ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΝΟΜΟΣ 4 – ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

 

Το καλό ή αγαθό, το ωραίο και το αληθινό είναι ιδιότητες της ψυχής. Οι ψυχολογικές ασθένειες έχουν τη ρίζα τους στο αγαθό, το ωραίο, το αληθινό. Σημείο τριβής, άρα  ασθένεια, παρουσιάζεται όταν η προσωπικότητα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιότητες της ψυχής, δηλαδή στο καλό ή αγαθό, στο ωραίο και αληθινό. Η αντίδραση που προκαλεί την ασθένεια προέρχεται:

  • Όταν ένα ανώτερο κέντρο ( ανωδιαφραγματικό), κρούει την συνείδηση ενός κατώτερου.
  • Όταν η ψυχική ενέργεια κρούει τη συνείδηση μιας συντονισμένης και ισχυρής προσωπικότητας.
  • Όταν η ενέργεια του πλανήτη μας, κρούει επάνω μας.

Η ψυχή μπορεί να προκαλέσει τριβή και ασθένεια, όταν όλες οι ευκαιρίες που μας δίνει, δεν καταφέρνουν να μας απομακρύνουν από τον ατομικό και ιδιοτελή τρόπο που σκεπτόμαστε και ενεργούμε.

Για να εκδηλωθεί η ψυχή στο φυσικό πεδίο, πρέπει να μετουσιώσουμε τα θέλω της προσωπικότητας σε θέλω της ψυχής. Όταν αναγνωρίσουμε την ύπαρξη της ψυχής, αυτή μας δίνει την ευκαιρία μέσω των κρούσεων που προκαλεί στη συνείδηση μας,  να την μετουσιώσουμε.  Εάν δεν τα καταφέρουμε και η ψυχή διαπιστώσει ότι έχουμε φτάσει στα όρια μας, τότε μία νέα δυνατή κρούση πάνω μας θα προκαλέσει την απόσυρση (θάνατο) από την ενσάρκωση.

Το άτομο είναι ελεύθερο να πράττει αυτό που θέλει

Εάν δεν θέλει να αλλάξει, η ψυχή το αποσύρει. Εάν ξέρει ότι μπορεί να αλλάξει, του προκαλεί κρούση- τριβή- σύγκρουση- ασθένεια- πόνο, διότι μέσω της σύγκρουσης και του πόνου, δίνει την ευκαιρία για αλλαγή. Η συνείδηση των κέντρων μας δεν αλλάζει, εάν η προσωπικότητα δεν θέλει. Εάν στρέψουμε την προσοχή μας πάνω στο σημείο τριβής, πάνω στην ασθένεια, επιδεινώνουμε την κατάσταση.

Ο θεραπευτής μαθαίνει τον ασθενή να μην εστιάζεται στο αποτέλεσμα (στην ασθένεια),  αλλά στην αιτία. Τον βοηθά να κάνει επαφή με την ψυχή του και με απλά λόγια του δίνει να καταλάβει τι συμβαίνει. Μέσω των ματιών εξωτερικεύουμε ενέργεια.  Το δεξί μάτι στον μέσο άνθρωπο εξωτερικεύει αστρική ενέργεια και στον μυημένο βουδική ενέργεια. Το αριστερό μάτι στον μέσο άνθρωπο εξωτερικεύει κατώτερο νοητικό και στον μυημένο ανώτερο νοητικό.

Μέσω των φυσικών ματιών βλέπει η προσωπικότητα, μέσω του τρίτου ματιού βλέπει η ψυχή ( το τρίτο μάτι βρίσκεται μέσα στο ανώτερο κέντρο της κεφαλής). Αρχίζει να λειτουργεί το τρίτο μάτι, όταν το άτομο λειτουργεί σαν ψυχή ή είναι μαθητής που προσφέρει ανιδιοτελή υπηρεσία προς όλους και όλα, όταν η ψυχή ελέγχει απόλυτα την προσωπικότητα.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.