ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΝΤΕΒΑ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

ΝΤΕΒΑ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Παράλληλα με την ανθρώπινη εξέλιξη, έχουμε την εξέλιξη των φυτών και των ζώων, την εξέλιξη της Ιεραρχίας και των Ντέβα.

Η γραμμή εξέλιξης των ανθρώπων έχει χονδρικά 2 σκέλη.

  1. Έλεγχος της προσωπικότητας
  2. Αναγνώριση και εξισορρόπηση της ενέργειας της προσωπικότητας με την ψυχή

Άρα έχουμε χονδρικά 2 τύπους ανθρώπων.

  1. Τους υλιστές και εγωιστές
  2. Αυτούς αφυπνίζονται στην ύπαρξη της ψυχής και προσπαθούν να ευθυγραμμιστούν με αυτή.

Επίσης στο βασίλειο των Ντέβα υπάρχουν :

  1. Οι κατερχόμενοι προς την ύλη Ντέβα που ονομάζονται σεληνιακοί ή στοιχειακά. Κατερχόμενοι φθάνουν μέχρι το ορυκτό βασίλειο. Όταν φτάσουν εκεί αρχίζουν να ανέρχονται προς το νοητικό. Σε κάθε επίπεδο υπάρχει ένας ανώτερος Ντέβα που τους καθοδηγεί ώστε να δομούν τις μορφές των διαφόρων βασιλείων της φύσης. Όταν φτάσουν στο νοητικό πεδίο αντιλαμβάνονται ότι ήταν μάζα και τότε ατομικοποιούνται σαν τον άνθρωπο και ονομάζονται Ηλιακοί.
  2. Οι Ηλιακοί Άγγελοι ή Κύριοι ονομάζονται Αρχάγγελοι και υπακούν στα Μεγάλα Όντα και συνεργάζονται με την εξελιγμένη ανθρωπότητα, ενώ οι ανεξέλικτοι συνεργάζονται με την μέση ανθρωπότητα.

Ο δάσκαλος των Ντέβα είναι ο άνθρωπος.

Η διαφορά του ανθρώπου από τους Ντέβα έγκειται στο γεγονός ότι οι Ντέβα δεν είναι χωριστικοί. Σε όλες τις βαθμίδες, εργάζονται ομαδικά διότι δεν έχουν ατομική ψυχή αλλά ομαδική ψυχή.

Γι’ αυτό σε κάθε πεδίο υπάρχει ένας Ντέβα που κατευθύνει όλη την ομάδα των Ντέβα του πεδίου. Οι Ντέβα καθοδηγούνται από το ένστικτο της ομάδας σε όλα τα πεδία και γι’ αυτό δεν είναι χωριστικό. Αυτό το ομαδικό ένστικτο και η ομαδική τους δράση, παρέχει αυξημένη δραστηριότητα στο φυσικό πεδίο και είναι η αιτία της δικής μας προσπάθειας να τους ελέγξουμε. Οι Ντέβα είναι οι δομητές της αντικειμενικής εκδήλωσης.

Όταν φθάσουν στο ζωικό βασίλειο αρχίζουν και δομούν τα ανθρώπινα σώματα, εξ’ ου και οι τόσο ζωώδεις τάσεις μας.

Αντίθετα, ο άνθρωπος ξεκινά χωριστικά χωρίς συνεργασία με την ομάδα, την ενότητα, μέχρι να φθάσει στο επίπεδο της ψυχής και να αναγνωρίσει την ομαδική ψυχή και την ατομικότητά του.

Εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι το γεγονός ότι το ντεβαϊκο και ανθρώπινο βασίλειο συνεργάζονται στενά. Χωρίς την ντεβαϊκή ύλη δεν θα υπήρχαν ορυκτά, φυτά, ζώα, άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία μορφή εκδήλωσης. Όλη η ύλη είναι ντεβαϊκή. Η παράλληλη εξέλιξη ανθρώπων και Ντέβα μοιάζει με το σύστημα του ΤΑΟ, το γιν-γιανκ.

Οι Ντέβα είναι οι συνεργάτες της ανθρωπότητας, στη διαδικασία εξέλιξης του σύμπαντος διότι η ύλη του σύμπαντος είναι ντεβαϊκή.

