζεται στο σημείο εστίασης της συνείδησης του ατόμου και μόνο ένα μικρό μέρος εστιάζεται στην καρδιά.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.