ΑΡΘΡΑ ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΑΦΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΑ

Ακοή

Είναι η αίσθηση που μας επιτρέπει ν’ ανιχνεύσουμε την ποιότητα και κατεύθυνση του ήχου, τον κραδασμό του ήχου και να αυτοπροσδιοριστούμε τοπικά. Στο αστρικό ακούμε τον κραδασμό των συναισθημάτων, τους μακρινούς απόηχους των συναισθημάτων, τους κραδασμούς των επιθυμιών. Αυτή η αίσθηση ονομάζεται ψυχακοή, στο νοητικό γίνεται ανώτερη τηλεακοή και στο βουδδικό κατανόηση.

Γεύση

Είναι η δυνατότητα του νου που μας επιτρέπει να αντιληφθούμε τη σχετική ποιότητα του κραδασμού. Μας παρέχει κάποια ιδέα της αξίας, ώστε να διακρίνουμε το καλύτερο για μας, π.χ. ο ασθενής μας λέει ότι κάνει δίαιτα για ν’ αδυνατίσει, αλλά μόλις σταματήσει ξαναπαίρνει το βάρος. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση είναι ότι δεν σταματά να γεύεται και όταν ακόμη δεν τρώει. Η γεύση στο αστρικό είναι η φαντασία, στο νοητικό η διάκριση , στο βουδδικό η ενόραση και στο ατμικό η τελείωση.

Όραση

Μας παρέχει κάποια ιδέα της αναλογίας και μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε την κίνηση μας σύμφωνα με τις κινήσεις των άλλων. Μέσω της όρασης επιτυγχάνεται η αναγνώριση της ουσιαστικής ενότητας ολόκληρης της εκδήλωσης. Στο αστρικό αποκτούμε την τηλεοψία, στο νοητικό την ανώτερη τηλεοψία, στο βουδδικό αγγίζουμε το θείο οραματισμό και στο ατμικό επιτυγχάνουμε την συνειδητοποίηση.

Όσφρηση

Μας παρέχει κάποια ιδέα της έμφυτης ποιότητας και μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε εκείνο που μας ελκύει, καθόσον έχει την ίδια ποιότητα και ουσία με αυτό, π.χ. λέμε: Αυτός έχει καλή μύτη, μυρίζει το έγκλημα αμέσως. Στο αστρικό πεδίο μας συνδέει με το συγκινησιακό ιδεαλισμό, στο νοητικό με την πνευματική οξυδέρκεια, στο βουδδικό με τον ιδεαλισμό και στο ατμικό με την παντογνωσία.

Η γραμμή εξέλιξης των αισθήσεων μας είναι ακοή, αφή, όραση, γεύση και όσφρηση.

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΑΚΟΗ ΑΦΗ ΟΡΑΣΗ ΓΕΥΣΗ ΟΣΦΡΗΣΗ
Φυσική ακοή Φυσική αφή Φυσική όραση Φυσική γεύση Φυσική όσφρηση
Τηλεακοή Ψυχομετρία Τηλεοψία Φαντασία Συγκινησιακός ιδεαλισμός
Ανώτερη τηλεακοή Πλανητική ψυχομετρία Ανώτερη τηλεοψία Διάκριση Πνευματική οξυδέρκεια
Κατανόηση

(των 4ωνήχων)

Θεραπεία Θείος οραματισμός Ενόραση Ιδεαλισμός
Ευδαιμονία Ενεργός υπηρεσία Αντίληψη Τελείωση Παντογνωσία

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.