Εξελίσσεται ο άνθρωπος, εξελίσσει και την ύλη.

Η ανθρωπότητα εξελίσσεται μέσω της απρόσωπης αγάπης, οι Ντέβα μέσω της νοημοσύνης. Η ανθρωπότητα μαθαίνει να ελέγχει τους Ντέβα, οι Ντέβα εξελίσσονται με το να ελέγχονται από την ανθρωπότητα.

Ο άνθρωπος εξελίσσεται με την αφή.

Οι Ντέβας εξελίσσονται με το να μειώσουν την επαφή.

Στην Ατλαντίδα η ανθρωπότητα πήγε προς την αριστερή ατραπό του εγωισμού και της ιδιοτέλειας, διότι μέσω μάντραμ και τυπικών έλεγχαν τους Ντέβα και οι Ντέβα τους έδιναν ότι επιθυμούσαν και ήθελαν. Οδήγησαν τους Ντέβα στο να εκπληρώνουν όλες τις υλικές επιθυμίες των ανθρώπων. Και από ότι μας λένε, αυτός ήταν ένας από τους λόγους για την καταστροφή της Ατλαντίδας. Η ανθρωπότητα τότε δεν ήλεγχε με τον ορθό τρόπο τους Ντέβα.

Μας λένε ότι η ανθρωπότητα θα μάθει να ελέγχει τους Ντέβα μέσω του ήχου. Εξ’ ου και η χρήση της μουσικής στη θεραπευτική διαδικασία.

Η ανθρωπότητα στην εξέλιξή της πρέπει να μάθει να βλέπει και να ακούει εσωτερικά.

Οι Ντέβα δομούν τους φορείς μας. Είναι η ουσία του σώματός μας.

Όταν η θεραπευτική μας δίδει τους νόμους και τους κανόνες της Εσωτέρας Θεραπευτικής, ουσιαστικά μας δίδει τη μέθοδο για να ελέγξουμε τους Ντέβα.

Όταν εμείς χαλιναγωγήσουμε, μετουσιώσουμε τις επιθυμίες μας, τις αδυναμίες μας, τα κωλύματά μας, ουσιαστικά ελέγχουμε και μετουσιώνουμε την ύλη του αντίστοιχου Ντέβα.

Στη θεραπευτική εργαζόμαστε ευγενικά με τους Ντέβα.

Οι άνθρωποι και οι Ντέβα συναντώνται με ασφάλεια στο Βουδδικό πεδίο, το πεδίο της ενοποίησης. Εκεί δημιουργείται ο Θείος Ερμαφρόδιτος, διότι άνθρωπος και Ντέβα γίνονται Ένα.

Γι’ αυτό δουλεύουμε με απροσωπία και αγάπη, ώστε από το Βουδδικό να εργαστούμε σε συνεργασία, αρμονικά με τους Ντέβα.

Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχουν τους Ντέβα του αστρικού πεδίου. Είναι οι διαφημιστές που αυξάνουν τις επιθυμίες μας.

Υπάρχουν οι ψυχολόγοι και οι ψυχαναλυτές που προσπαθούν να μας αφυπνίσουν στις αδυναμίες μας, να ανασύρουν και να διαλύσουν τις αυταπάτες μας και είναι αυτοί που μας διδάσκουν πως μπορούμε να ελέγξουμε τους Ντέβα ορθά. Με τους Ντέβα συνεργαζόμαστε και σε άλλους τομείς πχ στην εκκλησία, στον διαλογισμό, στον τεκτονισμό και φυσικά στην θεραπευτική.

Καταλήγοντας ας επισημάνουμε ότι ελέγχοντας την προσωπικότητα :

  1. Εξελισσόμαστε εμείς
  2. Εξελίσσονται οι Ντέβα
  3. Βοηθούμεθα με πιο εξελιγμένη ντεβαϊκή ύλη για την κατασκευή της μορφής στην επόμενη ενσάρκωση
  4. Βοηθάμε και εξελίσσουμε την γενική δεξαμενή ύλης από όπου αντλούν υλικό όλα τα βασίλεια της φύσης.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo www.klik.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.