ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η αυξανόμενη αναγνώριση από τους ιθύνοντες ότι ο απλός πολίτης αποβαίνει ένας παράγοντας στις παγκόσμιες υποθέσεις. Προσεγγίζεται απ’ όλες τις πλευρές, από τον τύπο και το ραδιόφωνο και διαθέτει αρκετή νοημοσύνη και αρκετό ενδιαφέρον για να αποπειράται να σχηματίζει τις δικές του γνώμες και να καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα.

Αυτό βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση μέχρι τώρα, αλλά οι ενδείξεις της προσπάθειάς του υφίστανται αναμφίβολα, απ’ όπου και ο έλεγχος του τύπου κι όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο έλεγχος αυτός εμπίπτει σε δύο κύριες κατηγορίες:

Οικονομικός έλεγχος, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κυβερνητικός έλεγχος, όπως στην Ευρώπη και τη Μεγάλη Βρετανία.

Στους ανθρώπους λέγεται μόνο ό,τι είναι καλό γι’ αυτούς. Οι επιφυλάξεις και η κρυφή διπλωματία χρωματίζουν τη σχέση της κυβέρνησης με τις μάζες και η αδυναμία του απλού πολίτη (στην αντιμετώπιση των ιθυνόντων στον τομέα της πολιτικής, που ρυθμίζει αποφάσεις όπως ο πόλεμος ή η ειρήνη , των θεολογικών επιβολών καθώς επίσης και των οικονομικών θέσεων) εξακολουθεί να είναι αξιοθρήνητη, μολονότι δεν είναι τόσο έντονη και και τόσο δριμεία όσο ήταν. Η ψυχή της ανθρωπότητας αφυπνίζεται και οι τωρινές καταστάσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν πρόσκαιρες.

Ο σκοπός των επερχόμενων εκπαιδευτικών συστημάτων θα είναι να διατηρήσουν την ατομική ακεραιότητα, να προάγουν την αίσθηση της προσωπικής ευθύνης, να ενθαρρύνουν την αναπτυσσόμενη ομαδική συνείδηση σε προσωπικές, εθνικές και παγκόσμιες σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα θα στρέφουν προς τα έξω και θα οργανώνουν την ικανότητα, το ενδιαφέρον και τη δυνατότητα.

Την ίδια στιγμή θα υπάρξει μία προσπάθεια ενίσχυσης της αίσθησης να είναι το άτομο πολίτης, τόσο στον απτό εξωτερικό κόσμο του φυσικού πεδίου, όσο και στο Βασίλειο του Θεού και των σχέσεων των ψυχών.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.